Reklama

Reklama

Zatracená smůla

  • Chile Mala leche

Obsahy(1)

V Santiago de Chile není radno zaplétat se se zdejší drogovou scénou. Za takové zkušenosti se tu platí až příliš velká cena. Jenže když jste dost mladí, nemusíte žít nutně v Chile, abyste uvěřili, že vám celý svět leží u nohou. A tak se dvojice kriminálníků v tom nejjalovějším věku dostane po prvním dealerském pokusu do velkých potíží. Ztratili totiž peníze, které jim nepatří. A mají pouhé dva dny do chvíle, než po nich začne někdo střílet. Jak z toho ven? Kde vzít najednou tak velký balík? Chvíli to trvá, ale nakonec na řešení přijdou. Oním řešením je totiž opět zločin. Následovně tak rozpoutají vlnu násilí, na niž ani zde nikdo není připraven. Se syrovým jihoamerickým akčním dramatem, které kráčí ve stopách slavnějšího mexického Amores perros či brazilského Města bohů, k nám nyní přichází chilský režisér León Errázuriz. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne tvrdy, drsny  film priamoz ulic Santiago de Chile, navyse sa tu riesi drogova problematika. Skoda, ze reziser ostal len na polceste, stacilo by spomenut vo filme legalizaciu prijmov z trestnej cinnosti, danove podvody, popripade prerastanie mafie so statnymi uradmi - a vyletel bych aj  na maximum. 76 % ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný pokus o drsný „film z ulice“. Některými scénami (přepadení bistra) připomíná Pulp Fiction, ale absencí stylizace a černého humoru má blíže k ještě syrovějšímu Amores Perros. Motivace ústřední dvojky je srozumitelná a vypovídá i cosi o sociálních poměrech v Jižní Americe – nechceš-li dostávat přes držku, dej přes držku někomu jinému. Za hlavní přednost bych označil právě autenticitu postav a prostředí. Nebyl důvod domnívat se, že tvůrci nějak brutálním způsobem pozměnili realitu, že by ji učinili krutější a ošklivější, jak mají ve zvyku v Hollywoodu. Tam by koktavý padouch nejspíš sloužil jako pojistka pro nedostatečně zábavné scény, zde vyvolává něco mezi respektem, strachem a nenávistí. 70% ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama