Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho rána se třicátnice Melody dozvídá, že trpí nevyléčitelnou formou rakoviny. Vzápětí přichází o práci a její přítel dává jejich skomírajícímu vztahu ránu z milosti. S perspektivou méně než dvou měsíců života a nemajíc co ztratit, rozhodne se Melody splnit si všechna dosud nashromážděná přání. Pronajímá si obří loft, rozjíždí nekonečný flám a ve chvilkách intimního osamění se učí hrát na elektrickou kytaru, největší ze snů, jímž se vrací do svého dětství. Scénář k působivému dramatu, který je režijním debutem herečky Amy Redfordové, napsal podle skutečného příběhu undergroundový filmař Amos Poe, tvůrce slavného dokumentu The Blank Generation. Talentované filmařce se podařilo s odzbrojující citlivostí zachytit duševní stav mladé ženy konfrontované s vlastní smrtelností a její postupné nalézání dosud skryté vnitřní síly. Ve snímku, jenž se stal jedním z diváckých hitů letošního festivalu Sundance, podává vynikající herecký výkon Saffron Burrowsová, známá z filmů Slečna Julie či Ztráta sexuální nevinnosti. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (20)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Diagnóza nevyléčitelné rakoviny je pro člověka vždy tvrdou ránou a o to větší v kombinaci s vyhazovem z práce a opuštěním přítele. Hlavní hrdinka příběhu jménem Melody, ale z mostu neskočí, jak by divák předpokládal, ale vzepře se osudu a změní od základů svůj život. S maximálně dvěma měsíci života si pronajme velké, avšak zcela prázdné podkroví s výhledem na město. Smlouva ale platí jen na krátké časové období, což jí vůbec nevadí a rozhodne se v něm usadit, nevycházet ven a postupně jej prostřednictvím telefonních objednávek a donáškové služby hezky zkrášlit všemi těmi high-end věcmi, které lze dnes jen sehnat. A právě tato část filmu je asi tou nejzábavnější, pro ženy dvojnásob. Času je málo, peníze nehrají roli a Melody si užívá nakupovací orgie, objednává vše od základního oblečení, přes nábytek, dekorace, až po červenou elektrickou kytaru, o které sní již od útlého dětství. I když je odříznuta od světa, objeví se menší twin románek. Podle mě zbytečná pasáž, která ale zase uspokojí milovníky nahé Saffron Burrows. Když se nad tím vším člověk zamyslí, je celkem nepravděpodobné aby se člověk, který má do dvou měsíců umřít, zachoval jako Melody a jen se izoloval v bytě od okolního světa. Každému dle libosti, ale nechtějte po mně, abych souhlasil. Závěr filmu navíc celý snímek ještě více pohřbil a tak to, co stojí za pozornost je jen senzačním herecký výkon Saffron Burrows. (5/10) [MFFKV 2008] ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Provařený námět, ale dlouhou dobu to bylo v rámci možností docela zábavné, až na blbé kýčovité flashbacky. Ale konec je fakt OLOL. Až někdy onemocníte rakovinou, přestěhujte se do jinýho bytu a bude to v cajku (nádor to tam nepozná a půjde o dům dál) ()

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - OFFICIAL SELECTION - COMPETITION - Soutěžní sekce, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.64/486 - Exkurze do života nešťastného a zároveň přešťastného člověka. NEZAPOMENUTELNÝ až GENIÁLNÍ herecký výkon Saffron Burrows. Při vzpomínce na to co tu předvedla mám mrazení v zádech, husí kuží a bůhví co ještě... - 95% ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

(Spoiler) Nikdy bych nevěřila, že si budu přát, aby na konci hlavní postava umřela. To by ten film byl hned jinačí, takovou silnou tečku by to udělalo. No, škoda. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Sel jsem se podivat na sexy girl s kytarou a toho se mi nakonec castecne dostalo, ale ze bych z toho byl buhvijak odvareny, to rozhodne ne. Zacalo to vyborne - Melody zjistila, ze za mesic umre, vykopli ji z prace a od chlapka dostala kopacky. Filmem se zacala linout luxusne vonici zoufalost, deprese a vsechno vypadalo skvele. Dokonce uz ve vane sahala po ziletce, bohuzel ji ziletka sklouzla a schema kyzene krvave lazne se nekonalo. Misto toho nastane ultimatni shopping party. V teto chvili excelentni rozjezd spada do prumeru. Nakupovani bylo ok, ale celou prostredni cast oceni spise zeny, protoze si Melody kupovala totalni kraviny typu vazy, boty, lampicky a zavrsila to elektrickou kytarou - to bych sice pochopil, sam jsem o vanocich nevedel coby, tak sem si koupil super elegantni dark guitar, ale Saffron si vybrala tak strasne hnusnou cerveno-bilou, ze snad jen za to strhnu hvezdicku z hodnoceni. Jeste to ale cele bylo v pohode. Pak se do toho zacali michat dalsi charaktery, deprese absolutne zmizela, zacali se tam odehravat hippie akce featuring junkie lesba a slizky cernoch, no, dovedete si predstavit kam cely film sel - absolutne do kytek. Do toho vseho priserne otravne flashbacky z mladi porad dokola a neskutecne nudny dojezd. O totalne trapnem konci ani nemluve. Saffron Burrows byla sice docela dobra, mela hezky nihilisticky a odevzdane pusobici look, ale tohle nezachranila. Kdo tenhle film totiz dokonale potopil je pani reziserka Amy Redford. Asi se ji chtelo natocit film, mela spoustu enthusiasmu, tak proto ten vyborny zacatek, ale jak uz to tak u girls chodi, prestalo ji to bavit a tak ten zbytek totalne odflakla. 4/10 ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem film o umírání a s tím jsem do kina taky šla. Místo dalšího Vtipu (ten nejintenzivnější film o umírání, jaký znám) mě ale čekal film o žití. Jediné, co mi kazilo ke konci náladu byly stále se opakující vzpomínky na dětství a závěr, který je vykonstruovaný. Poslouží ovšem svému účelu a nabídne trochu naděje. Což vůbec není špatné. Stejně jako Saffron s červeným Fenderem. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že toto byl nejsmutnější a současně nejoptimističtější film, který jsem v poslední době viděla. Dojem ve mně zanechaly (především a mimo jiné) dvě věci: I. Saffron Burrows jako představitelka hlavní role, je krásná tím zvláštně smutným tragickým výrazem v obličeji, na který nelze zapomenout. II. Naděje, kterou film předává všem chmurným, smutným, nemocným, nešťastným, bez východiska a tak dále lidem, ...že nikdy nic není ztraceno, že naděje - byť to s ní vypadá všelijak -, stále existuje. ___To jsem si z filmu odnesla já. A mám nutkavou potřebu udělat něco příšernýho. ()

johny89 

všechny recenze uživatele

Moc hezký a příjemný film. Nijak zvlášť náročná zápletka. Za zmínku stojí výborná hlavní herečka a hezký červený Fender Stratocaster '63. Jsem rád že konečně někdo natočil film kde se vyskytuje kytara v hlavní roli :-) Ale to asi neocení lidé kteří nehrají na kytaru. Neznají tu krásu hudby když si člověk může něco brnkat :) ()

kusper 

všechny recenze uživatele

43 MFFKV Kýčovitě líbivé, ale já se taky chci za tři měsíce naučit na basu a někam vypadnou. Saffron nádherná a pro mě nejlepší letošní Karlovarský film, uvedl ho Eben, to snad alepson naznačuje, že se nejedná o tak mizerný film... ()

Toto 

všechny recenze uživatele

Doktori a vedci sa už roky snažia nájsť liek proti rakovine a ejhľa, ono to je také jednoduché. Stačí si prenajať veľký byt, pomíňať všetky peniaze na kreditkách nákupom všeliakých nepotrebných sprostostí, vyspať sa so škaredým černochom, donášačkou pizze, potom pre istotu s oboma naraz a hlavne kúpiť si červenú elektrickú gitaru o ktorej snívate od detstva. To že neviete na nej brnknúť nie je vôbec na škodu, lebo sa tu dejú také veci, že po pár týždnoch stejne skončíte ako gitaristka v hudobnej skupine. Tak, tento filmový blábol je myslený úplne vážne. ()

jamalka 

všechny recenze uživatele

Příjemný, pozitivně laděný film, který Vám zvedne náladu.Nepatří sice k bůhví jakému výkvětu kinematografie, ale rozhodně zahřeje na duši.I když holywoodský konec, kdy se z hlavní hrdinky stane rocková hvězda už je vážně asi trošku moc. ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

No asi takhle.... film je nezvládnutej. Celou dobu jsem čekal až se to rozjede... a nic. Možná zpočátku je to emocionálně nakopnutý a vypadá to dobře, ale potom se to ulyně plácá v nedodělávkách a nepromyšlenostech. Příběh je předvídatelnej a hlavní hrdinka se ke konci chová, promiňte ten výraz, ale jako kráva. Konec je rozplizlej a nesmyslnej, celkově k filmařině absolutně žádnej přínos, propad ;-( ()

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Jak vám rakovina může ovlivnit život. Zvlášť, když ji přežijete! Zajímavá představa dožití, kdy si pročistíte všechna bankovní konta, využijete každého katalogu zboží, co vám přijde poštou, každého poslíčka, co se k vám zastaví jen s balíky či pizzou k vašemu pobavení / uspokojení. Nezáleží na tom jestli je to chlap nebo ženská - zbývají mi přeci jen dva měsíce života! A najednou - je to neuvěřitelné, Mel, ale jste vyléčená! Boom zpátky do reality - nemáte kde bydlet, vše, co jste nakoupila zase prodáte za minimální cenu do bazaru - jediné, co zbude je kytara. Červená, elektrická kytara, kterou máte ve svých snech od mala a ta vám ten život teprve změní... ()

WarholsC 

všechny recenze uživatele

Jedno sentimentální klišé za druhým ... vzhledem k přednostem postavy Saffron Burrows jsem uvažoval o třech hvězdíčkách ... to by mě ale nesměl tak necitelně dorazit sladkobolný happy end. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

tenhle film je opravdu zvláštní, žena, která umírá na rakovinu a nekonvenčním způsobem si užívá poslednch dnů co ji zbývá, na pozadí hraje kytara, která mě docela vadila, film takřka o ničem, hodně slabý film, pointa pomalu žádná, pro mě špatný výběr filmu. ()

frenkie 

všechny recenze uživatele

Pěkný malý filmík o tématu vyrovnání se s neodvratitelnými a definitivními fakty, jenž mají fatální dopad na život hlavní postavy. Při současné ztrátě zaměstnání a partnera pro mnohé z nás možná důvod skočit z okna. U hlavní hrdinky skáčou z okna jen prázdné kartonové krabice od věcí, jenž si labužnicky objednává(toto na mě působilo až úsměvně). Saffron Burrows se z rolí ženy, postavené před děsivou skutečnost posledních dnů života, popasovala velmi dobře, její hrdinku jsem jí docela věřil. Jako bonusem nám budiž její nepopiratelná krása, které je nám dopřáno měrou vrchovatou...:-) Jo a ten konec, to bylo trochu off topic, ale já jí to stejně přál....ona je fakt kus...:-) ()

Reklama

Reklama