Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý doktor (P. Čepek) při službě na záchytce vyšetřuje paní Staňkovou (K. Slunéčková), která se k němu hlásí jako bývalá sestra z gynekologie, kde lékař po studiích krátce působil. Poté jej Staňková vyhledá v jeho ordinaci a připomene mu tři nelegálně provedené interrupce. Zároveň naznačí, že nemá dost peněz na splácení dědické daně, a začne jej nepokrytě vydírat: pět set korun měsíčně za mlčení. V den, kdy doktor Staňkovou vyhodí s tím, že už jí nic platit nebude, je žena zavražděna… (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace se solidním detektivním konverzačním příběhem, který je o vydírání a vraždě, které spolu může souviset, ale také nemusí. Dobře napsané dialogy, dobré herecké výkony, avšak podivný konec. Příběh se plynule rozvíjí, buduje atmosféru a jistý druh napětí, které je však záhy utípnuto. Zkrátka v tom nejlepším je najednou střih a případ je vyřešen. A divák se už nedozví, jak na některé podstatné věci vyšetřovatel přišel. Škoda, neboť to takhle vypadá, jako kdyby čtenář z poloviny povídky samou nedočkavostí skočil na samý konec. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní krimiinscenace s napínavým příběhem, v němž není od první minuty o dramatické situace nouze, vypráví o psychiatrovi dr. Naumanovi, jenž měl před lety na svědomí několik nepovolených interrupcí a tuto skvrnu na jeho jinak bezúhonném životě hodlá řádně pro svůj užitek využít tehdejší asistující sestra u těchto případů. Charismatický léčitel bolavých duší v podání tradičně perfektního P. Čepka se nechá v rámci zachování své dobře rozjeté kariéry od bývalé zdravotní sestry Staňkové po nějakou dobu vydírat a každý měsíc jí výměnou za mlčení předává jistý finanční obnos. Podivná změna chování u svého manžela neunikne všímavé paní Naumanové reprezentované půvabnou paní J. Hlaváčovou a musím dodat, že manželské souznění těchto velkých herců se mi velmi zamlouvalo. V okamžiku, kdy se oběť rozhodne dále vyděračce v podání taktéž skvělé K. Slunéčkové neustupovat, je ona dáma nalezena ve svém domě mrtvá a doktor pochopitelně patří k nejuzšímu okruhu podezřelých. Případ mrtvé Staňkové a její finanční nesrovnalosti začne vyšetřovat kriminalista Malina (výtečný J. Somr), shodou okolností blízký Naumanův přítel. Vysoce nadprůměrná televizní kriminálka O. Koska nabízí kromě výborných hereckých výkonů i propracovaný scénář a psychologický pohled do nitra oběti vydírání a je jasným důkazem, že i době těžké normalizace a politické manipulace vznikaly apolitické televizní skvosty, na něž se bohužel zapomnělo. ()

Reklama

Winster 

všechny recenze uživatele

Velice napínavá detektivka s Čepkem v hlavní roli. Zase musím napsat neprávem opomenutá...Psychologický nátlak, je vždy ten nejhorší. Jak by se kdo z nás zachoval? Čas vlastně vždycky pracuje pro vraha...Dokud je vse v poradku tak to klape, penizky se sypou...a je to. A pak ? Výčitky, nedůvěra...Jo a baráček za 25k kupuju taky! Film by měl mít fotku v profilu a lepší galerii... ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Obstojná československá kriminálna inscenácia s dobrou produkciou a veľmi dobrými hereckými výkonmi. Kvalita je síce televízna, ale scenár je dobre napísaný, takže príbeh lekára vydieraného bývalou sestrou poskytuje množstvo motívov a záludných liniek. Josef Somr si tak celkom dobre zahral československého Colomba a Petr Čepek rolu psychiatra pod tlakom. 70% ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Vydíraný psychiatr (Petr Čepek) se se svou vyděračkou (Karolina Slunéčková) potkává v ordinaci. Po její vraždě je pak skoro těžké uvěřit, že ji zabil někdo jiný. A i když se skuteční viník nakonec najde, jistá spojitost s jejími návštěvami v ordinaci, tu přeci jen je...Čepkův provinilý výraz si budu z této televizní detektivky s psychologickým rozměrem pamatovat asi nejvíc. Typická "čepkovina". A zajímavá interakce nejen mezi ním a Karolínou Slunéčkovou ale i Janou Hlaváčovou coby jeho manželkou. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama