Reklama

Reklama

Manželé Col (Lara Flynn Boyle) a Walker (Colin Ferguson) si až doteď žili docela bezstarostným životem. Žít v tiché a poklidné ulici, obklopeni milými a přátelskými sousedy, co víc si může člověk přát. Jenže ve chvíli, kdy si mladí novomanželé nechají postavit luxusní dům hned vedle jejich pozemku, se všechno změní. Brzy poté, co architekt Kim (Mark-Paul Gosselaar) dokončí svůj projekt, dojde v novém domě k neštěstí. Během následujících měsíců se zde vystřídá několik nových majitelů, ale všechny rodiny postihne nějaká ta „nehoda". Col je přesvědčená, že dům ovládá zlo a musí být prokletý. Sama na vlastní kůži pocítí, že s ním není něco v pořádku. Její bezstarostné manželství začíná mít vážné trhliny a pokud jej chce zachránit, musí začít jednat! (SOLOM.)

(více)

Recenze (18)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Celá ulice si žije poklidným životem, než se uprostřed začíná stavět nový dům. Všichni jsou velice zvědavi, kdo si tento extramoderní dům pořídil - a nakonec jsou spokojeni, protože noví sousedé rychle do party zapadnou. Jenže pohoda netrvá dlouho, a rozpory mezi nově nastěhovanými manžely končí pokusem o vraždu, a dům je brzy prodán další rodině. Ale ani ta zde nevydrží nikterak dlouho. Col Kennedyová začíná mít podezření, že za vším zlem je právě onen dům ... Což o to, film by to byl i vcelku originální, kdyby jeho zpracování nebylo tak zoufale televizní (původně jsem chtěl napsat amatérské, ale někteří amatérští tvůrci by se tím mohli cítit dotčeni). Chvilkama mi přišlo, že se někdo nemohl rozhodnout, jestli bude točit něco jako horror, nebo jen "povídky ze sousedství". A bohužel podle toho to taky dopadlo.... ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

To nekonečné čekání na pořádně atmosférické strašení - se nekoná. Mohl to být docela dobrý film. Ten architekt měl docela odvahu se ještě ukázat před manželem a jeho manželkou po tom co se stalo mezi ním a jí. Toto bylo asi tak vše odvážné co mohl film nabídnout. Bez pořádné dávky napětí a lekaček. 45% ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Teprve po skončení jsem zjistil, že jde o televizní film, což trochu zmírnilo můj kritický náhled. Přesto musím konstatovat, že jsem odcházel spát nespokojen. Dům byl krásný, ale hrůzyplný nebyl, nebál jsem se. Pro srovnání: Začátkem roku jsem shlédnul televizní inscenaci Travis s Němcem a Somrem. Zelenkovi se dařilo skvěle stupńovat napětí a vtáhnout diváka do příběhu, a to jistě s menším rozpočtem. Jeho dům BYL domem, ve kterém je cosi zlého. V tomhle filmu jsem nic podobného necítil. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Televizní rozpočet, televizní produkce, převážně televizní herci, ale především zoufale šablonovitý scénář, který jede podle schématu filmů o strašidelných domech, jakých v hororovém žánru vzniklo už pár set. To všechno ve výsledku vytváří velmi průměrnou neatmosférickou podívanou bez jakýchkoliv překvapení a zapamatováníhodných momentů. Jedinou hvězdu Laru Flynn Boyle jsem nepoznal a všiml jsem si jejího angažmá až z titulků. Tak ji změnily radikální plastické operace. Jo, Hollywood... Celkový dojem: 35 %. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Je to béčkový film. Ano, až se stydím to napsat, ale líbil se mi. Místy byl trapný a neskutečně patetický, za což hodně mohl i dabing (např. když nám hrdinka hrobovým hlasem oznamuje, že nemá strach, že ji chytí, protože nepočítá s tím, že přežije), ale především "dramatické" záběry na drobné detaily, které by nám dle režiséra neměly uniknout - opadávající okvětní lístky, dort, který se drobí, až úsměvný záběr na hlavní hrdinku stojící na verandě a strnule hledící...ale nechci prozrazovat "hlavní trháky." Nicméně je to tv film a to je vše vypovídající a řekla bych, že pokud potřebujete kulisu - k čemukoliv, tato je rozhodně jedna z těch lepších. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy sedí mladá žena se sousedkou večer na sedačce ve velkém obývacím pokoji a vedou dialog, je v horní části možné zahlédnout mihotající se zvukařův mikrofon. (Danny F.)

Reklama

Reklama