Reklama

Reklama

Pravda víťazí

  • Československo Tublatanka - Pravda víťazí
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Československo, 1989, 60 min

Obsahy(1)

Ve své době novátorský počin. Stejnojmenné videoalbum populární heavy-metalové skupiny Tublatanka, jehož základ tvoří živá nahrávka koncertu v bratislavském amfiteátru, kombinovaná s obrazovou montáží historických dobových archivů. Píseň „Pravda vítězí“ se stala hymnou vysílání STV v době tzv. Sametové revoluce v listopadu 1989. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Už len za úvodnú vypaľovačku, Pravda víťazí a skvelé sólo a hru s divákmi pred Skúsime to cez vesmír. Záverečné rozdrbanie gitary ako čerešnička na torte...proste v tom čase totálna legenda. *5 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

"Málokto z nás vie čo smie, málokto má vážny cieľ. Vládzeme ísť s hocikým, kým sú hladké chodníky. Ktosi o tom ticho hovorí, celkom ticho prejde okolo nás. Ak si ku mne niečo dovolí, bude potrebovať záchranný pás. Keďže je všetko ako bolo, nadránom vraciame sa domov. Keďže je všetko ako bolo, nadránom vraciame sa domov. Keďže je všetko ako bolo, nad ránom vraciame sa domov." Geniálny refrén na odprevadenie publika z koncertu. Trojica muzikantov zvládala vytvoriť na sklonku normalizácie riadny hardrockový rachot. Tublatovi šľapala karta v piesňach i textoch. Tublat bolo meno zlej gorily z románu Tarzan z rodu opíc (1912) spisovateľa Edgara Rice Burroughsa, podľa ktorej bola skupina pomenovaná; kvôli odlíšeniu od divého Tublata k nemu muzikanti pridali rúču krojovanú dievčinu Anku. Podľa tohto koncertu v bratislavskom amfiteátri-amfíku (už neexistuje, medzitým - v roku 2008 vyhorel), ktorým Tublatanka obrazne zbúrala Bratislavu riadne energicky nabúšeným koncertom, by som kľudne povedal, že nežná rocková revolúcia nezačala v 17. novembra 1989 v Prahe, ale už v 16. septembra 1989 v Bratislave. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že mi hudební kapela ze Slovenska z konce 80. let, může naservírovat velice příjemný hudební zážitek. Kvalita jednotlivých písní je samozřejmě kolísavá, nicméně slyšel jsem několik písní, které mým uším velmi lahodily. Maťo Ďurinda je velký sympaťák a množství energie, které do koncertu vložil bylo nakažlivá. Určitě Tublatanka není kapelou, kterou bych si musel stahovat do telefonu a pouštět ve sluchátkách, ale moc rád jsem se s nimi seznámil. Šikovní kluci. Hlavně frontmen je jednoznačně velmi talentovaný hudebník a ve své době nebylo zřejmě možné, aby zůstaly na koncertu jediné kalhotky, ba dokonce trencle, suché. [80 %] ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Seznam skladeb a autoři DVD 1. Žeravé znamenie osudu (Maťo Ďurinda/Martin Sarvaš) 2. Vo Veľkej škole dní (Maťo Ďurinda/Martin Sarvaš) 3. Dnes (Maťo Ďurinda/Martin Sarvaš) 4. Láska drž ma nad hladinou (Maťo Ďurinda/Martin Sarvaš) 5. Rock do civilu (Maťo Ďurinda/Martin Sarvaš) 6. Stojím, Padám (Maťo Ďurinda/Martin Sarvaš) 7. Tuláčik s dobrou povesťou (Maťo Ďurinda/Martin Sarvaš) 8. Pravda víťazí (Maťo Ďurinda/Martin Sarvaš) 9. Skúsime to cez vesmír (Maťo Ďurinda/Martin Sarvaš) 10. O Nás (Maťo Ďurinda/Martin Sarvaš) ()

Reklama

Reklama