Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Recenze (387)

Ailly 

všechny recenze uživatele

Na začiatku ma film uchvátil, vtiahol, Meryl Streep sa mi zdala vo svojej roli famózna a Paríž 50-tych rokov čarovný. Ale ako film plynul, nadšenie pomaly vyprchalo. Dej sa začal ťahať, Meryl sa mi zdala čím ďalej tým viac preafektovaná a aj z toho Paríža sme odišli preč. V závere už veľká nuda, ale inak príjemný film o láske, jedle a láske k jedlu. ()

Emily Firth 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka s nejistou budoucností z moderního světa a dokonalá přerostlá dáma s úsměvem na tváři a s vyzařujícím optimismem: dokonalý a nápaditý kontrast. Zbožňuji sebevědomou a kreativní Meryl Streep, která po boku Stanley Tucci předvádí své skvělé herecké umění. S perlami na krku, hnědém kabátu a hnědými kudrnatými vlasy chodí po francouzkých ulicích a vytváří ve mně dokonalou atmosféru 40. a 50.tých let. Amy Adams je mi taky velmi sympatická, i přes narážky své matky se na psaní blogu nevykašle a jde stále za svým cílem. Film mě velmi zaujal, nejenom díky skvělým hercům, prostředí, ale i ten nápad na mně udělal velký dojem. ()

ana.kiss 

všechny recenze uživatele

Příběh vlastně o ničem, nebýt úžasných vsuvek s ještě úžasnější Meryl Streep a Stanley Tuccim snad bych mu dala ještě míň *. Meryl je zde naprosto dokonalá (ostatně jako téměř ve všem) obzvlášť ve starých televizních pořadech jen škoda že jich tam nebylo více. ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi chutna. Dokonala myslenka propojeni dvou pribehu v case. Na hlavnich postavach mi bylo sympaticke, ze (narozdil od jinych zivotopisnych filmu) nejsou dokonale, ale maji sve neduhy. Amy mi pripadala chvilemi roztomile nafektovana a Meryl me dostavala svou nevycvalanosti. Jestli planujete shlednout tenhle duet, obklopte se dobrym jidlem. Budete ho potrebovat. ()

tauli 

všechny recenze uživatele

Mě se film tedy velice líbil. Sice mi na první pohled připadal strašně dlouhý, ale po druhém shlédnutí jsem si ho doslova zamilovala. Líbí se mi samozřejmě Meryl, Amy a vůbec celá ta atmosféra a krásná Paříž. Myslím, že nejsem jediná kdo ihned po shlédnutí filmu začal brouzdat internetem ve snaze najít onu pověstnou kuchařku Mastering the art of French Cooking (Umění francouzské kuchyně) a dozvědět se tak něco o Julii Child. Ortel: Skvělá komedie o vaření, která sice není nejúžasnější dílo kinematografie, ale i tak potěší. ()

mocart 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se vaří, má automaticky 3 hvězdy, kdyby byl sebeblbější. (:-)))) Když v něm Meryl předvede to, co tady (přestože jsem se občas nemohl zbavit pocitu, že se nějaký chlap snaží parodovat Meryl (a nemyslím toho s tou přefiknutou tepnou ...)), když v něm poznám úžasného Stanley Tucciho, když se to celé položí do Paříže a New Yorku, když uvěřím posedlosti, když ucítím přes sklo obrazovky vůni hovězího ... nemohu než takovýto film milovat. 4 1/2. ()

insignis 

všechny recenze uživatele

Oddechovka na sobotní odpoledne. Na tento film mě nalákal kamarád, který se nedávno pustil do vaření. Řekl jsem si proč ne. On vařil, já popíjela vínko a filmová symfonie mohla začít. I přeš maličko otravný hlas Meryl jsem si film užila na sto procent. Krásně zahrané, Meryl dala život trošičku hloupoučké, ale přesto úžasné ženské. To jak se jí na začátku nedařilo, veškeré překážky a nástrahy mi film akorát zpříjemnily a já si připomněla že všichni chybujeme. To samé Amy, nedosahuje sice úrovně Meryl, ale slušný herecký výkon. Sečteno a podtrženo, pro kuchaře i nás obyčejné lidi filmová delikatesa. ()

Rawenika 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na tomhle filmu si vychutnáte hlavně pohled na jídlo, ale také na herecký koncert Meryl Streep, která se položila do role Julie Child tak vehementně, že se jí téměř stala. Gesta, chůze a gracie ženy z vyšších vrstev dělá dojem hlubokého zakořenění a nikoliv herectví. Na filmu je taky velmi pěkné prolínání dvou odlišných dob a hrdinek bez křečovitosti a rozptýlení diváka. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

tak tohle je zase další blbost do řady...postava Meryl Streep je na facku a už vůbec nebudu řešit to,že se snad AMERIČANKA vžije do Paříže a učí se vařit,už to samo o sobě je nepředstavitelný..druhá slečna je úplně stejně tupá a nedá se na ty dvě slepice,co v životě nejedli vejce ani dívat....kdyby mi radši dali rozpočet z téhle prasečiny,zajela bych si do Paříže na pořádný jídlo.. ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep určitě umí nepřehrávat, hraje tady skvěle, přesně tak, jak je zapotřebí...pro mě dobrá oddychovka, kde je pár dobrých vtípků a příjemná atmosféra. Tolik jídla určitě do smrti neuvařím, tak jsem si to užila alespoň touhle formou!!! ()

Jahoda 

všechny recenze uživatele

Milý film, na koukání, když děti spí a chci v klidu vypnout. Ovšem Meryl Streep by zasloužila 5 hvězd. Ta byla opravdu kouzelná ()

karmalat 

všechny recenze uživatele

Líbilo. Pro nás sice ne příliš známá historie kuchařky, která naučila Američany vařit, o čemž mohu na základě svých návštěv USA pochybovat, ale nicméně asi věrně zobrazuje historii. Meryl krapek přehrávala, ale s tím se počítá a nadšení obou kuchařek se přeneslo i na mě. Tak to bylo super. Film sám o sobě průměr. Vaření (protože sám hodně vařím) bylo zobrazeno věrně a dobře. Ale co mě chytlo, byl ten popis pocitu nicoty v moderním (současném) světě a únik z něj děláním něčeho konkrétního, co potěší lidi a v tomto případě to bylo právě vaření dobrých jídel. Za tohle si film zaslouží plus. Jako celek lepší průměr. ()

Reklama

Reklama