Reklama

Reklama

Úspěšný spisovatel ztratí při tragické nehodě svou milovanou manželku. Po příjezdu do rodinného venkovského sídla se mu však zhmotňují temné představy, které začnou odhalovat tajemství jeho ženy... Úspěšný spisovatel Mike Noonan dokončuje svou poslední knihu. Inspirací mu je jeho manželka Jo, se kterou ovšem kvůli Mikeovým zdravotním problémům nemohou mít děti. Po vydání nové knihy Jo srazí automobil a Mike se ocitá psychicky na dně. Pak zjistí, že Jo byla těhotná, a domnívá se, že měla mimomanželskou aféru. Ve snech se mu začnou zjevovat podivné představy o jeho manželce a on si myslí, že se mu Jo ze záhrobí snaží dávat nějaké signály. Rozhodne se vydat do jejich venkovského sídla v Dark Score Lake v Maine. Jo tam trávila mnoho času, když Mike psal, takže se Mike domnívá, že tam může najít jejího případného milence.
Mikeův agent Marty mu mezitím dá nabídku napsat novou knihu, na kterou ovšem bude mít jen tříměsíční termín. Mike nabídku přijme. Nejdřív nemůže přijít na žádný nápad, chybí mu inspirace v podobě Jo. Poté si ale vzpomene na jeden ze svých šuplíkových románů a rozhodne se jej přepsat...
Mike se seznámí s vdovou Mattií Devoreovou a její šestiletou dcerou Kyrou. Mattie zavraždila svého manžela poté, co zešílel a pokusil se Kyru utopit. Od té doby se Mattii snaží její bývalý tchán Max Devore znepříjemnit život a převzít Kyru do své péče. Mike zachrání Mattii před přejetím autem, čehož chce Max využít a povolat Mikea jako svědka proti ní. Jo však ve snech začne Mikea prosit, aby Mattii pomohl...

Spisovatel Mike Noonan se přestěhoval do venkovského domu v Dark Score, který zdědil po svém dědečkovi. Chce zde napsat svou novou knihu a zjistit, proč sem tak často dojížděla jeho těhotná žena Jo před sovu tragickou smrtí. Mike dále chrání svou sousedku Mattii, které chce její bývalý tchán Max Devore odebrat její šestiletou dceru Kyru do vlastní péče. Maxův syn se pokusil svou dceru Kyru utopit, ale manželka Mattie ho stihla zastřelit dřív, než se mu to podařilo...
Mikeovi se stále zjevují vidiny a má sny, ve kterých vidí nejen svou zemřelou Jo, ale také černošskou zpěvačku ze 30. let Saru Tidwellovou. Devore Mikeovi stále vyhrožuje, aby se přestal Mattie zastávat, po nějaké době však sám Devore zemře. Na jeho pohřbu se Mike setká s Edgarem Whitem, který se v mládí přátelil s Mikeovým dědečkem, Maxem Devorem a několika dalšími. V roce 1939 v Dark Score koncertovala Sara Tidwellová a tato skupina chlapců ji po koncertě znásilnila a poté utopila její dceru. Sara na ně uvalila kletbu, podle níž měli oni a jejich potomci provést to samé svým dcerám. Poté skupina Saru ubila. V průběhu let se ovšem Sařina kletba plnila a muži i jejich synové zabíjeli své dcery. Mikeovi dochází, že Jo jezdila do Dark Score, protože se chtěla o celém příběhu dozvědět co nejvíc, aby zachránila jejich dítě před případným Mikeovým prokletím. Posledním žijícím dítětem, na které se kletba vztahuje, je Kyra... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Nach

Nach (hodnocení, recenze)

Souhlasím, má to dvě části. O délce cca 162 minut. A díkybohu za to. Delší by to bylo skutečně nestravitelné.

jony5

jony5 (hodnocení, recenze)

Prva cast ako tevenovela ktora sa v Dvojke zmenila v chaos:) to ako schytala Mettie gulku do hlavy ked sa bozkavala z Mike-om a ten zaver co dodat Trojka asi nebude:)

chezush

chezush (hodnocení, recenze)

Souhlasím, nějaké scény byly zdlouhavé a zbytečné, ale přesto si myslím, že si tato minisérie hodnocení jako odpad nezaslouží.

IDžOR

IDžOR (hodnocení, recenze)

Adaptace knihy se hodně povedla. Nicméně se mi potvrdilo už to, co jsem zažíval při čtení knihy: Děj byl pro mně nepřehledný, zmatený a nudný.

Nach

Nach (hodnocení, recenze)

IKnow: 234 minut stále uvádějí i na imbd. Údajně se má jednat o díly čtyři. ;)

IKnow

IKnow (hodnocení, recenze)

Dneska dva díly po sobě... celkem luxus. Jediný co mi tam vadilo, byly některé zdlouhavé a zbytečné scény. Ale jinak to bylo zajímavé. Jo, a trošku nechápu, proč je tu napsaný, že to trvá 234 min. Z toho závěru Partu 2 jsem usoudil, že je to konec...

chezush

chezush (hodnocení, recenze)

maddy: Ano, včera jsem koukala na part 1. a vyplatí se. :) je to takový rozjezd, uvidíme co bude dál.

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

soarka: No jo... proto se dívat na trailery seriálů či miniserií (dnes už na denním pořádku spoilerovat i ve filmových trailerech, bohužel) nevyplácí, šak to musí být samý spoiler. :)

soarka

soarka (hodnocení, recenze)

Viděla jsem jen ukázku (tím nám autoři ukázali to nejlepší, co ve filmu bude, takže od zbytku toho moc nečekám..) a myslím, že to bude úplně stejný horor, jako většina ostatních. Hodně lekaček, bafaček nebo čekáte, že se něco stane a ono nic. Víc se mi líbilo zpracování knih Stephena Kinga tím starším způsobem, než tím moderním., např. Prokletí Salemu (1979), protože z roku 2004 je to katastrofa. Kniha Pytel kostí byla opravdu super, to bez pochyby, a proto doufám, že mi tento komentář film vyvrátí a překvapí mě.

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

Nach: Webmaster nového Bag of Bones webu na edně... viz. níže. :)

Nach

Nach (hodnocení, recenze)

junior1099: díky moc za informaci. Začínám se neskutečně těšit. Mimochodem... kdo tvrdí, že se budeme bát? Sami tvůrci? ;)

Nach

Nach (hodnocení, recenze)

Pokud je někdo expert na roztahování Kingových děl, pak je to právě Garris. Otázkou je, jestli to vezme za ten správný konec.

Pumiiix

Pumiiix (hodnocení, recenze)

jacksax: solidni stopaz :-) ale na IMDB je rovnez uvedeno 243 minut :-)

jacksax

jacksax (hodnocení, recenze)

Těch 234 minut je vtip? i když mám Kinga v oblibě, hledět 4 hodiny na Brosnana bych rozhodně nezvládl.

CiroZa

CiroZa (hodnocení, recenze)

Knihu miluju... jak koukám na IMDb tak "Mika Noonana" si zahraje Pierce Brosnan a "Mattie" Melissa George.... na roli Mattie bych raději uvítal Emily Browning.... ale nechám se překvapit.

heavy66

heavy66 (hodnocení, recenze)

Bag of Bones patří mezi moje oblíbené kingovky, takže už se těším !

Trisstes

Trisstes (hodnocení, recenze)

toto som este necital...ale kazdu chvilu sa chystam...uz mam doma na policke...

LaciLC

LaciLC (hodnocení, recenze)

Hmm, takže došlo aj na Vrece kostí. Každopádne som zvedavý. Mick Garris sa s Kingom nestretáva prvýkrát, hoci jeho predošlé adaptácie neboli príliš oslňujúce, verím... Na rok 2009 je naplánovaný aj Dolanov Cadillac, už tento rok by mala prísť nováCreepshow a kdesi som počul, že už sa chystá aj Príbeh vdovy Lisey.

Reklama

Reklama