Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý doktor (P. Čepek) při službě na záchytce vyšetřuje paní Staňkovou (K. Slunéčková), která se k němu hlásí jako bývalá sestra z gynekologie, kde lékař po studiích krátce působil. Poté jej Staňková vyhledá v jeho ordinaci a připomene mu tři nelegálně provedené interrupce. Zároveň naznačí, že nemá dost peněz na splácení dědické daně, a začne jej nepokrytě vydírat: pět set korun měsíčně za mlčení. V den, kdy doktor Staňkovou vyhodí s tím, že už jí nic platit nebude, je žena zavražděna… (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Jako detektivka to bylo slabé, jako psychologická studie o něco lepší. Nejlepší výkon podala asi Karolina Slunéčková, její bezskrupulózní vyděračka byla excelentní. Čepek mi přišel poněkud mdlý, Somr se dostal ke slovu až docela pozdě, ale byl bezchybný, Hlaváčová byla dobrá, ale moc prostoru nedostala. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ona je vyděrač. On vydíraný. Ona je kočka. On myš, která se nechala zahnat do kouta a tam je jako lapené zvíře nucena obětovat sama sebe. Eismannova televizní hra ovšem přichází s neotřelým přístupem k oběti, výborně pracuje s psychologií postav a nesklouzává k morálnímu kýči. Naopak, pokouší se o jakousi širší reflexi lidského nitra s jeho poklesky i ctnostmi. Daný prostor potom suverénně ovládají čtyři výteční herci – Petr Čepek, Karolina Slunéčková, Jana Hlaváčová a Josef Somr. ()

Reklama

Winster 

všechny recenze uživatele

Velice napínavá detektivka s Čepkem v hlavní roli. Zase musím napsat neprávem opomenutá...Psychologický nátlak, je vždy ten nejhorší. Jak by se kdo z nás zachoval? Čas vlastně vždycky pracuje pro vraha...Dokud je vse v poradku tak to klape, penizky se sypou...a je to. A pak ? Výčitky, nedůvěra...Jo a baráček za 25k kupuju taky! Film by měl mít fotku v profilu a lepší galerii... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace se solidním detektivním konverzačním příběhem, který je o vydírání a vraždě, které spolu může souviset, ale také nemusí. Dobře napsané dialogy, dobré herecké výkony, avšak podivný konec. Příběh se plynule rozvíjí, buduje atmosféru a jistý druh napětí, které je však záhy utípnuto. Zkrátka v tom nejlepším je najednou střih a případ je vyřešen. A divák se už nedozví, jak na některé podstatné věci vyšetřovatel přišel. Škoda, neboť to takhle vypadá, jako kdyby čtenář z poloviny povídky samou nedočkavostí skočil na samý konec. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní krimiinscenace s napínavým příběhem, v němž není od první minuty o dramatické situace nouze, vypráví o psychiatrovi dr. Naumanovi, jenž měl před lety na svědomí několik nepovolených interrupcí a tuto skvrnu na jeho jinak bezúhonném životě hodlá řádně pro svůj užitek využít tehdejší asistující sestra u těchto případů. Charismatický léčitel bolavých duší v podání tradičně perfektního P. Čepka se nechá v rámci zachování své dobře rozjeté kariéry od bývalé zdravotní sestry Staňkové po nějakou dobu vydírat a každý měsíc jí výměnou za mlčení předává jistý finanční obnos. Podivná změna chování u svého manžela neunikne všímavé paní Naumanové reprezentované půvabnou paní J. Hlaváčovou a musím dodat, že manželské souznění těchto velkých herců se mi velmi zamlouvalo. V okamžiku, kdy se oběť rozhodne dále vyděračce v podání taktéž skvělé K. Slunéčkové neustupovat, je ona dáma nalezena ve svém domě mrtvá a doktor pochopitelně patří k nejuzšímu okruhu podezřelých. Případ mrtvé Staňkové a její finanční nesrovnalosti začne vyšetřovat kriminalista Malina (výtečný J. Somr), shodou okolností blízký Naumanův přítel. Vysoce nadprůměrná televizní kriminálka O. Koska nabízí kromě výborných hereckých výkonů i propracovaný scénář a psychologický pohled do nitra oběti vydírání a je jasným důkazem, že i době těžké normalizace a politické manipulace vznikaly apolitické televizní skvosty, na něž se bohužel zapomnělo. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama