Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co byl její přítel Jolli odsouzen na čtyři roky do vězení, musí se okouzlující Hildur začít starat sama o sebe a najít si práci. To, co najde, však změní navždy její život. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Trochu zváštně pojaté dílo. Film proniká do světa lidí, co hrajou RPG (hry na hrdiny), a dějové linie jsou odděleny komiksovými okénky. Je to zajímavý nápad. Realita se tam s fantazy prolíná pěkně, je tam i sladká romantika, napětí, Oceňuji zvláště ten nápad s předěly. Na Islandu měl tento film úspěch. Momentálně se autoři Astrópie soudí s autory seriály Heroes, kteří si pro jednu epizodu možná vypůjčili děj z Astrópie. Koho to zajímá, stačí si dát do googlu jména Heroes a Astrópia, a můžete si počíst. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

První polovina: sympatická hrdinka, prezentovaná primárně jako osoba pohledná, nikoliv bystrá, si najde práci v nerdovském krámku, což bohužel není zábavné ani tolik jako slabší epizoda The Big Bang Theory. Druhá polovina: zasvěcení do světa stolních RPG, která oživují v myslích hráčů. Tvůrci očividně neměli peníze ani zkušenosti s (filmovým) fantasy a „velké“ scény, naštěstí nepojímané ve vší vážnosti, připomínají v lepším případě indie verzi Pána prstenů. Pravda, islandská příroda je skoro stejně úchvatná jako ta novozélandská, ale jejích záběrů obsahuje film ještě méně než humoru, který netkví v tom, že někdo vrhne šavli nebo někdo někomu jinému přetáhne trenky přes hlavu. Nepopírám, že ty i podobné momenty mohou být vtipné (a v komiksech často jsou). Režisér by je ovšem musel umět vtipně podat. Jako film od party islandských geeků pro partu islandských geeků fajn. Vedle zahraniční konkurence slaboučké jako Superman ověšený kryptonitem. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Astropia má smůlu, protože ji, chtě nechtě, musím srovnat s Big Bang Theory. A ten je prostě o trošku lepší a hlavně i vtipnější. Přitom islandská kinematografie mi je obecně sympatická a tehdejší Miss Island – Hildur – mi je ještě sympatičtější. Jenže hodně pozvolný rozjezd pak střídá řada vtipných scén, které nápaditě, ale trošku mimo film, doplňují scénky z RPG světa. Astropia je tak určitě originální a zajímavý film. Vtipný místy taky umí být, ale moc mu to nevydrží celou tu dobu. Je na něm vidět, že ulítlí nerdi nebyli jenom postavičky na skice, ale i tvůrci celého filmu. Jako jednohubka pro podobné nadšence je ale Astropia úplně tak akorát a rozhodně má své místo na Slunci. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mi nenapadlo, že sa zamilujem do islandskej Bárbiny. Potenciál dlhodobo kultovej záležitosti paradoxne strácajúcej dych v RPG scénach. Tak či onak, permanentný úsmev a pre tých, čo nevedia, prečo je DVD práve dvd, tu je vysvetlenie: DIE, VIDEO, DIE. Nech žije Playmolas! P.S. Hildur je tak trochu Majka z Gurunu. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Pekna komedie z komunity RPG a fantasy. Velmi dobry napad z predely normalni svet a RPG. Ja ma rad sci-fi a fantasy, takze pro me to nebyl problem, mozna kdo o tom nema ani potuchy, mohl by mit s filmem problem. Jinak vychovne filmy pro 6-leteho kluka nemely chybu :)). ()

ste 

všechny recenze uživatele

Hodnocení je trochu nadnesené, ale opravdu jsem se pobavila. Je tam spousta zajímavých nápadů a i humor je mi moc blízký. Tak dokonalý útěk z vězení jsem už dlouho neviděla. ()

Související novinky

Další uragán severských filmů

Další uragán severských filmů

15.09.2009

Čerstvě přestěhovaný Skandinávský dům pokračuje v seznamování českého publika s tím nejlepším z kinematografií severní Evropy. Babí léto obohatí hned třemi filmovými minifestivaly. V kině Atlas na… (více)

Reklama

Reklama