Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě zbytečný ale na druhou stranu překvapivě povedený remake Peckinpahovi klasiky, který nepřekonává atmosféru originálu, nepřináší mnoho nového ale v záplavě novodobých remaků přeci jen působí daleko sofistikovaněji a dospěleji než díla z dílny Michaela Baye (samozřejmě jeho produkční díla ne režijní). Kdo zná klasiku určitě se neurazí, kdo nezná a nehodlá se koukat na (ne)sexy Dustina Hoffmana a Susan George, najde zde zdařilou náhradu. Suma sumárum, povedený thriller. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, ale ta první hodina byla opravdu slabá. Druhá začala mít trošku smysl, i když teprve poslední dvacetiminutovka měla úroveň. Zaslouží si tedy "Strašáci" aspoň 3*? Byl jsem rozhodnutý díky skvělému závěru dát 3*, ale proč vlastně? Když se nad tím zamyslím, tak nemohu kvůli kvalitním dvaceti minutám dát přeci 3* ne? Pokud by měl film 70-80 minut, začal bych uvažovat, ale bohužel má 105 a díky tomu čekám ten kolotoč daleko dříve. Herecké výkony jsou příjemné, dokonce i hlavní herec byl přesvědčivý a na konci jsem mu věřil. Lidi nezlobte se na mě, ale já nebudu čekat 85 minut na něco a teprve potom se vše rozjede. Takže pokud se chcete bavit, tak přetočit k závěru a horor si zaručeně užijete, zbytek je výplach o ničem .. 4/10 = 47% ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Aktualizovaná, divácky přístupnější verze, která se může řadit k těm lepším remakům. Bez srovnávání s Peckinpahovým originálem se noví Strašáci jeví jako nadmíru povedená žánrovka s plnokrevnými postavami a parádním závěrem. I když ne tak intenzivním. Dojem zbytečnosti celého projektu však převládá. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Peckinpahova osobitá psychothrillerová klasika okopírovaná (z pohledu scénáře) v poměru 1:1, akorát (bohužel) doslovnější a proto/přesto méně odvážná (viz např. nahá Kate Bosworth v okně) a mnohem méně dráždivě nejednoznačná a kontroverzní (nejvíce vidět je to právě na postavě Amy). Absence úplného závěru mě nepřekvapila, ale rozhodně zamrzela (opět zploštění a zjednodušení oproti originálu). Rod Lurie natočil řemeslně solidní, ale pro fanoušky původního snímku zcela zbytečný film. Pochválil bych casting, jenž je ve většině případů typově velice přesný (James Woods si roli Coache hodně vychutnal), až na jednu výjimku. Jeremy Nilese opravdu neměl hrát tragický (ne)herec Purcell, ale např. Walton Goggins, který zde hraje jeho "normálního" bratra! Na Purcellovi je zde "krásně" vidět, že přesvědčivě zahrát mentálně retardovaného skutečně není nic lehkého a že opravdu nestačí jen nezúčastněně zírat do blba... 60 % ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem zatím neviděl, Fri os fra det onde mě příliš nezaujalo, ale pořád je to lepší než toto. Zavedení do děje bylo fajn, sice nic extra, ale docela mě to nabudilo na poslední třetinu filmu. Ovšem od fotbalového zápasu to šlo všechno z kopce, nějaká logika vzala za svý, počínání postav radši ani nekomentovat. A taky nechápu, jak může drsňák Purcell dostat takovou roli. 45% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Zaměstnání hlavního hrdiny se od originální verze filmu liší. Z matematika se stal scenáristou. (Conspi)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama