Reklama

Reklama

ČT Live - Tata Bojs

(koncert)
  • Česko Tata Bojs: Nanotour
Hudební / Dokumentární
Česko, 2005, 57 min (Special Edition: 117 min)

Obsahy(1)

Nanotour je záznamem unikátního koncertu ze stejnojmenného turné populární skupiny Tata Bojs a skládá se vpodstatě ze dvou částí. V té první skupina hraje všechny písně ze svého koncepčního alba nazvaného Nanoalbum, které dohromady utváří futuristický příběh o počítačovém geekovi iTomovi, jehož láska k přírodně zaměřené Elišce musí projít zkouškou, když se iTom přes internet seznámí s dívkou známou pod nickem 90-60-90 a nedlouho poté Eliška těžce onemocní. Druhou část koncertu pak utváří písně ze starších alb Ukončete nás..!, Futuretro a Biorytmy.

Seznam skladeb:  1.) Úvod a Halovo vodítko
2.) Elišce
3.) Tomášovi
4.) C.V.A.N.
5.) Léčitel
6.) Hal se zatoulal
7.) Virtuální duet
8.) Nemocná
9.) Pan Tečka
10.) Zprávy a Halovo vodítko
11.) Nový nanopilot
12.) Zmenšený
13.) Boj
14.) Probuzení

1.) Toreadorská otázka
2.) Jednotka času
3.) Šťastnější
4.) Náměsíčná
5.) Lasičky
6.) Dubová psychóza
7.) Attention aux homes!
8.) Růžová armáda
9.) Oba dva (Niktorius)

(více)

Recenze (30)

Kaučuk03 

všechny recenze uživatele

Tatabojs jsou bezpochyby jedna, co se týče textů, z nejnadanějších kapel. Myslím si, že toto dvd musí zapůsobit i na "nepříznivce" tatabojs. Skvělý nápad udělat koncert jako příběh, skvělá projekce. Poskokové kreace Mardošy jsou super a Schmitzerův grandiózní projev je už jen pomyslná třešínka na tomtu hudebním dortu, z kterého budete pořád okusovat a který se vám nikdy nepřejí. ()

Druhácena 

všechny recenze uživatele

Nádherné, dojemné, okouzlující.... Jsou to fakt frajeři - od Milana Caise až po hostujícího Jiřího Schmitzera. Troufám si tvrdit, že ačkoliv jsem neviděl všechna česká koncertní DVD, tohle ve zdejších krajinách nemá absolutně žádnou konkurenci. Jenom škoda že jsem ještě tenkrát nepropadl naplno jejich kouzlu a neviděl to naživo... ()

Reklama

Venus7 

všechny recenze uživatele

Tata Bojs jsou moje nejoblíbenější nebo spíše (téměř) jediná oblíbená česká kapela (jinak jde česká hudební scéna mimo mě) a na jejich koncertech jsem byla nepočítaněkrát. Vynikající hudba, která má grády, texty jsou o něčem, do koncertů i hudby se kapela snaží vždy vnést něco nového, originálního... Bublajz je multitalent. :-) Zde nebylo v hodnocení co řešit, plný počet je jasný. Jen škoda, že Česká televize neuvedla i druhou část - se staršími písničkami, ale i tak jsem si ráda zavzpomínala... ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Nejnadupanější české hudební DVD minimálně ve své době. Bohužel mi úplně nesedl samotný záznam koncertu (a tedy nejdůležitější část DVD). Kamera zabírá koncert velmi podivným způsobem. Je to asi spíš otázka střihu, ale v porovnání se zahraničními hudebními DVD to prostě není ono. Obraz nekoresponduje s hudbou. Méně střihu, více záběru celku - tak bych to viděl já. Samotný koncert v T-Mobile Aréně jsem viděl a byl perfektní. Pokud jde o jeho záznam na DVD, tak toto mi vadí a kazí to výsledný dojem. I přes to 90 %. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený koncert, dobré album. Tata bojs určitě nejsou špatní v hraní si se slovy a špatné nejsou ani jejich texty, ale ten příběh, co se táhne Nanoalbem / Nanotour působí dost amatérsky, i když ten prvotní nápad je silný. *SPOILER* iTom, který má být hlavní postavou příběhu, z něj nakonec vychází jako duševně nevyzrálý jedinec, který se zamiluje do někoho přes web, a to i přes to, že už má vztah, který klape. A aby toho nebylo málo, tak nakonec dá ještě Elišce, se kterou se právě rozešel, na památku robopsa Hala, kterého Eliška nemá ráda. Koncertu určitě přidává i absence Halových vodítek v jeho průběhu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama