Reklama

Reklama

Ateliér duše

všechny plakáty
Hudební
Československo, 1987, 52 min

Obsahy(1)

Historicky první slovenská hudební videokazeta, prezentující stejnojmenné album slovenské zpěvačky Mariky Gombitové. Texty písní Kamila Peteraje vytvořily prostor, aby z volného propojení písní vzniklo nevšední vyprávění životního příběhu a pocitů zpěvačky, jejíž umělecký vzestup na pomyslný „Olymp slávy“ zastavila vážná autonehoda a trvalé připoutání k invalidnímu vozíku. Videoprogram vznikl ve studiu Videofilm SFT Koliba a byl mnohokrát reprizován v ČST. Jednotlivé části navíc zazněly i samostatně v rámci soutěží videoklipů a „Koloseum“ v televizní hitparádě dosáhl i na příčku nejvyšší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

awerto 

všechny recenze uživatele

Historicky prvá stereofónna videokazeta s videoklipmi v Československu. Na VHS sa nachádza okrem klipového filmu aj záznam z televízneho recitálu Adresa ja, adresa ty. Kaboš sa pohral s myšlienkou, že vyprofiluje slovenskú pop divu v jej vlastnom príbehu. Piesne sú prevažne z albumu Atelér duše, ktorú dopĺňa režisérova srdcovka z albumu Moj malý príbeh - klip Cirkusový kon. Je to výborný počin - režisér sa snažil zobrazit vnútro Mariky Gombitovej a to sa podarilo. Len male poupravenie. VHS vznikla v roku 1987, program Adresa ja, adresa ty - rok predtym, možno preto mýlka na csfd.cz. ()

Zajímavosti (1)

  • Rok vzniku je 1987, jak je uvedeno na originální VHS. Na DVD bohužel nevyšlo. Svého času to byla první stereofonní videokazeta s populární hudbou v Československu. (awerto)

Reklama

Reklama