Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shivam je oddaným služebníkem svého pána Malika, Hong Kongského gangstera. Jednou dostane příkaz sledovat Malikovu přítelkyni, pákistánskou dívku, kvůli podezření z nevěry. Reema Shivamovi čím dál víc připomíná jeho dávnou lásku a s ní i všechno, co ho učila o víře v Alláha a o svobodě. Do té doby plnil všechny rozkazy, teď však začíná váhat, jestli má odhalit Reeminu nevěru a potrestat ji, nebo se postavit proti Malikovi. (Lyncha)

(více)

Recenze (6)

kitano 

všechny recenze uživatele

Indický "remake" kórejského A Bittersweet Life. Zjednodušená, zromatizovaná (áno aj sa tu spieva a tancuje) a celkovo oveľa horšie natočená verzia. Film sa nedá označiť za úplné fiasko, to len v porovnaní s originálom vyzerá ako taiwanské kung fu vedľa bijáku od Changa Cheh. Snaží sa ísť trochu vlastnou cestou a dokonca celkom funguje. Namiesto pomsty dostanete láskou a symbolikou naplnený príbeh o oslobodení, dokonca aj motív priateľstva na život a na smrť. Koniec koncov aj hlavný hrdina je sympaťák a ostatní na tom tiež niesú zle. Čo z toho, keď kľučové momenty sú až komicky okopírované z originálu. Hlavne akcia - mocná to devíza originálu - tuná dostala totálne na frak. Povedať, že je natočená zle je krajne nedostačujúce. Pästné súboje vyzerali lepšie a doverihodnejšie už v dobách najväčšjej slávy Buda Spencera a Terenca Hilla. Na zaplakanie. Pre pobavenie prikladám obrázok, ktorý je porovnaním niektorých záberov z oboch filmov - pozor obsahuje spojlery. (4/10). ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mě mátlo střídání dvou časových linií, ale rychle jsem se zorientovala a spíš je ocenila - chladná, krutá nálada gangsterského světa se střídala s hravou a zamilovanou, pak zase naopak. Spíš než "drama" by se pro tenhle film hodilo označení "drama, akční, muzikál, romantický, sociální", prostě pravý bollywood. I přes typické hudební vložky si udržel spád a napětí. Film byl natáčený hlavně v Hong Kongu, částečně v Pákistánu. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Ďalší film od Režiséra Suriho, ktorý je autorom HAK. Tragická láska v podaní Emraana má niečo do seba. Film je na druhej strane veľmi akčný, bitky, naháňačky a prestrelky nie sú vôbec ojedinelé. Je to film o strate milovanej ženy, tragickosti života bez nej a hľadaní Boha vo vlastnom konaní. Piesne sú pekné, striedanie časových línií medzi romantikou a svetom gangstrov plnom násilia dodáva príbehu spád. Záver aj keď od začiatku predvídateľný každá citlivá duša určite oplače. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Z té „hrubé" strany se jedná o zcela průměrné akční drama, ale z druhé „jemné" strany to má moc hezkou a poměrně silnou citovou linku, která zasáhne a donutí přemýšlet. Vzpomínky hlavního hrdiny (Emraan Hashmi) na svou tragickou lásku (Shriya Saran), jenž byly zasazeny do přítomnosti, kdy dochází k osudovému setkání s další dívkou (Mrinalini Sharma), která má s jeho bolestivou minulostí společného více, než si na začátku vůbec uvědomoval, byly opravdu dojemné. To samé mohu říci i o jeho vyspění v mysli a chování, které prodělal díky lásce a všem svým trpkým zkušenostem. Je zde otevřeno i téma Boha, sice jen okrajově, ale kvituji, že moc hezky, upřímně a citově. Nikde se netlačilo na pilu, takže to bylo velmi přirozené. Prostě mě to chytlo ve svém způsobu podání za srdce. Taktéž hudba vše moc hezky doplňovala a samotný příběh prohlubovala. Snímek za zpracovnání, výkony herců a děj samotný hodnotím za pěkné tři hvězdy, ale díky té emoční síle a myšlenkám, které přináší, musím přidat na výsledné čtyři, byť slabší hvězdy. Zaslouží si je. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Shriya vo filme nebola dosť dlho a Emraan ako sužovaný gangstrík nebol presvedčivý. Ani tempo a spôsob podania príbehu nebol extra zaujímavý. Aj napriek tomu som niekoľkokrát plakala ako malé decko. Na druhej strane mňa rozplačú aj niektoré reklamy... :D Film nie je ničým výnimočný, ale aspoň som teraz zvedavá na originál :) ()

Reklama

Reklama