Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument provází životem novináře, spisovatele a především výjimečné osobnosti - Huntera S. Thompsona od narození v Louisvillu ve státě Kentucky roku 1937 až po úmrtí v roce 2005. Zaměřuje se zejména na jeho soužití s legendárním gangem Hell's Angels, aktivní život v politice a časté drogové úlety s jeho právníkem přezdívaným dr. Gonzo. Dočkáme se mimo jiné i výpovědi rodiny a přátel a dříve nepublikovaných videí, fotografií a nahrávek. (Zeebonk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Santino7 

všechny recenze uživatele

Hell's Angels, hippies, San Francisco '68, protest v Chicagu, kandidatúra na šerifa Aspenu, zrodenie štýlu Gonzo, americký sen (viď svetoznáme Fear and Loathing in Las Vegas), trauma z Vietnamu, prezidentské voľby '72 McGovern vs. Nixon (čerešničkou na torte príhoda s demokratickým kandidátom Muskiem a ibogainom), Rumble in the Jungle - a teda boxérsky superzápas Ali vs. Foreman (ktorý Hunter skoksovaný preplával v hotelovom bazéne, pretože sa mu naň nechcelo, hoc mal o ňom napísať reportáž), Jimmy Carter, vrchol slávy, excesy a kariérny úpadok, uväznenie v postave, ktorú sám vymyslel. Dokument nesporne kvalitný, informatívne na veľmi vysokej úrovni, dozvedáme sa tu mnoho nielen o Thompsonovi ale prostredníctvom jeho pohľadu, z jeho perspektívy, i na celospoločenské dianie a hlavné udalosti sužujúce v tých rokoch Ameriku. Osobne sa mi páčili aj všetky "zákulisné" príhody a úlety, ktoré boli spomenuté, nuž a prial by som si, aby ich bolo zachytených oveľa viac (i keď chápem, že by to mohlo nabúrať celkový koncept). Možno mi trošku prekážalo štylizovanie posledných cca dvadsiatich minút, ktoré by som si vedel predstaviť aj inak, ale to je samozrejme len osobný uhol pohľadu, niekomu sa to naopak môže zdať uzavreté vhodne. 85% ()

jda23 

všechny recenze uživatele

Tematicky 5*****, spracovanim 4**** Gibney robi dokumenty akoby na objednavku kvalitny fotograf na svadbe s ktorou nic nema. "Maybe there is no Heaven. Or maybe this is all pure gibberish—a product of the demented imagination of a lazy drunken hillbilly with a heart full of hate who has found a way to live out where the real winds blow—to sleep late, have fun, get wild, drink whisky, and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested . . . Res ipsa loquitur. Let the good times roll." —Gonzo Papers, Vol. 2: Generation of Swine: Tales of Shame and Degradation in the '80s, 1988 ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument o neskutečném člověku a jediném pravém doktorovi žurnalismu. Až se dá říct, že Hunter S. Thompson je natolik zajímavá a sillná osobnost, že o ní v podstatě nelze ani natočit špatný dokument. Natož když se do něčeho takového pustí ostřílený Alex Gibney a dostaví se i Thompsonovo filmové alter ego Johnny Depp. Samotný dokument bych rozdělil na tři části, z nichž první a závěrečná pojednávající přímo o Thompsonovi jsou perfektní demonstrací jeho osobnosti zatímco ta prostřední, převážně politická, je vzhledem k nudnosti a šedi politiky oproti Thompsonovu tripovém životě o něco slabší a navíc i tak trochu mimo celkový koncept. I tak ale parádní dokumentární práce u které budete střídavě fascinováni, pobaveni i deprimování - v závěru dokonce najednou. Hunter S. Thompson byl prostě unikátní osobností v unikátních časech, jaké už se rodit nebudou. Jak osobnosti, tak časy. Bohužel / Bohudík. 90 % When we got there, the waitress materialized and he said, "Bring me three margaritas and six beers" and the girl laughed. She said "Are you expecting some other people, sir?" He Said "No find out what these two folks want, but bring me three margaritas and six beers"... ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Průřez dobou od 1960s až po 00s v syrové formě a se vším, co k tomu patří. Gang Hell's Angels, psychedelia, hippies, Vietnam, politika, hudba, drogy, literatura. Všechny tyto složky jsou spojené nepřehlédnutelnou, bizarní osobou novináře, spisovatele a bohéma Hunter S. Thompsona. A ano, dočkáme se i jeho věrného samojského právního zástupce. "Hunter was my friend and neighbor, the man who never paid his rent, broke up my marriage and taught my children to smoke dope." ()

aluna 

všechny recenze uživatele

"Hunter Thompson is a moralist posing as an immoralist, Nixon is an immoralist disquised as a moralist." Provokatér, patriot, snílek, na nervy jdoucí debil, pyrotechnik amatér, střelec, lovec, psanec, novinář, spisovatel, psychadelickej opilec, nerudnej dědek, hravej věčnej kluk, cynickej romantik, zpapírovanej politickej aktivista, ozbrojenej pacifista, upřímnej ironista, zasněnej realista, inteligentní geek - antihrdina Hunter S Thompson, in acid frenzy freak. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama