Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 2

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Recenze (527)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Tento film má zvláštní status- ano, je první který jsem viděl ve 3D, bylo to asi nejhorší 3d ,které jsem doteď viděl, ale zážitek super. Bohužel film je asi nejslabší z celé série ,ale fantasy mě takřka vždy nezklame. 70% ()

LaGomme 

všechny recenze uživatele

S narůstajícím stářím se podle mého názoru zvedá i kvalita filmu. Vynechání Petra a Lucky byl výrazný krok dopředu. Čekal jsem po hodně slabém Caspianovi ještě slabší pokračování, ale film mě přijemně překvapil. Křesťanskofilního Aslana si však mohli odpustit! ()

HaceR 

všechny recenze uživatele

Naozaj skvelé predstavenie z hľadiska efektov a prostredie ktoré sa konečne podobalo žánru fantasy. Stále je to však určené pre tých najmenších podobne ako Alica v krajine zázrakov. Neskutočne nesympatický hlavný hrdina v podobe bratranca ma otravoval celý film. Teda až na to obdobie, keď bol drakom. A všeobecne detských hrdinov veľmi nemusím. ()

Deywid 

všechny recenze uživatele

Najnudnejšia kresťanská agitka ever....s najotravnejším spasiteľom ever....určite posledná Narnia ktorú som videl.... ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

No, lepšie ako Princ Kaspian, ale slabšie ako Lev, šatník a čarodejnica. Ale na 155 miliónov? Vypadá, akoby to malo rozpočet štyri-krát menší. Doslova. Čo sa samotného filmu týka, tak akosi mi to prišlo miestami príliš rozprávkové, často nelogické chovanie postáv, niektoré miesta (hlavne vykreslenie prostredia) boli ako v podobných B-čkových fantasy-filmoch z 70.-80. rokov. Aj keď efekty sú dobré. Akurát, keď pri konci Aslan rozprával, že bude nad našimi hrdinami bdieť a v našom svete má iné meno, skoro som odpadol...Tak či onak, vcelku zhrnuté, nie je to zlý film, akurát na večerný oddych... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Proste som musel dať 2*.Rozmýšľal som nad 3 hviezdou ale keď som to prehodnotil tak proste nie.Celý film som sa nudil a hľadal nejakú inú zábavu keď som konečne začal dávať pozor na film bolo to utrpenie a len som dúfal kedy sa skončí.Našťastie to netrvalo až tak dlho.Celý film vlastne sledujem ako sa loď plaví a nakoniec keď má prísť veľké finále prišlo veľké nič.Oproti predchádzajúcim dielom veľký prepad dolu.Bola to veľká chyba ktorý do tretica znížila kvalitu Narnie. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování mého nejoblíbenějšího dílu je dosti rozporuplné. Nikdo si nemůže stěžovat na nedostatek akce nebo fantasy motivů, které jsou ale dosti samoúčelné, a na relativně krátkou stopáž jich je až přespříliš. Poprvé mě opravdu otravovala vlezle křesťanská tématika, která nestydatě zkazila jinak parádní závěr. Scénáristicky se snímek blíží spíše televizi, laciné vtípky v dobrodružné fantasy nejsou potřeba. Alespoň, že se bylo na co koukat, kromě příjemných efektů zaujal i snad nejvíc sexy princ (král), co byl kdy k mání. ()

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele

Letopisy Narnie C. S. Lewise jsou knihou duchovní, žádné fantasy, které z ní udělal film. Ten tuto základní linii zcela zakopal a nechal pouze jakousi skořápku plnou soubojů a bitek. Tyto však vyznívají zcela odlišně nežli v knize. Aslanův meč je zbrojí víry proti zlu ve světě, proti zlu v nás. Zbroj Boží k duchovnímu boji. (Každé z dětí dostane určitý DAR, sloužící druhým.) Člověk stále musí zápasit o světlo v sobě, vzbuzovat dobré a živit naději. * Drak je obraz samotného Eustáce, jeho nitra. Svléknout tu tvrdou kůži musí bolet. V knize neděje se toto svlékání v mžiku jako ve filmu. (Uzdravujeme se postupně.) Přejícností druhým a dobrými skutky se může opět stát člověkem, s pomocí Aslana (sám to nedokáže). Největším hrdinou ve třetí knize Letopisů se tak stává Eustác vítězící sám nad sebou. * Aslan - Lev - je obrazem Boha (Ježíše Krista) z Knihy Zjevení: „Hle, zvítězil (nad satanem a nad světem) LEV z Judova kmene, Davidův potomek...“ (Zj 5, 5b). Narnie jako biblický obraz ráje, kde plyne život v harmonii - člověk rozumí i řeči zvířat. Odvrácením se od Boha je harmonie porušena. * Kniha určena je pro děti, tož symboly a obrazy křesťanské (jednoduché a místy nasládlé) zabaleny jsou do příběhů dobrodružných, navrch propletených elfi a dalšími tvory pohádkovými. Autor jistě by posmutněl, vida mordýřinu (nejvíce v „Princ Kaspian“), kterouž film udělal z knihy. *** Myšákovi srdnatému uděluji jednu hvězdičku. Gentleman každým coulem. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

2/5 Nejnudnější díl....... Starší dcera sice tvrdí že je to dobrý..ale není :-) Navíc vysvětlit čtyřletému šimpanzi kde a co je Narnie....to je nadlidský výkon. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejslabší díl. Zůstala zde jen polovina sourozeneckého kvarteta plus přechytralý bratránek. Akce je sterilní až do příchodu draka, poté se situace trochu zlepšuje. Děj je ještě více rozvleklý než v předchozích dílech a poměrně často diváka nudí. Úžasné scenérie by byly úžasné jen v případě, kdyby nevyplňovaly už tak dost hluchá místa. Což nutí k zamyšlení, zda-li je to, protože byl film natočen ve 3D, nebo nikoliv. Faktem zůstavá, že mě 3D efekty vůbec nenadchly a téměř jsem je nezaregistroval. --- Znovu viděno během sychravého podzimního odpoledne v televizi, kde se dá leccos odpustit, ale ani přesto nemůžu přidat další hvězdu s čistým svědomím. ()

goniss 

všechny recenze uživatele

Letopisy Narnie prostě zbožňuju, všechny díly. Tento zatím poslední je pravda že je trochu místama ohraný, a co musím říct, chybí mi tu postavy Petra a Zuzky, ale stejně, já dám prostě 5 ()

Kvítek 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha smutných příkladů toho, že ani chlapíci s jednou nohou ani staří (dobří) hrdinové nezmůžou nic tam, kde je příběh tupý jako kuchyňský nůž. Kouzlo Narnie zůstalo nenávratně ta tam. Každopádně se té blbosti dá docela dobře zasmát a děti do 5 let věku vám to zbaští i s navijákem. ()

R4kosn1k 

všechny recenze uživatele

Ačkoli první díl se mi hodně líbil, a fanoušci této trilogie si můžou říkat co chtějí..., ale už jsem po první díle neviděl žadné další pokračování které by stálo za to..., a třetí díl této trilogii sebral poslední třešničku z dortu, která zbyla :(( ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Nechápu že si tohle asi na sebe vydělá a neutli to už po jedničce.Posílám gratulace do Hollywoodu.40 let staří Sindibádi vám s přehledem nakopávají prdel!To chce potlesk.Další díly mi můžou tak políbit Aslan! ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Další díl Narnie je jiný, ovšem ne horší. Je tam méně akce, ale lépe pochopitelný, jednodušší příběh. Nejvíce si mě dostala skutečnost, že Narnie není na vždy. Navštívíte ji jednou, dvakrát, maximálně třikrát, zažijete nejlepší dobrodružství, a pak hybaj zpátky do současnosti. Ne jako ostatní fantasy, kde se dostaneš do země, nejlepší věci (situace, místa, lidi), co tě potkala a vydrží ti nafurt. Přesně takový pocit mívám při čtení knih (případně sledování seriálů či filmů). ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Lepší a famóznější finále než ve dvojce, takže spokojenost a celkově dobře strávitelná triologie pro douhé zimní odpoledne či večery :) ()

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama