Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příjemná romantická komedie debutujícího režiséra Maniho Maserrata-Agaha se zaměřuje na švédské postoje vůči přistěhovalcům, a to prostřednictvím skvělého příběhu o mladé lásce, sexu, komplexu imigrantů z etnické odlišnosti, jejich strachu z outsiderství. Mimořádné jsou výkony v hlavních rolích, nicméně všichni mladí herci se podílejí na pocitech autentičnosti a okouzlení, jaké film vyvolává. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

emma53 

všechny recenze uživatele

A já mohla být v Makedonii. Ta láska je tak bláznivá, ale krásná, že po ní člověk touží celý život i když mu už není .....náct a věřte mi, že bychom dělali stejné kopance, jen možná jiného rázu. Já se tam v některých momentech viděla, chápala je a smála jsem se, když se kluci fintili, aby šli pak lovit stejně tak bláznivé holky. A že musí přijít i nějaké bolístky, to je jasná věc, jen to umět správně zahojit a o tom je asi řeč v tomhle teen filmu Ciao Bella. Cynická lidová moudrost tvrdí, že láska je slepá. Ve skutečnosti jsou slepí ti, kdož nemilují a tudíž nevědí, jak krásný je v ty chvíle celý svět. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Čo na toto povedať. Prvú hodinu som si povedal, že je to len ďalšia priemerná teenage komédia, ale na konci, že presne takéto filmy tnú do živého a treba ich točiť. Sú krásne vo svojej naivite a zároveň v hĺbke a nenásilnosti odovzdaného posolstva. Koľkí z nás by neradi urobili chyby aké sa prihodili tomuto páru? Ale koľkí z nás túžia po takom vrelom vzťahu, akí mali oni dvaja? Iste chyby v partnerských vzťahoch boli aj budú. Ono je asi poodstatnejšie ako sa k nim nakoniec postavíte, než to koľkých sa dopustíte. ()

Reklama

defagoo 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie, která tentokrát, podle mého, přesně dokázala pochopit a ve filmu prodat opravdové city, myšlenky a prožívání některých momentů v životě současných mladistvých. Pro mě jeden z nejlepších filmů tohoto žánru vůbec - i když není úplně vážný, je výstižný. Fakt výborná zábava se spoustou pochopení (hlavně mezilidských vztahů). Severské filmy mě čím dál více překvapují... ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Rozpustilá komedie, přesně taková, jaká se dá od skandinávské kinematografie čekat. Byť má naivní zápletku a ještě mnohem naivnější happy end a vůbec se trošku vymyká teorii pravděpodobnosti, je laskavá, veselá i lehoulince erotická, tak, jak se na vysoce inteligentní teenage komedii sluší. Přídavek "multi-kulti" propagandy či upozornění na vznikající sociální problém působí v Ciao Bella jako katalyzátor humoru, nikoliv jako hlavní látka. A to je jen dobře. Massimovi nelze, než držet palce :o). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Po uvedení na festivalu v Karlových Varech vyžadovali mezinárodní distributoři cenzuru milostných scén nezletilých hlavních hrdinů. Tu ovšem režisér odmítal provést, a snímek se proto bohužel nedostal do jiných než švédských kin. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama