Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tekuté zlato je film z roku 1940, který byl nominován na dva Oscary. Odehrává se ve státech, v době kdy se hledalo tekuté zlato-ropa. John Masters (Clark Gable) a Jonathan Sand (Spencet Tracy) jsou dlouholetí kamarádi. Odjíždějí spolu na ropná naleziště. Podařilo se jim zakoupit zajímavé zábory, a doufají, že se pomocí tekutého zlata stanou boháči. Za Sandem přijíždí snoubenka Elizabeth (Claudette Colbert), která se zamiluje do Masterse. Ten se s ní ožení, a Sand s dobrotou jemu vlastní oběma odpouští. Oba se stavájí po čase boháči, a majiteli nejvýnosnějších nalezišť, a v té chvíli naruší zatím spokojené Masterovo manželství setkání s krásnou, tajemnou a velmi zjištnou Karen Vanmeer (Hedy Lamarr)….. (marťan)

(více)

Recenze (10)

Slasher 

všechny recenze uživatele

"Wildcatteři" Gable & Tracy v příběhu o ropném zlatokopectví, přátelství, pýše, lásce a nevěře, vsazeném do let 1918-28 a dobrodružné honby za bohatstvím. Čas tu sice plyne všelijak a občas nejasně, chování postav působí mimo realitu, přesto je to ale fajnový, dějově nabitý drama s pěknou scénou ohnivé katastrofy a doprovodem dvou šmrncovních hereček. Čtvrtá hvězda za ten závěrečný pěstní souboj a srdcový američanský proslov o neomezených možnostech (úsměvný kontext Sherman Antitrust Act), plus úplný feel-good konec a odkaz na navrtání faktického pole Kettleman. (odtud doporučuji dobrat se k THUNDER BAY) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Takový velkolepý hollywoodský Dallas 40. let aneb dva muže a jednu ženu může rozseknout jen další žena. A když je tou Hedy Lamarr, nemusí se svazek Claudette Colbertové už ničeho obávat. Ale škoda, že se Hedy objevila až v polovině (!) filmu... mohlo to být svižnější. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V porevolučných mesiacoch uviedla televízna federálna jednotka zopár skvostov a tento bol medzi nimi. Už vtedy ma očaril príbeh dvoch priateľov, ktorí podľahli túžbe vydobyť zo zeme tekuté zlato - ropu. Tento príbeh prospektorov je natočený realisticky a rozpráva o neutíchajúcej túžbe stáť na vlastných nohách. Záver zrejme nemohol dopadnúť inak, je však dosť rozpačitý ( súd ). Moje opätovné zhliadnutie filmu hodnotenie nezmenilo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dve megahviezdy zlatej éry Hollywoodu v jednom filme. A to hneď podarenom, nominácia za špeciálne efekty je zaslúžená. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Celé je to až příliš rozvleklé, minimálně o půl hodiny měl být film kratší. Mezi Gablem a Colbert to příliš nejiskří, něco jiného je ovšem výkon Hedy Lamarr, ta Colbert zcela zastínila. 65%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi dovod, preco sa oplati pozerat stare filmy. Niet zeleneho platna, niet digitalneho bordelu .. stara poctiva remeselna praca, hladanie ropy a do toho zenske - slusny namet na film  : 84 % ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl asi pred 20 rokmi a musel sa mi páčiť, keďže si ho pamätám doteraz. Klasika strieborného plátna. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Dva kumpáni a současně soupeři při vrtání na naftu, vrt jim vzplane, komplikace s Hedy Lamarr, která míří za ziskem (a objeví se na chvíli v 1h20min) a nakonec soud Gablea, proti čemuž se postaví Tracy. Vydatný a vtipný film.(70%) ()

Reklama

Reklama