Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve vizuálně zdařilém režisérském debutu herce Fabrizia Bentivoglia Nech to být, Johnny! sledujeme životní osudy mladého muzikanta z italské Caserty. Píše se rok 1976, Faustino právě dokončil školu, a aby unikl povinné vojenské službě, musí prokázat, že je jako kytarista zaměstnaný a že na jeho výdělku závisí živobytí jeho ovdovělé matky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze z tak atmosfericke podivane se po par desitkach minut stava malinko nudna zalezitost. Ale i presto ma moje sympatie. Italie pulky sedmdesatych let a mlady rocker v promenadnim, lazenskem orchestru o generace starsich hudebniku... to ma neco do sebe. Jeden z tech lepsich snimku MFFKV 08. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film má bezesporu působivou atmosféru, která dokonce připomíná italské filmy ze 60. let. Příběh mladého kytaristy a dalších muzikantů se mi dlouho líbil, ale nakonec prostě nevěděl, kdy skončit. Autoři to chtěli zřejmě natáhnout na obvyklou celovečerní stopáž, ale tenhle film měl být minimálně o dvacet minut kratší. Aspoň, že Valeria Golino vypadá pořád stejně dobře. ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - VARIETY CRITICS´ CHOICE - Dny Kritiků Variety, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.88/160 ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

V poslední době si podezřele často říkám: Tady by to mělo končit. Film ale, bohužel, pokračuje dál, čímž zpravidla úplně zkazí dojem ze všeho předchozího. To přesně se stalo i tentokrát. Poslední část je utahaná a podle mě naprosto zbytečná. Nebýt toho, jde o milou a celkem úsměvnou podívanou s povedeným koncem. ()

Reklama

Reklama