Reklama

Reklama

Dolanův cadillac

  • Velká Británie Dolan's Cadillac (více)

Robinson ztratil ženu svého života, Elizabeth, která měla svědčit proti jednomu z největších zločinců Jimmymu Dolanovi. Než došlo k soudu, zahynula záhadně při „nehodě“. Zoufalý Robinson chce za každou cenu spravedlnost, a když selžou všechny legální prostředky, bere pomstu do svých rukou. Dolan jezdí ve svém cadillacu po dálnici a právě tu si zvolil Robinson jako místo odplaty… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Naprostá slabota a zklamání. Díky dlouhé stopáži postrádá drive Kingova originálu, navíc přidává zbytečný balast okolo a přitom vynechává některé věci z knihy, které prohlubují příběh. King často u svých románů ze začátku nudí a má velice svižné vyvrcholení. To ovšem neplatí u krátkých příběhů ze kterého tento film vychází a přitom se chová stejně (první hodina nicmoc, konec velice dobrý). Herecké výkony nejsou vyloženě špatné, ale místy je cítit křeč a přehrávání a tím kazí jinak dobrou scénu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....kdyby vás minul na ulici, ani si ho nevšimnete. Ale když se zamračil, ptáci padali z drátů. Na koho se zadíval, onemocněl na prostatu a pálilo ho při čůrání. Kam plivl tam uschla tráva. Pořád byl nějak mimo. I mimo čas. Byl králem nicoty.... Film natočen podle příběhu Stephena Kinga. Perfektní scéna je když se Robinson ( Wes Bentley ) učí střílet ze zakoupené zbraně ráže 44...první výstřel a já brečel smíchy. Ale zabít Dolana ( Christian Slater ) nebude tak jednoduché. On má totiž svůj Cadillac. Robinson chce však pomstu za svou lásku Elizabeth ( Emmanuella Vaugler ). A když to nepůjde přímo musí to udělat oklikou. CITÁT : Ať Bůh pomáhá tomu, kdo mu zkříží cestu.... Řvi, Dolane, řvi !!!! Pohled z Pekla je čistý a jasný... Výkon Christiana Slatera v Cadilacu na silnici č.71 západně od Las Vegas je perfektní. A jeho dialog z Robinsonem je excelentní....to se mi líbilo. Musím vyzvednou úžasný konec. Ano vím, pár chybiček se tam najde. Třeba ta lžíce od traktoru, v jednom záběru je lžíce velká a v dalším má lžíci úzkou....nebo pokládání poslední betonové tvárnice se dá taky zpochybňovat, ale to by byl spoiler. Hudbu dělal James Mark Stewart a je docela povedená. Zazní zde třeba Hold on od Crystal Kay. http://www.youtube.com/watch?v=SE-TFHg-epY ()

Reklama

LIVINGDEAD

všechny recenze uživatele

Tom Robinson (Wes Bentley) je klidný a poctivý učitel. Jeho svět je, ale převrácen vzůru nohama, když se jeho žena stane náhodným svědkem vraždy a následně je pak zabita Jimmym Dolanem (Christian Slater). Jimmy je drsný a nepřemožitelný mafián v Las Vegas. Robinson - posedlý duchem své ženy, přísahá znenáviděnému vrahovi pomstu. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušné psycho, které by ovšem chtělo vzít a kompletně předělat, aby to byl taky vcelku slušný film. Ve finálním aktu se nachází mnoho potenciálu. Věřím, že nějaký talentovaný režisér a ne pouze televizní rutinář by to dokázal udělat tak, že by půlka kina ještě v půlce titulků zmrzle seděla zaražená do sedaček. Takhle je to nicméně tak, že půlka diváků odejde od televize, ještě než to skončí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stephen King pri písaní tejto poviedky dej aktívne konzultoval so svojím technicky zdatnejším bratom Davidom. Napríklad v tom, koľko kubíkov zeminy treba hodiť na auto v jame, aby z neho nebolo počuť krik šoféra. Aká široká musí byť jama, aby sa do nej padajúce auto zmestilo a zároveň sa nedali otvoriť dvere. Akou maximálnou rýchlosťou musí auto ísť, aby do jamy zapadlo a zotrvačnosťou ju nepreletelo. A ďalšie praktické a technické detaily. Učiteľ fyziky by bol z tejto krátkej poviedky nadšený. Na filmovej adaptácii, kde hlavnú úlohu stvárnil Christian Slater,  je najlepšie asi to, že nie je prekvapivo taká odfláknutá a nudná ako som pôvodne očakával. Je trocha vidieť, že film je zbytočne natiahnutý na celovečernú minutáž, ale mohlo to byť aj omnoho horšie. Takže som vlastne vcelku spokojný. *** ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel od května do června 2008 v Kanadě (Moose Jaw a Regina) a USA (Las Vegas). (GASTON73)

Reklama

Reklama