Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři malí muší uličníci jsou nerozluční kamarádi. Každý je jiný: Nat je snílek a rozený vůdce, IQ má chytrý mozek a Scooter je neuvěřitelně žravý. Rok 1969: „Kosmická raketa Apollo 11 startuje první misi na Měsíc. Na palubě ponese tři odvážné astronauty - Armstronga, Aldrina a Collinse. Jejich kroky budou prvními kroky lidí po mesíčním povrchu…“ Pro Nata a jeho kamarády je to ta pravá příležitost splnit si svůj sen o obrovském dobrodružství… 3… 2… 1… START! Motory jsou zažehnuty a na palubě Apolla 11, v helmách astronautů, jsou schovaní naši tři muší dobrodruhové. Kouzelný animovaný příběh tří malých much, které se stanou součástí prvního přistání na Měsíci. Napínavé, komediální i dojemné vesmírné dobrodružství pro všechny generace nabízí díky 3D technologii jedinečný trojrozměrný zážitek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

S 3D brýlemi nás ten film vrací do dětských let, kdy plátno není nedoknutelná pohlcující plocha, ale najednou se celý kinosál stává prostorem, který si chceme ohmatat. 2D verze musí být nekoukatelná. Bez 3D brýlí také, to jsem zkoušel :) Celkově velmi primitivní animace, příběh i humor. Kdyby mi bylo tak 5-8, tak to beru. Těsně před koncem jsem usnul, což se mi v kině moc nestává. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $13,555,237Tržby Celosvetovo $38,351,220║ Tento priemerný CGI animák v prvom rade zachraňuje, že je robení 3D. Aj keď bola možnosť sledovať to len cez tie papierové modro-červené okuliare v klasickom kine, potešilo to v určitom merítku zrak. Príbeh je v robení v priamočiarej rovine a hlavne pre tých najmenších, v podstate ide o tip rozprávky určenej na pohodlný oddych, občas sa tu nájde pár vydarených fórkov, v celku štandardnej animácie na dnešnú dobu čo nepokazí dojem ale hlavne je že to je robené trojrozmerne, čím to ako tak v tomto merítku uspokojí. /videl v kine: 55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je to malý krůček pro člověka, ale velký pro mouchu….. Tak na tohle jsem měl jít do IMAXu a ne do obyčejného kina s papíráky. Myslím brýle – samozřejmě. Mladýho bolely oči, já byl rozladěn barvami i celkovou 3D atmosférou, která byla oproti IMAXu hrůzná. Ale k filmu: čím menší dítě, tím větší zábava. A dospělý ať jdou třeba na pivo. Co uvidíme (možná) příště? Dobývání vesmíru pokračuje: Columbia – mise STS 107. Sedm astronautů a 5 mušáků. Čím větší dítě, tím větší zábava! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ramin Djawadi: 1. Cape Canaveral [1:33] ,2. Junkyard Dreams [1:41] ,3. Amelia Earhart [2:07] ,4. Nat Convinces Friends [2:14] ,5. Phase I Sneaking Into Nasa [3:20] ,6. Phase II Mission Control [0:58] ,7. Phase III Launch Prep [1:56] ,8. Lift Off [1:15] ,9. Blue Danube [2:16] ,10. Waltz In Space [1:09] ,11. I Did It Grandpa [2:33] ,12. From Russia With Love [2:33] ,13. Saving The Mission [3:53] ,14. In Space [2:25] ,15. Contaminants On Board [3:51] ,16. Manual Landing [3:33] ,17. Moon Walk [4:53] ,18. Nadia [0:54] ,19. Russian Operatives [4:20] ,20. Saving Scooter [2:19] ,21. Grandpa To The Rescue [1:57] ,22. Cold War [3:40] ,23. Back To Earth [1:51] ,24. Homecoming [1:47], ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Opět dokonale nezávadný, neškodný a v podstatě docela příjemný animák. Zároveň také ale naprosto zbytečný. Technicky na slušné úrovni (akorát ty mouchy jsou prostě ošklivé), jinak ale banální vyprávěnka s velmi dobrou scénou přistání na měsíci. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Většina animáků od Pixaru je dělána pro malé i velké publikum, tenhle ale v případě, že je vám víc jak 10, asi patřičně nedoceníte. Hrozně mi to připomíná všechny ty seriály, kvůli kterým jsem v šesti letech stávala o víkendu v sedm ráno. Hvězdička navíc za 3D zpracování, ze kterého mě tedy po deseti minutách šíleně bolely oči, a za krásně Sinatrovskou úvodní skladbu Fly Me to the Moon. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Domácí večerní 3D zážitek, to mě nikdy nenapadlo. A docela mě z toho bolej oči. Ale film se mi líbil, připadalo mi to docela vtipné, přitom zde není zmínka, že je to komedie. A dost se mi líbí ruský přízvuk v angličtině. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Správný příklad toho, jak by se neměl dělat animovaný film. Téměř nekoukatelná, bez aspoň jednoho pořádného filmu a s ne moc kvalitní animací nuda, u které bude zívat každý starší 10 let. Příběhově to je o ničem a celý film se skládá z toho, že mouchy někam letí nebo někam padají. To by nebylo tak špatně, kdyby u toho byl občas nějaký vtip a to bohužel není. Uznávám, že ve 3D to možná má svoje kouzlo, protože je zde hodně dlouhých záběrů natočených právě jenom pro tento účel, díky té špatné animaci to ale musí selhávat i tak. Ve 2D každopádně naprosto zbytečný. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Cestu na mesiac som sa rozhodol pozrieť preto, lebo som už konečne chcel vidieť 3D film. A 3D, aj keď nie je žiaden zázrak, je tu najväčším plusom. Keby som to videl v 2D, asi by som išiel s hodnotením ešte nižšie. Príbeh, vtipy ani animácia totiž neoslnia, takže je to len priemerná rozprávka, ktorá sa v pamäti dlho neuchová. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý námět bez špetky pořádného nápadu. Neviděl jsem ve 3D, tudíž jen průměrná animovaná pohádka pro děti do 10 let... 5/10 = 50% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Hodnotit film jako takový, či 3D zážitek? Film o výletu do vesmíru, ve kterém hrají hlavní roli poletující mouchy, je velice šťastným nápadem, jak maximálně využít 3D efekt. Bez něj by film bohužel neobstál. Alepoň ne u mě, milovníka pixarovské preciznosti (a to jak animace, tak příběhu, narážek, vtipu). Takže 3D za ****, 2D za **. Výledek = ***. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Toto byla moje vůbec první zkušenost s 3D promítáním, ze kterého jsem si bohužel moc emocí neodnesl. Podprůměrný animák, jehož hlavní pilíř je výše zmíněná 3D projekce. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) 3D ()

pm 

všechny recenze uživatele

Bez 3D brýlí nuda k nevydržení. Půl * navíc za to, že to byl můj první trojrozměrný zážitek v kině. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mohl z toho být dobrý dvacetiminutový filmeček. Ale roztáhnout takto řídký námět na čtyřnásobnou délku znamená jedině nudu, nudu a zase nudu. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

A tak jdu zase do kina. Tento rok už posedmé. Což si myslím, že je docela dobrý výkon:-) Na to, že je teprve začátek února. Tentokrát je to tento film. Byl jsem hlavně zvědavý, jaký budu mít z promítání zážitek, když mně pokladní dala nejen vstupenku, ale i 3D brýle. Byl jsem docela překvapen, poněvadž nikdy jsem film nesledoval v brýlích. Kdo by se nechtěl na Měsíc podívat. Myslím si, že asi každý z nás by si přál strávit alespoň hodinu na Měsíci. Bohužel, finanční náklady jsou v dnešní době velmi vysoké. A tak se tam může podívat jen nějaký arabský šejk:-( Všechno je jednou poprvé a tak ani mě nemohla minout 3D animace a brýle k tomu určené. Příběh je na ucházející úrovni. Nic moc. I když je spíše pro děti. Ruské mouchy se vydaly na Měsíc a prožijí veliké dobrodružství. Kdo by to byl kdy řekl, že tam budou létat nejen lidé, ale i pro mně velmi odporný hmyz, který lidem pije krev. Během děje se nedočkáte ničeho, co by vás mohlo překvapit. Za to 3D záběry se povedly a povím vám. S těmi brýlemi je to opravdu zážitek. Připadalo mi, že mouchy mám na dosah ruky. Občas jsem chmatal rukama a chtěl si na mouchy, nebo předměty sáhnout. Budete se cítit jako v jiném světě. A neustále budete nad něčím přemýšlet. Alespoň u mně to tak bylo. Musím pochválit technické detaily. Např. let raketou, nebo móda z 60. let patří mezi nejvydařenější. Nesmím zapomenout ani na velmi hezké zobrazení řídícího centra v Houstonu. A když kamera prolétala trávou, tak jsem skoro oněměl. Malou kaňkou na snímku je průměrný dabing. I ty dialogy mohly být lepší. Možná jsem udělal chybu, že jsem na film nezajel do pražského kina IMAX, které je jediné, kde si film 100% vychutnáte. Na závěr chci všechny upozornit, kdo film ještě neviděli a čekají na dvd rip. Nečekejte a běžte do kina. Cestu na Měsíc hodnotím horšími 4 hvězdami. A těším se, až se tam někdy, třeba v podobě mouchy podívám. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

3D je zde bohužel předností, i kamenem úrazu. Mnoho ze scén, které se ve filmu vyskytují, jsou zde jen proto, aby demonstrovali "krásu" oné 3D projekce. Já však viděl film v klasickém 2D podání na televizní obrazovce a jako takový je to názorná ukáza průměrnosti. Průměrná animace, průměrný příběh, průměrně vtipné, průměrná zábava. 3D projekce by možná hvězdičku přidala, ale silně o tom pochybuji. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

25.5.1961 John Fitzgerald Kennedy pronesl tuto památnou řeč : Jsem přesvědčený, že by Spojené státy měli napnout všechny síly, aby do konce tohoto desetiletí dopravily člověka na Měsíc a bezpečně zpět na Zem. A co hlavní hrdinové tohoto příběhu ? Jsme mouchy bzučíme, jíme a otravujeme lidi, co víc si od života přát ? Tak se pojďte ponořit do příběhu much, které chtějí dokázat více. Americká moucha chce prožít svůj Americký sen. Je to sen tří " bzučáků " o cestě na Měsíc. Průměrný kreslený film, který nezaujme ani svou 3D technologií, snad je záběry z Vesmíru a na Měsíci za něco stojí. Nejlepší na příběhu byl " tanec much ve stavu beztíže ". Na konci filmu promluví Colonel Buzz Aldrin, pilot Lunárního modulu Apolla 11...zkutečný, ne ten kreslený. Hudbu dělal Ramin Djawadi a bylo tam spousta hluchých míst. 24. července 1969 v 16 : 52 byla mise na Měsíc z lidskou i muší posádkou úspěšně zakončena. ...je to malý krůček pro lidstvo, ale velký skok pro režiséra Bena Stassena. ()

Reklama

Reklama