Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo pětadvacet let ode dne, kdy mladík nespokojený se sociální situací unesl autobus s malými dětmi. Reportér Daniel, jemuž nesedí role moderátora pořadu pro motoristy a který se potýká s partnerskými problémy, se rozhodne uspořádat rekonstrukci s únoscem i unesenými. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašně příjemný, pozvolně plynoucí snímek s relativně utlumeným Benoîtem Poelvoordem v hlavní roli. Humor spíše jemný ale o to příjemnější. Potěšilo velmi... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nič sa nemení. Ani to, že z 1000 filmov je zvyčajne tak 300 priemerných a zo dvadsať skvelých. Tento sa snaží okrem iného ukázať príčiny vzniku tej kopy balastu. Až tak úpenlivo, že sám sa množstvom dlhých, ničneriešiacich scén plných mlčania, či znelky v sprievode rozbehnutého busu a žartíkmi z "bežného života" stáva veľmi priemerným. Ale tie príčiny vystihol vskutku skvele: miesto hry a radosti sa vnášajú do tvorby vlastné frustrácie, nenaplnené ambície a prehnaný obdiv k "revolučným frázam", z ktorých sa dávno stali zatuchnuté novinárske klišéovité výzvy. Za zmienku stojí krásna katarzná záverečná pesnička (kvôli ktorej sa hádam oddá odtrpieť celý film - mám podozrenie, že bez jeho fádnosti by ten zborový spev až tak silno nevyznel) a tiež osobnostný profil partnerov a príčiny ich možných nezhôd vydedukované z tvaru nosa, úst a veľkosti čela. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Cow-Boy si celou dobu nemůže vybrat zda chce být svědectvím dnešní doby, jeho kritikou-parodií nebo obojím. Nakonec není ani jedním, ale výsledek je naštěstí koukatelný (ač je to patvar) s nepříliš sympatickou hlavní postavou a výborným závěrem. (43. MFF KV - 8.7.08) ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Originální námět, skvělá zvukařsko-kameramanská dvojka, velmi dobrý Poelvoorde a zajímavý Gilbert Melki. ( 43. KVIFF ) ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 2.29/143 ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama