Reklama

Reklama

Manželé Col (Lara Flynn Boyle) a Walker (Colin Ferguson) si až doteď žili docela bezstarostným životem. Žít v tiché a poklidné ulici, obklopeni milými a přátelskými sousedy, co víc si může člověk přát. Jenže ve chvíli, kdy si mladí novomanželé nechají postavit luxusní dům hned vedle jejich pozemku, se všechno změní. Brzy poté, co architekt Kim (Mark-Paul Gosselaar) dokončí svůj projekt, dojde v novém domě k neštěstí. Během následujících měsíců se zde vystřídá několik nových majitelů, ale všechny rodiny postihne nějaká ta „nehoda". Col je přesvědčená, že dům ovládá zlo a musí být prokletý. Sama na vlastní kůži pocítí, že s ním není něco v pořádku. Její bezstarostné manželství začíná mít vážné trhliny a pokud jej chce zachránit, musí začít jednat! (SOLOM.)

(více)

Recenze (18)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Celá ulice si žije poklidným životem, než se uprostřed začíná stavět nový dům. Všichni jsou velice zvědavi, kdo si tento extramoderní dům pořídil - a nakonec jsou spokojeni, protože noví sousedé rychle do party zapadnou. Jenže pohoda netrvá dlouho, a rozpory mezi nově nastěhovanými manžely končí pokusem o vraždu, a dům je brzy prodán další rodině. Ale ani ta zde nevydrží nikterak dlouho. Col Kennedyová začíná mít podezření, že za vším zlem je právě onen dům ... Což o to, film by to byl i vcelku originální, kdyby jeho zpracování nebylo tak zoufale televizní (původně jsem chtěl napsat amatérské, ale někteří amatérští tvůrci by se tím mohli cítit dotčeni). Chvilkama mi přišlo, že se někdo nemohl rozhodnout, jestli bude točit něco jako horror, nebo jen "povídky ze sousedství". A bohužel podle toho to taky dopadlo.... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Televizní rozpočet, televizní produkce, převážně televizní herci, ale především zoufale šablonovitý scénář, který jede podle schématu filmů o strašidelných domech, jakých v hororovém žánru vzniklo už pár set. To všechno ve výsledku vytváří velmi průměrnou neatmosférickou podívanou bez jakýchkoliv překvapení a zapamatováníhodných momentů. Jedinou hvězdu Laru Flynn Boyle jsem nepoznal a všiml jsem si jejího angažmá až z titulků. Tak ji změnily radikální plastické operace. Jo, Hollywood... Celkový dojem: 35 %. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Aneb jak v několika krocích snadno, rychle a levně natočit thriller na styl dortu pejska a kočičky. Krok č.1: Nejprve je potřeba uhňahňat základ, tedy óbrovský barák připomínající firemní skladiště. Nezapomeňte na něj vždy po setmění vyplivnout hrůzostrašnou mlhu, vzhledem k horkým slunným dnům to vytvoří zcela realistický kontrast. Krok č.2: Vezměte čtyři zoufalé manželky a rozprostřete je do přilehlé ulice. Hlavní hrdinka pak bude ta nejošklivější, aby se dobře hodila ke strašidelnému sídlu. Krok č.3: Manžel hlavní hrdinky musí být idiot, co na sobě nechá dříví štípat, aby jeho drahá choť mohla matlat každého playboye, který ji řekne "buď posedlá!" Krok č.4: S dějem si nedělejte příliš starosti. Bude přeci bohatě stačit, když ho vrznete do noci, ona napětí beztak dělá pouze tma, že? A kdyby to náhodou nezabíralo, natočte kameru šejdrem, divák z toho bude celý paf. Krok č.5: Dialogy ať vám napíše třeba cvičený šimpanz, ty už vůbec nejsou důležité. Krok č.6: Když se vám během natáčení některá z postav přestane hodit do placu, není nic jednoduššího, než o ní přestat mluvit. Krok č.7: Myslete na to, že diváka nejvíce vystraší smrt, a to nejlépe opakovaná! Krok č.8: Kdybyste už nevěděli kudy kam, všechno spalte a odstěhujte se na pláž. Vždyť je to televizní film, kterému lidé rádi ledacos odpustí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jistě si všichni pamatujete na seriál Věřte nevěřte. Tento film by se klidně mohl stát jedním z příběhů a dopadlo by to s ním mnohem lépe. Bohužel se však jedná o samostatný film a jako celek to moc nefungovalo. Přitom je Jeff Woolnough zkušeným režisérem, ale zřejmě většinu rozpočtu spolkli herecké honoráře. Na televizní film to není úplná katastrofa, ale základem kousků s podobným tématem je pořádná pokud možno mysteriozní atmosféra, což zde se nestalo. Dá se zde narazit na několik povedených scén, ale jinak aby tu divák solidní dávku napětí opravdu pohledal. Což je velká škoda, protože se z tohoto námětu dalo vytřískat mnohem více. Udělat mlžný opar kolem luxusního domu, pohozená těla zvířat a dvě rádoby lekací scény to je opravdu málo na vytvoření hororové atmosféry. Zvláště když většina dialogů připomíná spíše jakousi trošičku drsnější telenovelu, nežli thriller (horor). Naštěstí se tvůrci občas dokázali odvázat a tak se dočkáme i několika mrtvol, nebo trošku drsnějších situací. Bohužel oné „sladkosti“ se film nezbavil po celou dobu, protože divák se u něj spíše nudí, nežli by se měl bát.Záhadný dům se tak nedokázal vyprostit ze své podprůměrnosti a tuctovosti. Filmů o posedlých domech existuje hodně a většina z nich je lépe zpracována. No a jelikož jsem byl u jeho sledování spíše nespokojen, je celkem logické, že nemůžu dát ani průměrné hodnocení. 40% ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Dům udělá BUBUBU a všichni se z toho posrali. Dokonce asi i režisér a scénarista se trochu posrali a udělali z filmu samolibou rádobystrašidelnou blbost . Sice mě to chvilkama bavilo, ale naprosto podělali konec. Čekal jsem trochu víc akce a určitě i lepší zakončení, které chybělo. 30% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Sám nevím námět je dobrý (dokonce i myšlenka neobviňovat z toho ten dům ani nějaké pohřebiště a podobné) ale zpracování je strašné. V podstatě skoro nic neuvidíme (kromě toho kluka z Iráku) žádné náznaky ani tak jen třeba jak někdo drží nůž nebo padají okvětní lístky z růže a tak se to táhne celý film. Celým filmeme se vystřídají 3-4 rodiny a každé je čím dál více nesympatičtější konec má určité koule ale šlo z toho vymáčknout více. P.s. jeden ten borec mluvil v dabingu jak Arnold Schwarzengger :-) ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

To nekonečné čekání na pořádně atmosférické strašení - se nekoná. Mohl to být docela dobrý film. Ten architekt měl docela odvahu se ještě ukázat před manželem a jeho manželkou po tom co se stalo mezi ním a jí. Toto bylo asi tak vše odvážné co mohl film nabídnout. Bez pořádné dávky napětí a lekaček. 45% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Televizní thriller o baráku, kterej má na lidi dost blbej vliv. Každej kdo se tam nastěhuje zblbne, případně rovnou zhebne. Podprůměrnej film s barákem v hlavní roli, kterej se mě mimochodem vůbec nelíbí (na tuhle modernu fakt nejsem), ale všichni jsou z něj celý vedle sebe, jak je krásnej a že je prej jak živej, no tyvole...!!! Korunu tomu nasazuje Lara Flynn Boyleová, která je ještě šerednější. Dřív byla celkem šťabajzna, ale plastiky jí zmatlaly ksicht tak, že vypadá jak vobluda, kterou kdybych potkal o půlnoci v průjezdu, tak zdechnu vyděšením. Ztráta času tenhle film. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Je to béčkový film. Ano, až se stydím to napsat, ale líbil se mi. Místy byl trapný a neskutečně patetický, za což hodně mohl i dabing (např. když nám hrdinka hrobovým hlasem oznamuje, že nemá strach, že ji chytí, protože nepočítá s tím, že přežije), ale především "dramatické" záběry na drobné detaily, které by nám dle režiséra neměly uniknout - opadávající okvětní lístky, dort, který se drobí, až úsměvný záběr na hlavní hrdinku stojící na verandě a strnule hledící...ale nechci prozrazovat "hlavní trháky." Nicméně je to tv film a to je vše vypovídající a řekla bych, že pokud potřebujete kulisu - k čemukoliv, tato je rozhodně jedna z těch lepších. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Teprve po skončení jsem zjistil, že jde o televizní film, což trochu zmírnilo můj kritický náhled. Přesto musím konstatovat, že jsem odcházel spát nespokojen. Dům byl krásný, ale hrůzyplný nebyl, nebál jsem se. Pro srovnání: Začátkem roku jsem shlédnul televizní inscenaci Travis s Němcem a Somrem. Zelenkovi se dařilo skvěle stupńovat napětí a vtáhnout diváka do příběhu, a to jistě s menším rozpočtem. Jeho dům BYL domem, ve kterém je cosi zlého. V tomhle filmu jsem nic podobného necítil. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Vcelku jsem se nudil, ale měl jsem původně v úmyslu být hodný a dát za tři. Jenže Laro, kdo ti proboha poradil nechat si tak příšerným způsobem zprasit obličej plastikou rtů (a bůhvíčeho ještě)? Z původně krásné ženské se v tomto filmu stal nepovedený kačer Donald, jehož mimika a celkový výraz obličeje připomínaly Jiřího Pomeje v Playgirls... Hrůza a děs. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Dobře vystavěný thriller o novém domě, který nájemníkům přináší smrt . Vždy po nastěhování dochází k narůstajícím konfliktům , které končí letálně . Až hororově laděný příběh je příjemným vyplněním večera . ()

rischa65 

všechny recenze uživatele

Úžasní, krásní lidé, nikdo pořádně nic nedělá, všichni úspěšní a bohatí. Ale pozor - začíná nás zlobit úžasný nový dům. Hlavní hvězda Lara Boyle, vylepšená plastickou operací, mě neustále silně připomínala divokou kachnu (Anas platyrhynchos), co mi plave v rybníku. No a pak jsem ten omyl vypnul. ()

Keledaia 

všechny recenze uživatele

Hodně mě zaujalo rozporuplné hodnocení tady, tak jsem si říkala, že vydržím a dokoukám to. Místy to byl docela těžký úkol, každopádně film celkově mě velmi příjemně překvapil, dopadl u mě opravdu kladně. Vcelku omšelá klasika, nicméně několik drobných prvků, které to tak trochu odtrhávají od zbytku podobně ložených thrillerů. Bylo zde pár patetických srágo-scén, ale tak, to je skoro všude. Celkově kladné hodnocení, lepší průměr, příjemná oddechovka na nedělní večer :) Jo jinak, jak tu padlo, konec byl zabitej, to je fakt. To to brutálně zesr-lo. Lara Flynn Boyle byla velmi příjemná, bavila mě. ()

Reklama

Reklama