Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Realitný magnát Hamilton Lux stavil na rozvoj starosvetského prímorského letoviska Full Moon Bay, no pri plnení jeho zámerov sa stretne s nečakanými prekážkami. Daniel Wilder je rybárom už celý život a zároveň vlastníkom nehnuteľnosti, s ktorou má Lux veľké plány. Preto sa Lux rozhodne miestne vody zamoriť toxínom, ktorý usmrtí celý podmorský život, v snahe zlikvidovať rybársky priemysel a zbaviť sa tak Daniela. Žiaľbohu, chemické prostriedky na žraloky reagujú tak, že sa zvyšuje ich agresivita. Bez rýb na kŕmenie sa útočnosť žralokov na človeka rýchle zvyšuje. Lux využíva mediálnych kontaktov a snaží sa presviedčať, že útoky žralokov sú náhodné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Brouk odpad!

všechny recenze uživatele

Sbohem, mí oblíbení hrdinové, superhrdinové.... všechny Vás strčí do kapsy klan bratrů Wilderovch, podporovaných profesorem "Salierim".... :-) Těm stačí trocha akčního ježdění po moři či na silnici, párkrát kváknou do vysílačky, sem tam heslovitě do mobilu a je to.... Tisíce zmutatnělých žraloků se třese, Greenpeace a další ekologové si radostí mnou ruce, jak jim bez přičinění vyčistí půl Kalifornského pobřeží. A aby toho nebylo málo, oba bratři jsou morálně na ještě vyšší úrovni než Mirek Dušín..... A tak jak říkám... sbohem ostatní hrdinové... Padouši, mutanti a šmejdi z vesmíru třeste se!!!! Widerovi jdou do akce..... Hnus fialovej.... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Film jenom pro ortodoxní fanoušky zvířecích hororů. Já je moc v oblibě nemám, a tak jsem si tenhleten televizní majstrštyk pořádně protrpěl. Špatní herci, nelogický scénář a špatná režie útoků (které jsou všechny téměř shodné) potápí několik světlých okamžiků takovým způsobem, že pro celkové vyznění snímku pak vůbec nemají význam. Mimochodem film s tak brutálně přepísknutou stopáží jsem snad ještě neviděl, šlo by to zkrátit cca na polovinu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Som prvý raz takto blízko ľudožravých príšer... Manželku nerátam.“ Najskôr si pozriete ČEĽUSTE a poviete si „to je bomba“. A tak začnete hľadať ďalšie dobré žraločie horory. Ale nenájdete. Prejdete všetky roky výroby a kontinenty (videofilm MODRÝ DÉMON, televízna KRVAVÁ VODA s Louom Diamondom Phillipsom, televízna mini-séria NETVOR). Zbytočne. Zistíte, že za celé DESAŤROČIA od Spielberga vzniklo len niekoľko vydarenejších „spriaznených“ kusov. Ale žiadne majstrovské - i v tých vydarenejších alebo žiadny žralok nebol (KOSATKA ZABIJAK, DEEP STAR 6, KRAKATICA). Inak samé blbé nemecké televízne žraločiny (MALLORCA – ŽRALOK ÚTOČÍ) a ďalšie tri ČEĽUSTE, ktoré oproti iným žraločím hororom (taliansky POSLEDNÝ ŽRALOK) pôsobia ako klasika. Divák začne byť vďačný za ZRADNÚ HLBOČINU, ktorú mnohí v zúfalosti, prameniacej z nedostatku kvalitných žraločích hororov, vyhlasujú za výbornú. Preto v takomto rozpoložení máte dve možnosti. Alebo sa na žraločie horory vybodnete alebo nie, no nebudete sa rozhorčovať nad zlými podnikateľmi, ktorí do mora vypúšťajú toxický odpad, nebudete sa čudovať neustále prítomným starostom, ktorí šerifovi neveria vetu "máme tu ľudožrúta, zatvorte pláže“ a radšej sa sústredíte iba na plutvy, približujúce sa k hysterickej obeti. Keďže patrím do druhej skupiny divákov, na 160-minútovú TV mini-sériu s charizmatickým názvom ŽRALOČIA SVORKA som sa tešil niekoľko dní dopredu. Výsledok ma vlastne príjemne zaskočil – digitálne žraloky nevyzerajú digitálne, dokonca sa jedná, čo sa veľkosti týka, o normálne jedince, čo je príjemne realistické. Prekvapil ma vysoký bodycount - už v úvodnej polhodine zomrie, nadnesene povedané, viac ľudí, ako v celej sérii ČEĽUSTE. Poteší herecké obsadenie (F. Murray Abraham, opakujúci svojho mentorského vedca z MIMICU) a atmosféra. Škoda, že viac scén nedostalo 8-ročné dievčatko, ktoré má strach z vody a tak ju neustále nejaký dospelý prehovára na plávanie, na čo ho zožerie žralok; dievčatko vždy prežije, no je také šokované (postupne sa ale naučí brať jednotlivé úmrtia s nadhľadom), že to nevie rodičom povedať a tak sa situácia opakuje... zaslúžila by si vlastný film. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Kalifornský horský had" Daryl Hannah byla zřejmě též úporně zasažena dopadem celosvětové ekonomické krize, když se rozhodla, že se zaskvěje v tomto pokleslém snímku. Překvapil mě Roark Critchlow, jehož si pamatuji coby jednu z postav nekončící soap opery Tak jde čas, a který si sem odskočil, aby čelil konečnému řešení žraločí otázky. Kromě hezkých a poměrně sympatických ženských tváří, malebného pobřeží, zrychleného žraločího roje, hejna, davu či hemžení (takto různorodě by mohl znít doslovný překlad), nevýrazného postupu děje a pochybné hlavní myšlenky (vypuštění chemikálií do celé zátoky, následné zamoření a zahubení veškeré vodní fauny, kromě žraloků ovšem, kterým se zvýší agresivita a jejich následná spolupráce na vzájemném přežití, mi přišlo poněkud nesmyslné) Vás toho v zátoce s líbivým názvem Full Moon Bay o mnoho více nečeká. Druhá část je totální scénáristický kolaps. Nejvíce asi slovní, v několika scénách i dějový. Se závěrem filmu (jak je vlastně odrazili?) jsem si raději ani nelámala hlavu. A úplný konec jsem čekala výraznější, klišovitější. Takto jen zbytečné prodlužování s marným očekáváním. Ani ne tak úplně nejhorší, jako celkově o ničem. Vždyť už to znáte nazpaměť i pozpátku. "Co když z toho svinstva budu mít rakovinu, nebo mi třeba vyroste další ruka?" ()

Krouťák odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnášim ( promiňte ten výraz ) sračkoidní filmy, který se snaží tvářit vážně. Asi nikdy nepochopim , jak takovýhle veledíla s ultra stupidníma dialogama můžou pořád vznikat - ODPAD! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri tomto komentári urobím niečo, čo som doteraz nespravil. Budem citovať slová iného užívateľa, s ktorými sa môžem plne stotožniť. Svojho času tu bol aktívny človek, ktorý si hovoril tron. Tento slovenský týpek sa vo filmovej tvorbe fakt dobre vyznal a navyše mal bravúrne vyjadrovacie schopnosti, ktoré uplatnil pri svojich komentároch. Vážil som si ho. Mal môj rešpekt. Bohužiaľ sa pod vplyvom okolností a pomerov rozhodol opustiť tieto stránky. Verte, že je to veľká škoda. No ale aby som sa dostal ku reakcii na tento film. Budem teda citovať tronove vyjadrenie: "Najskôr si pozriete ČEĽUSTE a poviete si „to je bomba“. A tak začnete hľadať ďalšie dobré žraločie horory. Ale nenájdete. Prejdete všetky roky výroby a kontinenty (videofilm MODRÝ DÉMON, televízna KRVAVÁ VODA s Louom Diamondom Phillipsom, televízna mini-séria NETVOR). Zbytočne. Zistíte, že za celé desaťročia od Spielberga vzniklo len niekoľko vydarenejších „spriaznených“ kusov. Ale žiadne majstrovské - i v tých vydarenejších alebo žiadny žralok nebol (KOSATKA ZABIJAK, DEEP STAR 6, KRAKATICA). Inak samé blbé nemecké televízne žraločiny (MALLORCA – ŽRALOK ÚTOČÍ) a ďalšie tri ČEĽUSTE, ktoré oproti iným žraločím hororom (taliansky POSLEDNÝ ŽRALOK) pôsobia ako klasika. Divák začne byť vďačný za ZRADNÚ HLBOČINU, ktorú mnohí v zúfalosti, prameniacej z nedostatku kvalitných žraločích hororov, vyhlasujú za výbornú. Preto v takomto rozpoložení máte dve možnosti. Alebo sa na žraločie horory vybodnete alebo nie, no nebudete sa rozhorčovať nad zlými podnikateľmi, ktorí do mora vypúšťajú toxický odpad, nebudete sa čudovať neustále prítomným starostom, ktorí šerifovi neveria vetu "máme tu ľudožrúta, zatvorte pláže“ a radšej sa sústredíte iba na plutvy, približujúce sa k hysterickej obeti. Keďže patrím do druhej skupiny divákov, na 160-minútovú TV mini-sériu s charizmatickým názvom ŽRALOČIA SVORKA som sa tešil niekoľko dní dopredu. Výsledok ma vlastne príjemne zaskočil – digitálne žraloky nevyzerajú digitálne, dokonca sa jedná, čo sa veľkosti týka, o normálne jedince, čo je príjemne realistické. Prekvapil ma vysoký bodycount - už v úvodnej polhodine zomrie, nadnesene povedané, viac ľudí, ako v celej sérii ČEĽUSTE. Poteší herecké obsadenie (F. Murray Abraham, opakujúci svojho mentorského vedca z MIMICU) a atmosféra. Škoda, že viac scén nedostalo 8-ročné dievčatko, ktoré má strach z vody a tak ju neustále nejaký dospelý prehovára na plávanie, na čo ho zožerie žralok; dievčatko vždy prežije, no je také šokované (postupne sa ale naučí brať jednotlivé úmrtia s nadhľadom), že to nevie rodičom povedať a tak sa situácia opakuje... zaslúžila by si vlastný film." Absolútne s týmto obsiahlym komentárom súhlasím. Tento maník z Nového Mesta nad Váhom má toho poriadne veľa napozerané a má svoj vlastný názor, ktorý vie veľmi dobre odprezentovať. tron, vráť sa na CSFD. ** ()

Ded@M@tes odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak je to fakt děs... A především by se měli tvůrci kouknout na Čelisti, pak by to nemusel být takový paskvil. Např. animace žraloků, tak to přímo zabíjí. A radši si rozmyslete jestli se na to dívat, protože strávit 3 hodiny touhle invazí není až tak super. To se radši dívat do vany plné vody. ( Hodnocení: 0/10 ) ()

Shakers odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalší s filmov kde je scenár strašne tupý, efekty strašne príšerne, réžia neschopná, herci totálne o ničom a mohol by som pokračovať takto až do noci.Proste je to skratka neskutočne hororový film.Má to dokonca napísané aj v žánri, tak čomu som sa ja vlastne čudoval ?Vlastne áno, čudoval som sa jednej veci a to je tých 160 minút.Proste ďalší neschopný film o žralokoch.Spielberg bude asi viesť dosť dlho a dokonca mu ani nikto nešliape na päty.Ale tak to mám rád, Spielberg proste musí byť najlepší.Ale mohli by sa už posnažiť. 9% - Odpad! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Většinou platí, že čím bedlivější pozor dáváte, tím větší máte zážitek. Ne tak u Invaze žraloků. Ti nám naopak připomínají staré známé pořekadlo, že výjimka potvrzuje pravidlo. A tak vůbec není na škodu, pokud máte vedle televize koš nevyžehleného prádla anebo v posteli slečnu ve spodním prádle. Stíháte všechno, 160 minut děleno minutami třemi je opravdu hodně moc kol... No a zrovinka ta délka je největším zabijákem filmu. Ne žraloci, ale metráž jakoby mě hryzala do zadnice. Že budou v televizním snímku katastrofální efekty se dá očekávat, za to bych netrestal. Ale že se tvůrci nerozhodli ušetřit z rozpočtu několik natáčecích dnů právě ve prospěch vizuální podoby, to je věc jiná. Na druhou stranu však; jedná se o první film svého druhu. Tedy televizní céčkový megafilm. ()

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Já už snad začnu věřit v onen posvátný den, kdy konečně filmaři pochopí, že točit donekonečna filmy o žralocích na jedno brdo je... no, teď to řeknu jako průměrný puberťák, nicméně to opravdu mluví za vše – je prostě out. ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden žralok v Čelistech je hustá podívaná. Tady je žraloků tři prdele (nebo šest půlek, to vyjde nastejno) a koukat se na to nedá. Přímá úměrnost v tomhle případě rozhodně neplatí. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Žraločí, nebo řekněme všeobecně animal horory mám docela rád, ale tento extrémně nudný kousek jsem měl opravdu problém dokoukat... Ani nejde o dost špatně hrající herce, nudné a prakticky pořád stejné útoky žraloků, klasiky kýčovitý děj, ale o neuvěřitelně přepálenou stopáž... Více než dvě a půl hodiny je opravdu na takovýto film masakr... A co v takové sračce dělá Daryll Hannah? ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ide o dvojdielny film (resp. jeden dlhý). Inak tento zoohoror fakt nevyzerá zle. Pár scén je slušne nekompromisných, herci, aj keď nie sú najsympatickejší, svoje úlohy zvládajú dobre... Akurát, že ide o prevarený žáner i zápletku (čomu je podriadená i logika). V záplave novodobých lacných žraločích filmov si tento určite zapamätáte... ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli se budeš někdy na tohle chtít fakt podívat RADÍM TI! Fakt to nedělej! Není tam nic! Ale jestli seš uchyl (vlastně hrdina) na tyhle sračky a bude tě to fakt tahat jako bohužel mě, tak si připrav studenou vodu na polejvání hlavy a pár ručníku nasáklých studenou vodou či vodkou aby sis to mohl ždímat rovnou do držky, protože se u toho budeš prostě nejak muset zabavit, protože jinak kdyby ses na to JEN díval TAK BYS ZEŠÍLEL!! To je fakt jak čumět na českej seriál. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se hororů se zvířecí tématikou týče, tak jim věnuji docela velkou pozornost a asi ani nespočítám, na kolik jsem už napsal recenze. Především pak na ty, kde figurují žraloci. Tomuto kousku jsem se však již několik měsíců záměrně vyhýbal, protože mě odrazovala ta přepálená stopáž. Televizní film s více než 160 minutami – hrůzostrašná kombinace. Nakonec jsem ale stejně neodolal. Mrzké procentuální hodnocení na CSFD (12%) bylo jasným varováním, že ani tentokrát nepůjde o žádný klenot. I tento kousek je součástí Maneater Series. Čelisti tak opět zůstaly nepřekonány, ale zato se céčkové braky dočkali dalšího přírůstku do své početné skupiny. Asi největší ránu do palice by si zasloužili samotní scénáristé. Vzhledem k tomu že na to byli dva, si mohli dát alespoň trochu práce s vymyšlením nějaké originální zápletky. Místo toho se dočkáme dlouhatánské nudy, která navíc postrádá logiku a při většině scén bude divák jen nevěřícně zírat na obrazovku. Obětí je tu sice opravdu celá kupa (pomalu jsem se začal bát, že žraloci sežerou celé městečko a nikdo si toho za celou dobu ani nevšimne), nicméně ty nikomu nechybí a navíc většina z nich je na stejné brdo. Což se nakonec ukázalo býti ještě únavnější, než debilita jednotlivých postav. ()

Reklama

Reklama