Reklama

Reklama

Záhady starého Egypta

(seriál)
Česko, 2008, 10x13 min

Režie:

Jan Boněk

Hrají:

Pavel Rímský

Obsahy(1)

Odkud přišli Egypťané? Pořad pro žáky 2. stupně ZŠ.  Odkud přišli Egypťané... Možná vás to překvapí, ale dodnes to je jedna z největších záhad, kterou se egyptologové zabývají od vzniku své vědy. I když v minulosti byly vysloveny některé odvážné teorie, časem byly vyvráceny nebo zpochybněny. Až v posledních letech, s rozvojem moderní techniky, ať už je to dálkový průzkum země z kosmu nebo nabídka silných terénních automobilů, poznání přece jenom pokročilo a nové možnosti výzkumu přinesly své plody. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keďže je to určené druhému stupňu základných škôl, ide o dostatočne komplexný krátky dokument. Veľký počet informácií, možno niekedy aj viac než je treba. Forma trošku šetrnejšia, ale ako edukatívny projekt postačuje. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Díly: 1) Odkud přišli Egypťané?, 2) Geniální nápad: první pyramida, 3) Největší stavitel v dějinách, 4) První ze sedmi divů světa, 5) Brána do podsvětí, 6) Údolí králů, 7) Zakázaná vesnice, 8) Oslnivý sluneční bůh, 9) Homérovo „město sta bran“, 10) Život na konci světa. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na krátkou stopáž jednotlivých dílů to vlastně není špatné. I když o těch záhadách bych lehce pochyboval, ale pravda, pořad je určen žákům ZŠ. Zmíněna je několikrát i práce českých archeologů, což zahřeje na duši Čecha - vlastence. Mě jako milovníka záhad a mystérií starých civilizací pořad potěšil. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o starověkém Egyptě. ()

Reklama

Reklama