Reklama

Reklama

VOD (1)

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Recenze (435)

POMO 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler -> Eric Bana: "Kdybych vypadal jako ty, byl bych celý den doma a j*bal sám sebe." Jeden z mála heftov, ktoré vás v tejto smutnej komédii parádne rozosmejú. Ale budete sa s jej postavami cítiť príjemne a o tom je. O vzťahoch, potrebe mať niekoho nablízku, o význame minulých lások a o tom, že byť slávny a bohatý nemusí znamenať nebyť osamelý. Skôr naopak. Apatow perfektne vypointováva väčšinu dialógov, odkrýva život za hollywoodskym pozlátkom a hercov necháva zažiariť "vnútorne". Ale dva-a-pol-hodinová stopáž je na daný žáner naozaj príliš. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Často, když se dočítám stesky stran stopáže, obrací se mi kudla v kapse, ale zrovna Komici jsou příkladem mučivě dlouhýho (návštěva u ex je na prahu výdrže), nevtipnýho a žánrově nedomrlýho filmu, což je dost výhrad najednou, ale nemužu si pomoct. Tim upachtěnym maglajsem tentokrát Apatow úplně zapikává, co tim vším chtěl vlastně říct. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Každého někdy opustí humor. Hůře, pokud se rozesmáváním druhých živíte. Opravdu bych nečekal, že zrovna Judd Apatow natočí smutný film o lidech, kteří za své poslání berou být vtipnými. Přirozeně nechybí vtipy na téma „když penis potkal vagínu“, camea známých, třebaže ne u nás, osob (tentokrát zejména stand-up komiků) a jen s malým pochopením napsané ženské postavy, které jsou přesně takové, jaké by je Apatow ve svém ideálním světě chtěl mít – tzn.: smějí se sexistickým vtipům a rády souloží. Jádro příběhu tvoří dva muži, Sandler a Rogen. Dobří komici, přesvědčiví také ve vážnější poloze. Rád jsem s nimi trávil čas a ani mi moc nevadilo, když jen žvanili do větru. Zdálo se, že film řeší i závažnější otázky a není v tom zcela nemotorný. Právě naopak, pár scén, kdy Apatow upozadí potřebu předvádět, jak umí být vtipný, mne… ano, skoro dojalo. Až ve druhé polovině, kdy nepřichází žádný zásadní obrat, pouze pár drobných ani-ne-překvapení, začíná být toho žvanění, jež by svým významem mělo spadat spíše mezi vystřižené scény na DVD (kterých je i tak přes hodinu), nad míru. Řeší se víceméně stále totéž a nic nového nepřináší ani postava Erica Bany, připsána nejspíš proto, že je pan režisér/scénárista fanouškem Hulka. Jestli chce Apatow dokázat, že zvládne více než „jen“ hodně vydařenou komedii, bude muset být příště nelítostnější při střihu. Už na základě tohoto nezdravě ambiciózního pokusu věřím, že dokáže natočit stejně vyvážený mix komedie a dramatu jako Woody Allen ve svých nejlepších letech. 75% Zajímavé komentáře: JFL, genetique, Traffic ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Má to svoje úžasné momenty, mnoho výborne napísaných dialógov, sympatických hercov (všetko valcuje Eric Bana) a celkovo je od Apatowa odvaha ponúkať "svojmu publiku" takto poňatý film, ale... mal som dojem, že to nikdy neskončí!!! Najdlhší film tohto roka, bez ohľadu na minutáž. Je to rozbité a v druhej polovici to zrazu stratí pojem o tom, kam to chce kráčať a čo to chce vlastne povedať, takže sa z toho postupne stáva utrpenie, ktoré neprehluší ani Banova austrálčina a Leslieino džavotanie. Už dávno som nemal taký dojem veľkého tvorčieho potenciálu zmiešaného s obrovskou tvorčou bezradnosťou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Panic měl necelý dvě hodiny, Zbouchnutá měla něco málo přes dvě hodiny, a Komikům naložil dvě a půl hodiny. Judd Apatow se vážně posral. Já fakt nevím, jak se k tomu jinak vyjádřit. Komedii naklopit na dvě a půl hodiny. Chápu nějaký epický akčňák, mega historický příběh nebo sci-fi pecku, ale komedii? Kdo u toho má vydržet. Režisér nás totiž zkouší, zkouší kolik vydržíme a Komici už pomalu přicházejí do extrému. Přiznám se ale, že u plna komedií si řikám, kéž by to neskončilo. Díky příjemné atmosféře a pohodovým lidem. Stejně tomu tak je i tady a tak vlastně příběh utekl jak klubko, se kterým si hraje kočka. Neskutečně rychle, s jako obvykle příjemným Sandlerem a kvalitním životním opusem. A proč jsem tomu dal nakonec tři hvězdičky? Protože stand-up komiky příliš nemusím a nijak závratně mě pobavit nedokážou. Jasně, chápu, že sedět před nima, tak se asi křehnim. Ale v pohovce mi to fakt nic neřiká. A když příběh vypráví o takovýchto lidech, tak je dost těžký se k tomu všemu dostat a probojovat. I když to Sandler drží jako klíště kůži. Jediný štěstí, že režisér dokáže delší filmy natočit tak, že se líbí stejně jako půlhodinový sitcom. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $51,855,045Tržby Celosvetovo $71,880,305Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $14,989,826 //počet predaných kusov 830,661║ Ako dráma to nie je vôbec zlé, lebo v takejto polohe dokáže fungovať dokonca aj Adam Sandler, príbeh je veľmi koncepčne zaujímavý, strhne, problém nastáva v rozsiahlosti minutáže, kde akosi Apatow zabudol na zostrihanie častí brzdiacich dej. Ten rozpočet je dosť dobrý priestrel, sila na takýto druh filmu. /60%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Judd Apatow .. Tak jsem si do třetice konečně pošmákl bez pachuti a tvůrčí Judd Apatow vytvořil zajímavý svět i postavy a svým počinem mne dost bavil. Nikoliv však komediální rovinou, ta je jen prostředím a prostředkem pro poutavé existencionální drama nafoukaného boháče-baviče se spoustou různých linek, které balancuje na fungující úrovni. Trumfem je zejména Adam Sandler (v těchto hereckých polohách ho mám hodně rád), který ve vážné roli opět boduje a celá ta plejáda ostatních výborných herců šlape až krok za ním. Problémem není ani ta obvykle objemná délka stopáže (která nejeden film z produkční stáje Apatowa sráží), byť jsem si na ni radši předem připravil odpovídající prostor. Na plnou palbu to však stále ještě není, ale pro příště budu předem zvědav, kam nás Judd Apatow zavede a jak zvolené téma rozvede. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nemam rada tento druh humoru, ani Sandlera a ani Rogena a uz vobec som necakala, ze by na filme so slovickom Funny v nazve mohlo byt nieco funny, ale cuduj sa svete, stalo sa. Dokonca mi nevadila ani ta dlzka, ja som sa kralovsky bavila, akurat, ze ten Sandler by si zasluzil obuskom do hlavy. A najvtipnejsia postava? Clarke alias Eric Bana (kto by to bol do neho povedal). Najvtipnejsia scena? Ked Laura napodobnuje Clarka. Hilarious! Nieco mezi bromance, dramou a komediou, ale naozaj vyborna vec. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow ohromně filmařsky vyzrál a je radost sledovat, jak dokáže existenciální drama vycpat fóry o koulích, aniž by to působilo nepatřičně nebo lacině. Funny People jsou pro mě jedním z nejpříjemnějších překvapení roku, protože dokazují, že i současný král hrubozrné komedie dokáže točit citlivě, nevtíravě a vůbec v mnoha směrech jinak, než byste po jeho předchozích filmech čekali. V tomhle světě bych dokázal strávit i víc než dvě a půl hodiny. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Něco jako Muž na měsíci, ale sympatičtější a civilnější s tím že Sandler neumře, ale dokonce se z toho dostane. To přináší zajímavý vývoj postavy, páč on už je smířenej se smrtí a když se uzdraví, tak vlastně nemá pro co žít. Což jsem snad nikde neviděl, protože vždycky když má ve filmu někdo chorobu, tak umře. Jevištní scénky jsou opravdu všechny vtipné. Ten film je opravdovou poctou stad up vystoupením. Problém ale je, že se snaží být moc komplexní. Střídá mnoho nálad, má příliš postav a je moc dlouhý. Nebýt sympatických herců, byl by to průšvih. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Nebál bych se označit Funny People za film mimořádný. Otázkou je, kam dal může Apatow tematicky zajít, protože se mi zdá, že uzavřel jednu kapitolu a vícekrát se toutéž cestou ubírat nemůže. Hořím zvědavostí už teď. ____ V kinematografii začíná podle všeho převládat tendence pohledů do zákulisí, známá z Wrestlera, Karamazů nebo JCVD. Moderní filmy prostě nemůžou ukazovat již jen plátno, ale i dění za plátnem. Film ožil a chce se nám ukazovat celý. Usiluje o totalitu. Vedle setření hranice soukromého a veřejného zásluhou vpuštění kamery k šukačkám i na stage tuto rovinu nastoluje ve Funny People druhá půle, kde se střetává obyčejná rodina Laury a slavný komik Simmons. První půle je naproti tomu autoreflexí vývoje v tvorbě samotného režiséra, ve které vyjednává starší a přisprostlá verze Apatowa ze 40 let panic, zastoupená Sethem Rogenem, s vyspělejší verzí Apatowa z Funny People, kterou ztvárnil Adam Sandler. Psychologičtější výklad by se možná snažil naznačit, že postava Rogena je stínovou postavou v nevědomí Sandlera, jeho odštěpeným komplexem: minulostí komunikující v nitru člověka do té míry s jeho přítomností, že je schopna zcela nově ukázat lidský život. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Andrews: 1. Great Day - Paul McCartney [2:08] ,2. Wires - Coconut Records [2:26] ,3. All The King's Horses - Robert Plant/The Strange Sensation [4:19] ,4. Carolina In My Mind - James Taylor [4:58] ,5. Keep Me In Your Heart - Warren Zevon [3:27] ,6. Real Love - Adam Sandler [4:56] ,7. We - Neil Diamond [4:11] ,8. Jesus, Etc. - Wilco [4:01] ,9. George Simmons Soon Will Be Gone - Adam Sandler [2:15] ,10. I Am Young - Coconut Records [3:07] ,11. Memory - Maude Apatow [3:53] ,12. Numb As A Statue - Warren Zevon [4:07] ,13. Photograph - Ringo Starr [3:58] ,14. Watching The Wheels - John Lennon [3:06], ()

Viktooorka

všechny recenze uživatele

S politováním musím oznámit, že jsem u filmu usínala, což vedlo ke stádiu úplného bezvědomí. Tudíž jsem v sobotu večer usnula a nebyla k použití (přítel nebyl moc nadšen :o) Bohužel mě film nijak neoslnil a případné znovu zkouknutí nepřipadá v úvahu. Judd Apatow má velké vlohy na vybrání hlavních hrdinů, kteří mi přijdou natolik odporní, že film pro mě ztrácí veškerý potencionál. A jelikož jsem film tedy nedokoukala, mé svědomí by nebylo čisté, kdybych filmu dala odpad, proto zůstává nehodnocené!! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Funny People mají jediný problém - je to velmi chytrý film vytvořený v mantinelech hlavního proudu. Pracuje tedy s určitými schématy a klišé, ale současně je obměňuje a nově realizuje. Kdyby takhle vypadla celá hollywoodská produkce, pak by to mělo velmi blahodárný vliv na kvalitu celé kinematografie a také na náročnost diváků. Další problém tkví v tom, že režisér má za sebou dva úspěšné a proslulé filmy, jenže jeho novinka je krokem trochu jinam a především dál. Apatow se ukazuje jako plně vyspělý autor a bravurní scenárista, který po dvou filmech, kde zkoušel, co si může dovolit, nyní pokročil dál a plně ustanovil svůj styl. Už nepracuje s formátem teenagerské ani romantické komedie, nýbrž melodramatu, přičemž způsob jakým Funny People mísí hrubozrnný humor se sentimentem a tragičností dokládá především dramaturgickou preciznos Apatowa. Výsledkem je úsměvně tragický i líbivě jízlivý film o stescích a emocionálních konfliktech vtipných lidí, aneb jsou hrubozrnné vtipy o smrti vtipné, když je říká někdo, kdo umírá? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemnej mix mezi komedii a drama, kterej vypada jak neco mezi Muzem na mesici a klasickou apatowkou o parte kamosu kecajicich (obcas fakt ultra) sprostarny a do toho nejaky ty vztahy. Jasne, Apatow tu nakousne zbytecne moc veci a celej film by moh mit klidne polovicni stopaz, ale co na tom zalezi, kdyz ty dve a pul hodiny naprosto perfektne utecou, i kdyz se clovek nepopada smichy za bricho a obcas je film spis smutnej, porad to je skvela zabava, navic obsazena skvelejma hercema. Sandler zase podava jeden ze svejch perfektnich dramatictejsich vykonu, kde nehraje jen nejakyho magora. Oproti tomu, ackoliv Rogen perfektne zhubnul a je super sympatickej, herecky dost zaostava. Nicmene dalsi plus filmu jsou skvele napsany postavy, ktery si clovek proste musi oblibit, i kdyz obcas delaj pekny sracoviny. No a to vse je navic moc prijemne natoceny, takze nemuzu jinak, nez cistejch 5*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně zvláštní. Lepší spojení sprosté komedie a dramatu v takhle nenásilné formě jsem ještě neviděl a už asi neuvidím. Mimo tradičně výtečného Rogena, Hilla nebo Schwartzmana mě mile potěšil Adam Sandler, který taky jednou konečně hraje a jeho stand-up výstupy patří k nejlepším momentům filmu. Dlouhé stopáže se nebojte. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi můj nejlepší přítel a to tě ani nemám rád!" Hvězda George a zelenáč Ira baví z pódia připravenými kecy natěšené publikum, ale mě tedy moc nepobavili. Kdepak. Mě tito týpci, kteří snaživě tlachají před přiopilým obecenstvem, prostě nikdy nepřipadali moc zábavní. Tím máme za sebou tu komedii a nyní přichází drama v podobě nemoci. A to je pro mě ještě o kousek horší, protože přilepit na pokus o komedii ještě dramatický ocas, tak to mi vůbec nevoní. Navíc je to nekonečně dlouhé, trošku nudné a na další pozitiva už si snad ani nevzpomenu. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nebudu zapírat, že to, co mě na Apatowovi vždycky bralo, byl talent skloubit vážné drama s hrubozrným humorem. Tentokrát však tento pokus vyšel až trestuhodně naprázdno. Komici měli být zrcadlem, sebezpytem či osobní zpovědí, ale místo toho se rozplynuly v páru nad hrncem, která je však ve výsledku až příliš zaměnitelná a vlastně i podprůměrná. Nestěžuji si, že Apatow točí dlouhé filmy, ale vadí mi, že když už jde film do grandiózního finále, kdy jedině silná deziluze vyvrcholí v onu očekávanou katarzi a ospravedlní i vývoj jednotlivých postav, tak pán režisér nám podstrčí již namilionté přežvýkané tofu. Tfuj. PS: Wilco včetně milostné scény, kdy Apatow dokáže rozechvět divákovi struny, jsou samozřejmě k sežrání. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Apatow stárne a začíná se brát moc vážně - jiní říkají, že zraje. No dejme tomu. Neodpustitelné ale je, že neví, o čem má jeho nový film být. Pro jistotu tam dá všechno - smrtelnou nemoc, přátelství mezi chlapy, vztah učitele a jeho žáka, návrat k bývalé (životní?) lásce, sílu rodiny atd. atd. Jednotlivé části nepřekvapivě fungují, nikoliv však film jako celek. A je to dvě a půl hodiny dlouhé! Je dobře, že Funny People neuspěli. Snad se Judd zase vrátí nohama na zem. ()

Pethushka odpad!

všechny recenze uživatele

Nemohla jsem se na to dívat, proto jsem to vypla zhruba v polovině filmu. Vydržet u 2, 5 hodiny dlouhé komedie, která navíc není vůbec vtipná, je pro mě nadlidský výkon. Navíc jsem se nemohla koukat na to, jak se v mých očích oblíbený herec Adam Sandler stává naprostým trapákem... ODPAD! ()

Reklama

Reklama