Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tohle je poctivá a citlivě napsaná "dramedie", jejíž téma (stand-up comedy) je Apatowovi a hercům hodně blízké, z čehož pramení nemalá míra sebereflexe a všichni zúčastnění jsou ve filmu prostě jako ryby ve vodě. Funny People mají skvěle napsané dialogy, hrubozrnný a úderný humor, zároveň se ale pod všemi těmi sprosťárnami skrývá velmi citlivý příběh, což odpovídá i samotným postavám, které své emoce a slabosti ukrývají za vtipnými výstupy. Herci jsou do jednoho výborní, Sandler už několikrát dokázal, že hravě zvládne i vážné role a tady opět exceluje. Hned za ním je sice trochu umírněnější, zato ale příjemně civilní Seth Rogen a Leslie Mann se konečně dočkala výživnější role a rozhodně se mezi svými kolegy na plátně neztratí...dokud na scénu nenastoupí Eric Bana, který se na relativně malém prostoru setsakra vyšvihnul a je opravdu "funny". Tahle pocta všem těm "vtipným lidem" se Apatowovi opravdu povedla, je osobní, citlivá, dojemná, chytrá, vtipná a zábavná. 85% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler -> Eric Bana: "Kdybych vypadal jako ty, byl bych celý den doma a j*bal sám sebe." Jeden z mála heftov, ktoré vás v tejto smutnej komédii parádne rozosmejú. Ale budete sa s jej postavami cítiť príjemne a o tom je. O vzťahoch, potrebe mať niekoho nablízku, o význame minulých lások a o tom, že byť slávny a bohatý nemusí znamenať nebyť osamelý. Skôr naopak. Apatow perfektne vypointováva väčšinu dialógov, odkrýva život za hollywoodskym pozlátkom a hercov necháva zažiariť "vnútorne". Ale dva-a-pol-hodinová stopáž je na daný žáner naozaj príliš. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

...nechci se chlubit, ale myslím si, že rozumím srandě. Funny People jsem ale nerozumněl vůbec! Ani jedno vystoupení, jediný záběr, žádná rozumná věta nevedla k tomu, abych se trochu zasmál. Je fakt, že od Setha Rogena nic jiného, než koule, péro, shit, ass a suck, čekat nemůžu, ale že k něčemu podobnému klesne i Adam Sandler, to už je i na mě moc! Byl bullshit, celý film a funny people vůbec nebyli funny :-) 20% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Panic měl necelý dvě hodiny, Zbouchnutá měla něco málo přes dvě hodiny, a Komikům naložil dvě a půl hodiny. Judd Apatow se vážně posral. Já fakt nevím, jak se k tomu jinak vyjádřit. Komedii naklopit na dvě a půl hodiny. Chápu nějaký epický akčňák, mega historický příběh nebo sci-fi pecku, ale komedii? Kdo u toho má vydržet. Režisér nás totiž zkouší, zkouší kolik vydržíme a Komici už pomalu přicházejí do extrému. Přiznám se ale, že u plna komedií si řikám, kéž by to neskončilo. Díky příjemné atmosféře a pohodovým lidem. Stejně tomu tak je i tady a tak vlastně příběh utekl jak klubko, se kterým si hraje kočka. Neskutečně rychle, s jako obvykle příjemným Sandlerem a kvalitním životním opusem. A proč jsem tomu dal nakonec tři hvězdičky? Protože stand-up komiky příliš nemusím a nijak závratně mě pobavit nedokážou. Jasně, chápu, že sedět před nima, tak se asi křehnim. Ale v pohovce mi to fakt nic neřiká. A když příběh vypráví o takovýchto lidech, tak je dost těžký se k tomu všemu dostat a probojovat. I když to Sandler drží jako klíště kůži. Jediný štěstí, že režisér dokáže delší filmy natočit tak, že se líbí stejně jako půlhodinový sitcom. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Podobne ako ostatní si myslím, že Komici majú svoje plusy aj mínusy, no pozerali sa príjemne. Hlavným mínusom je samozrejme stopáž. Chcelo byť povedaného i ukázaného veľa a skladanie mozaiky si vypýta istý čas - ale tých 10 -20 minút dolu by sa určite dalo stiahnuť hoci len dynamickejším strihom. Na druhej strane je nálada snímky akoby v tempe života, nie akčného filmu. Čo príjemne prekvapí a udrží pozornosť diváka, sú naozaj mnohé skvele postavené scény, vypiplané režisérom aj hercami, z ktorých srší cynizmus a irónia života. Záverečný posudok - je to dlhé, ale raz si k tomu sadnite a pozrite sa. Plusy určite vyvážia mínusy. Ja končím na 3,5 hviezdičke. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Leslie Mann hraje matku svých skutečných dcer Maude Apatow a Iris Apatow (otec Judd Apatow), stejně jako v Knocked Up (2007). (TomikZlesa)
  • Scenárista a režisér Judd Apatow a Adam Sandler boli spolubývajúci na priváte počas štúdií, keď ešte ani jeden z nich nič neznamenal. Boli takí chudobní, že obaja spávali na matracoch na dlážke. Množstvo zážitkov z toho obdobia bolo inšpiráciou pre vznik tohto filmu, Adam Sandler bol potom jasnou voľbou pre postavu. Jedno malé video natočené v tom období bolo použité na začiatku filmu. Mali sa použiť aj ďalšie reálne archívne zábery, ale nakoniec z toho zišlo. (martin1m2)
  • Eric Bana udělal z Clarka Australana, aby se mu v mateřském přízvuku lépe improvizovalo. (JayZak)

Reklama

Reklama