Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý doktor (P. Čepek) při službě na záchytce vyšetřuje paní Staňkovou (K. Slunéčková), která se k němu hlásí jako bývalá sestra z gynekologie, kde lékař po studiích krátce působil. Poté jej Staňková vyhledá v jeho ordinaci a připomene mu tři nelegálně provedené interrupce. Zároveň naznačí, že nemá dost peněz na splácení dědické daně, a začne jej nepokrytě vydírat: pět set korun měsíčně za mlčení. V den, kdy doktor Staňkovou vyhodí s tím, že už jí nic platit nebude, je žena zavražděna… (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

topi 

všechny recenze uživatele

Petr Čepek v roli psychiatra, který si dřívější nelegální nezdařilou kyretáží zavařil na pořádnej malér! Tomu si je vědoma i Karolína Slunéčková, coby bývalá zdravotní sestřička, jenž začne psychiatra vydírat. Po půl roce je nalezena zavražděná a na povrch vyplouvají další skutečnosti, za kterými se může skrývat vícero pachatelů...Perfektní psychologická detektivka s řadou výborně zahraných lidských charakterů herci, kteří se do svých rolí tak vžili, že jsem jim věřil cokoliv, co řekli. Zejména Karolína Slunéčková a její suverénní vyděračská tvář mě doslova vytáčela a smrt jsem jí přál. Tahle zapomenutá detektivka budiž důkazem, že stačí hrstka kvalitních herců, dobrý námět a režiséra, který udrží napětí a atmosféru od začátku až do konce. Za ničem nezaostávající je také hudební složka Milana Šolce, tvořící bezvadný celek, kterému nemám, co vytknout. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace se solidním detektivním konverzačním příběhem, který je o vydírání a vraždě, které spolu může souviset, ale také nemusí. Dobře napsané dialogy, dobré herecké výkony, avšak podivný konec. Příběh se plynule rozvíjí, buduje atmosféru a jistý druh napětí, které je však záhy utípnuto. Zkrátka v tom nejlepším je najednou střih a případ je vyřešen. A divák se už nedozví, jak na některé podstatné věci vyšetřovatel přišel. Škoda, neboť to takhle vypadá, jako kdyby čtenář z poloviny povídky samou nedočkavostí skočil na samý konec. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ona je vyděrač. On vydíraný. Ona je kočka. On myš, která se nechala zahnat do kouta a tam je jako lapené zvíře nucena obětovat sama sebe. Eismannova televizní hra ovšem přichází s neotřelým přístupem k oběti, výborně pracuje s psychologií postav a nesklouzává k morálnímu kýči. Naopak, pokouší se o jakousi širší reflexi lidského nitra s jeho poklesky i ctnostmi. Daný prostor potom suverénně ovládají čtyři výteční herci – Petr Čepek, Karolina Slunéčková, Jana Hlaváčová a Josef Somr. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neplánovane som si pozrel túto psychologickú konverzačku s kriminálnym pozadím a nie som sklamaný. Ale ani nadšený. Priemerný zážitok z priemerného diela. Zaujala ma absencia príznakov doby, čo v sedemdesiatych rokoch nebolo úplne obvyklé. Herecké výkony nebudem chváliť, scenáristické skratky nebudem haniť, lebo som s oboma počítal. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Nekdy proste neni co vytknout. Jeste nyni se neprestavam divit odkud ,ze se vyloupla tato inscenace a ze ja o ni predtim nic nevedel,netusil... Tri kamaradi, intelektualove se pravidelne schazeji v byte jednoho z nich kde muziciruji. Za prohresky z mladi se plati a tak se jeden zkamaradu stane obeti vydereacky,coz muze jak nam ukaze pribeh narusit jak kamaradske vztahy tak i manzelstvi dotycneho v podani Petra Cepka.Skvela atmosfera filmu, neuveritelne herecke vykony vsech protagonistu.Mozno spatriti pana Somra v roli detektiva, tentokrat ponekud netradicne bez knirku.Tvurci nam nazorne predvedli jak je mozno s dobrym scenarem,skvelymi herci natocit (dovolim si tvrdit) za maly peniz dramaticky, dokonaly psychologicky pribeh s kriminalni zapletkou.Jenom doufam ,ze takovych filmu o kterych nemam ani potuchu bylo pod vysackou "czech made" natoceno daleko vice.Uz se na ne na vsechny moc tesim. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama