Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zajímavá výročí týdne uvádí Saskia Burešová. (Česká televize)

Recenze (95)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na seriály, nebo spíše pořady, tohoto typu se rozhodně nezapomíná. Fakt, že něco takového existovalo a dokázalo to fungovat až do dnes, a stále funguje jen dokazuje, že poučení zajímavou formou vládne napořád. (7/10) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Člověk po těchto informacích neděli co neděli doslova a vždy dychtí také jste toho názoru? Mohlo by to být však delší, nicméně zpracované to je bravurně a moderátor v tomto případě paní Burešová je zde opravdu na místě..Unikátní dlouhodobý projekt, stálice mezi vzdělávacími a informačními pořady, který si myslím že na naše obrazovky celkem po právu patří.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Společně s Úsměvy (českého filmu) a Hledáním ztraceného času nedílná součást spokojeného víkendu. A po obědě si dáme pohádku. Ačkoli, kdyby byl celý korpus dostupný v archivu i-vysílání, byla bych ještě radši. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dokumentárna relácia so zaujímavou myšlienkou. Zhrnúť v každom diely najvýznamnejšie udalosti, ktoré sa vo svete udiali v konkrétnom roku. Krátke reportáže o vybratých udalostiach alebo osobnostiach sú prepojemné moderátorskými vstupmi, noblesne nezáživnej Saskie Burešovej a spestrené pravidelnou diváckou súťažov. Je to poučné, ale nudné. Nie však úplne špatné. ** ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Siskie, Saskie, jak ty to jen děláš, že už více než 15 let uvádíš nudný pořad s takovou grácií, že ho ještě nezrušili... to si zaslouží hvězdičku :-) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak tohle jsem jako malej vždycky přepínal... :-) ale jak nad tím tak s odstupem času přemýšlím, šlo o poměrně unikátní projekt... 60% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

V daném žánru velmi nadprůměrný pořad, který si tuto úroveň udržuje v čase. Klobouk dolů před Saskií Burešovou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Moderátorka pořadu Saskia Burešová už dost přesluhuje. To samé platí o tomhle pořadu, který stále straší na obrazovkách už druhou dekádu, i přes skutečnost, že dneska už jsou všechny informace o výročích významných událostí i osobností na netu. Pro mě je to "narodil se a umřel", protože historií jsem nikdy nežil a dějepisec ze mě nikdy nebude. Ještě bych uznal určité kvality tohoto pořadu, kdyby to bylo zpracováno nějak invenčně, ale ta strojová nuda to moc nevytrhne. Do toho ošklivá grafika, která nedoznala za ta léta výraznějších změn. Beze změn na vzhledu zůstala vlastně i Burešová, u níž je obdivuhodné, že léta letoucí vypadá stejně a opravdu zachovale. A přesto, že pořadu dodává osobitost, tak pořadu jako takovému schází nějaké oživení, protože přemíra dat a informací je z mého pohledu nezáživná. Kdo si to má po skončení pořadu pamatovat, že ano. 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Verejnoprávnosť, komercia a vzdelávanie v jednom. Hlavne zábavnou formou, ktorá si váži svojho inteligentného diváka. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Síce poučné, ale podávané síce elegantným, ale suchým a nudným štýlom paní Saskie. Prínos takéhoto formátu ku historickému rozhľadu však nepopieram a oceňujem. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Již bezmála dvacetiletí patří Kalendárium a jeho průvodkyně Saskia Burešová k tradičním pilířům nedělního dopoledne a i když se některá výročí mohou opakovat, stále je co objevovat. Takových pořadů je bohužel jako šafránu. ()

Reklama

Reklama