Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletou Markétu porazí auto. Dívka zatím zůstává na invalidním vozíku a neví se, zda bude ještě chodit. Zatímco dívka je optimistická, rodiče jsou skeptičtí a těžce se s nastalou situací vyrovnávají. Markétě brzy začne vadit jejich křečovitá ohleduplnost, zklame ji i kamarádka Zuzka, která ji z povinnosti navštíví, vadí jí soucitné pohledy chodců na ulici. Avšak jednou u ní na balkoně přistane fotbalový míč, a tak se Markéta seznámí s Vojtou, který si pro něj přijde. Ten ji začne navštěvovat a spřátelí se s ní. Sestrojí pro ni kočár a vezme ji na projížďku. Po návratu domů však oba dostanou vynadáno a rodiče Markétě zakáží stýkat se s Vojtou. Markéta odjíždí na operaci. Ta se nepovede, ale naděje přesto zůstává... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Oficiálny text distribútora prezrádza kompletný dej, čo je málo vídané. Ešte dobre, že sa za socializmu natočilo toľko TV filmov, aspoň je dnes čo pozerať. Kočár pro princeznu je milá moralita, ktorá si kládla za cieľ vychovávať diváka. Snaha o skutočné zachytenie psychiky a reálneho života je tu druhoradá. Nereálne prehnaný Markétin optimizmus je nákazlivý a dáva filmu trvalú pridanú hodnotu, bez ohľadu na kvalitu scenára. 60-minútová stopáž je ideálna pre TV film, škoda, že sa prestala využívať v 90-tych rokoch. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pěkný filmeček s méně známými herci. Film je přátelství a porozumění, které pomohlo mladé dívce překonávat následky těžkého zranění..Pro mě doposud neznámá (možná kdysi jako malý, ale to už si nepamatuji), ale byl jsem celkem mile překvapen..Ten sestrojený kočár pro Markétu od Vojty, to jsem se zasmál a copak teprve společná projížďka po celém sídlišti... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Dosti dobrý film pro děti a mládež ukazující lidské hodnoty a optimismus. Napadá mne, že právě české filmy pro mládež z doby komunistické tatilty jsou vesměs lepší než ty ze současného demoliberálního období...Komunisté ještě ukazovali úplnou rodinu, s matkou a otcem - dnes už se rozpadá i tato poslední bašta tradice. Nebyl v těch filmech cynismus jako dnes. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dětský filmeček s velmi přirozenou herečkou v hlavní roli, ale trochu méně scénáristicky pojatým přítelem s trochu podivným rodiným zázemím. Filmu také trochu ubírá na prožitku velmi nekvalitní filmový materiál. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film pro mládež, kdy i bez známých herců lze ztvárnit příběh mile, civilně, a do určité míry příjemně, byť téma je spíše vážné. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Uchazejici psychologicke drama o jedne mlade divce, ktera snad docasne, ocitne se na invalidnim voziku. Krasne vystihnuto vnimani situace u deti a dospelych. Film, ktery se dost mozna snazil o bourani tabu ve spolecnosti. V detske roli zaujme Ondrej Maly! ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Další z patlanin o někom, kdo je nějak postižený. Nesnáším tyhle filmy, a proto ani tento ničím není výjimka. Absolutně nezaujal. Klasické klišé o ničem novém. Snad jen trošku zaujal mladičký Ondřej Malý, ale jinak je to prostě k ničemu. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Pěkný film o tom, s jakým nadhledem se dá překonávat těžká životní epizoda. Některé dialogy a události jsou možná víc "z románu" než "ze života", ale zase je to vynahrazeno sympatickou ústřední dvojicí. ()

Jirims 

všechny recenze uživatele

Na mě to udělalo zvláštní dojem. Líbilo se mi to a rozhodně si člověk na tom uvědomí co vlastně má, zdraví. Nevím jestli bych na jejím místě byl tak optimistický a dokázal se tak bavit jako ona, ale rozhodně bych to obdivoval. Líbilo by se mi, kdyby ten film byl delší, přeci jen než jsem se zakoukal byl konec a děj letí poměrně rychle. Rozhodně se takovéto filmy dnes již nevyskytují a myslím si, že je to velká škoda. Ony takovéto filmy nejsou jen filmy, ale i ponaučením. ()

Reklama

Reklama