Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozsiahly cyklus krátkych dokumentárnych filmov nemeckých televíznych staníc o pokladoch sveta - dedičstve ľudstva, teda o kultúrnych a prírodných pamiatkach z celého sveta zaraďovaných organizáciou UNESCO na svoj zoznam od roku 1972. Filmy sa, napriek rôznosti svojich tvorcov, vyznačujú umeleckejším spracovaním, podmanivou kamerou, vždy originálnou a zaujímavou hudbou a napriek svojej zjavnej krátkosti dostatočnou výstižnosťou. Z českých a slovenských pamiatok, ktoré sú zaradené do svetového dedičstva UNESCO, boli zatiaľ tvorcami tohto seriálu spracované dve: skanzen ľudovej architektúry Vlkolínec a Spišský hrad. (tartan)

(více)

Recenze (7)

gumbo 

všechny recenze uživatele

Pěkné obrázky, ale jinak většinou strašně nezáživné až uspávající. Celkově průměr na který se dá koukat, ale vyhledávaným se nikdy nestane. 50% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nevalné dokumenty, určitě ještě slabší než naše Cestománie, chybí podstatné věci. Dnes jsem se namátkou podíval na ukrajinské město Lvov a k mému překvapení tu nebyla ukázána ani jedna z katedrál; žádné interiéry, o řeckokatolících se mlčelo a místo nich zmínění jen pravoslavní! (jako z časů komunistické totality). ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument s krásnou kamerou, který se snaží přiblížit světové památky UNESCO. Dokument má zajímavou atmosféru, možná i díky poetickým komentářům, ve kterých jsou často předčítány dobové dokumenty či umělecká díla spojená s představovanou lokalitou (ačkoli nutno uznat, že občas autoři s komentářem hodně ustřelí). ()

estella 

všechny recenze uživatele

Mne tato serie vzdy strasne unudi k smrti. Napriklad dil o Liverpoolu je naprosto priserny. Ty dokumenty jsou dle meho nazoru site horkou jehlou: jdi a za tri dny natoc dokument o tom a tom mestu, hlavne at tam mas libive zabery, duse mesta ti muze byt ukradena. Proste to neni muj salek caje. ()

Reklama

Reklama