Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V září 1871 uprchly z nevadské věznice na tři desítky trestanců. Většinu z nich strážci pořádku dopadli, ale pěti nejhouževnatějším se po několikatýdenním strastiplném putování ve vánicích a třeskutých mrazech podařilo přejít kalifornské hory. Hlady a vysílením víc mrtví než živí sestoupili do údolí poblíž jezera Mount Diablo. V malé osadě tu hospodařilo několik žen, všichni muži na zimu odešli za stříbrnými nalezišti. Ženy přijaly vetřelce nedůvěřivě a se zbraněmi v rukou, přesto jim ale poskytly přístřeší a stravu doufajíce, že nezvaní hosté brzy naberou síly a odejdou. Jeden z vězňů ale do osady nepřišel náhodou, tady měl totiž potkat muže, jehož křivé svědectví ho poslalo za mříže. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Netypický western, ze kterého jsem ještě cítil střih 30. a 40. let. Začíná jako dobrodrodružný, končí téměř jako psychologický (i když útoku recidivisty, "který měl rád holky, ale nesměly se bránit" je věnována jen minimální pozornost nutná k předfinální gradaci. Glenn Ford v roli sympatického vězně, o jehož nevině nemůže být od začátku pochyb. Některé scény hodně smrdí ateliérem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Skor dobrodružný film ako western, ale na charakteristike príliš nezáleží. Rozhodne je to veľmi dobre natočený film, so zreteľom na psychológiu, dramatično a napatie. Málo známy snímok je obohatený slušným hereckým obsadením. Tretí komentár. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Glenn Ford nebyl nikdy více sexy než ve scéně, kdy skroutí té holce ruku a přitiskne si ji k sobě! Příběh o zvláštním soužití osamělých žen a skupiny nesourodých vězňů se vyznačuje údernými dialogy a dodnes aktuálním psychologickým prožitím. Jak já věřím Rachel (Ann Dvorak) tu malou chvíli radosti, pro kterou je ochotná obětovat všechno! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skôr taký dobový dramatický príbeh ako western. Piati uprchlíci z väzenia sa dostanú do malého osamoteného mestečka v ktorom sú momentálne len ženy, keďže chlapi sú preč. Jak si ženy s nimi poradia? Naviac jedného z chlapov ženie chuť po pomste. Je to zaujímavý charakter. Glenn Ford je charizmatický ako vždy a jeho postupne budujúci sa vzťah s nádhernou Gene Tierneyovou vyvoláva dostatočne napätie a zvedavosť jak sa to celé vyústi. Napriek krátkej stopáži, film nezabúda aj na charaktery ostatných väzňov a niektorých dedinčaniek. K tomu to má fakt svižné tempo, takže nuda ani po toľkých rokoch od vzniku nehrozí. Páčilo sa mi vyústenie osudov všetkých postáv. Aj keď u tej hlavnej to bolo dobovo naivné, ale ja mám happyendy rád. Výsledkom je ďalší starý dobrý film, ktorý sa oplatí vidieť aj dnes. 8/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hodne netypicky western, ani nie o dobyvani Divokeho Zapadu, skor  o trestnacoch, dkadejakych zenach. Vyborne su natocene hlavne exteriery, Glenn Ford sa asi narodil pre westerny   : 77 % ()

Reklama

Reklama