Reklama

Reklama

ČT Live - Tata Bojs

(koncert)
  • Česko Tata Bojs: Nanotour
Hudební / Dokumentární
Česko, 2005, 57 min (Special Edition: 117 min)

Obsahy(1)

Nanotour je záznamem unikátního koncertu ze stejnojmenného turné populární skupiny Tata Bojs a skládá se vpodstatě ze dvou částí. V té první skupina hraje všechny písně ze svého koncepčního alba nazvaného Nanoalbum, které dohromady utváří futuristický příběh o počítačovém geekovi iTomovi, jehož láska k přírodně zaměřené Elišce musí projít zkouškou, když se iTom přes internet seznámí s dívkou známou pod nickem 90-60-90 a nedlouho poté Eliška těžce onemocní. Druhou část koncertu pak utváří písně ze starších alb Ukončete nás..!, Futuretro a Biorytmy.

Seznam skladeb:  1.) Úvod a Halovo vodítko
2.) Elišce
3.) Tomášovi
4.) C.V.A.N.
5.) Léčitel
6.) Hal se zatoulal
7.) Virtuální duet
8.) Nemocná
9.) Pan Tečka
10.) Zprávy a Halovo vodítko
11.) Nový nanopilot
12.) Zmenšený
13.) Boj
14.) Probuzení

1.) Toreadorská otázka
2.) Jednotka času
3.) Šťastnější
4.) Náměsíčná
5.) Lasičky
6.) Dubová psychóza
7.) Attention aux homes!
8.) Růžová armáda
9.) Oba dva (Niktorius)

(více)

Recenze (30)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nejlepší české koncertní DVD, s vělkým přehledem. Multimediální projekce! Jiří Schmitzer! Bublajs šplhající po jevištní konstrukci! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších koncertních DVD, co jsem měl tu čest spatřit. Multimediální platforma je pro Tata Bojs jako stvořená. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající koncert Tata Bojs k Nanotour. Já tu kapelu prostě zbožňuju! Plus jim tam vystoupí Jiří Schmitzer jako léčitel. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tata bojs v žádném případě nepatří mezi mé kapely. Ale vystoupení mělo jednu velmi vydařenou věc, která mě oslovila. Jiří Schmitzer a Léčitel je naprosto geniální. Aťuž je to myšlené jakkoliv, text této skladby je více než stoprocentní pravda. A vůbec už se nezmiňuji jak to bylo bravurně poddané. Léčitel je v naší společnosti potřeba! Citace: Já nejsem blázen, ale opak je pravdou. Jsem jediný zdravě uvažující a o zdraví uvažující jedinec. Ano! Jedinec! Protože jsem jediný kdo to tady pochopil! 100% ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Perfektní CD, výborné DVD a ten koncert byl skvělý (navštívil jsem jejich vystoupení v Praze). Tata Bojs si umějí vyhrát se slovními hříčky ve svých textech a také pěkně rozpaří plnou arénu :)). ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Není v našem malém českém zaprděném rybníčku mnoho kapel, které se dlouhodobě snaží pořád "jet to svoje", a dokážou při tom zůstat navzdory všem tlačenkám originální, progresivní, vtipní a ještě se tím zvládnou uživit. Na "Tatáčích" je vidět, že to co dělají, je fakt festovně baví a na koncertech jsou jako Tchibo - svému publiku se vždycky snaží "dát to nejlepší" a ještě něco navrch. Jejich koncepční Nanoalbum bylo, stejně jako např. pozdější spolupráce s Ahn Triem vcelku odvážným krokem do neznáma. Ale vyplatilo se. Skvělá hudba, fantastické texty, krásný koncert! A Schmitzrův divadelní "Léčitel" je úžasná avantgardní hororová show volající nejmíň po Thálii! :-) P.S.: Na české poměry neuvěřitelně povedené DVD, od obalu (žádná plastová krabice!) až po hravé interaktivní menu (Milan v sobě svou "původní" profesi výtvarníka zkrátka nezapře). Dobře, kluci! ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený koncert, dobré album. Tata bojs určitě nejsou špatní v hraní si se slovy a špatné nejsou ani jejich texty, ale ten příběh, co se táhne Nanoalbem / Nanotour působí dost amatérsky, i když ten prvotní nápad je silný. *SPOILER* iTom, který má být hlavní postavou příběhu, z něj nakonec vychází jako duševně nevyzrálý jedinec, který se zamiluje do někoho přes web, a to i přes to, že už má vztah, který klape. A aby toho nebylo málo, tak nakonec dá ještě Elišce, se kterou se právě rozešel, na památku robopsa Hala, kterého Eliška nemá ráda. Koncertu určitě přidává i absence Halových vodítek v jeho průběhu. ()

easaque

všechny recenze uživatele

Nanoalbum bylo moje velmi oblíbené CD od Tata bojs, ale záznam z koncertu mě moc neuchvátil a přišlo mi to po těch (8) letech takové nijaké. Raděj nehodnotím a uchovávám si vzpomínky jen na CD. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Výborný koncert, perfektně zpracované projekce a dokonalý Jiří "Pan Tečka" Schmitzer. Moje nejoblíbenější album od Tata Bojs. "Já NEJSEM blázen!" ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Kladně hodnotím kompletní celistvost písní, které tvoří dohromady opravdu jeden příběh. Dále zvuk a melodické pojetí Tatabojs, prostě nádhera. Jediné malé negativum - celé to působilo na mě trošku depresivně, asi hodně mollových skladeb nebo co :-) ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Bohužel Nanotour nezaznamenalo Tata bojs v té nejlepší formě. Ovšem viděno asi 100krát (skalní fanoušek) na koupeném DVD nosiči :-) 60% ()

Kaučuk03 

všechny recenze uživatele

Tatabojs jsou bezpochyby jedna, co se týče textů, z nejnadanějších kapel. Myslím si, že toto dvd musí zapůsobit i na "nepříznivce" tatabojs. Skvělý nápad udělat koncert jako příběh, skvělá projekce. Poskokové kreace Mardošy jsou super a Schmitzerův grandiózní projev je už jen pomyslná třešínka na tomtu hudebním dortu, z kterého budete pořád okusovat a který se vám nikdy nepřejí. ()

Reklama

Reklama