Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 1

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Recenze (527)

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Není v zájmu nikoho, aby si tvůrci filmů vzali diváka jako rukojmí v : "Neviděl jsi první díl? Že ději kde se všichni znají z blíže neurčeného minula a vzpomínají na zašlé dobré časy nerozumíš? Tvůj problém, že jsi teď přišel do kina! " Tento film jsem zhlédl bez znalosti dílů předešlých v dobré víře, že tvůrci dobře ví, že i takovíto lidé (jako já) na planetě jsou. Ouha. Kdybych věděl, že jdu na třetí díl seriálu asi bych volil jinak. ()

macejo 

všechny recenze uživatele

Skvelý príbeh , mna to naozaj chytilo za srdce.. pozrite ten Film má v sebe naozaj krásne posolstvo- nádej, vyslobodenie, sloboda, cieľ, také krásne posolstvo má naozaj velmi málo filmov vrátane Shawshanku a tento diel Narnie k tým krásnym filmom s posolstvom jednoznačne patri. ()

burg odpad!

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního dílu jsem to vydržel až do konce - dovolím si uronit jednu hvězdu navíc. Děti už nejsou tak nesnesitelné, i když to, co mi vadilo na předchozích dílech se stále opakuje. Plus přibyl jeden blbeček v bílé košili s kšandami. Ba ne, ten blbeček mě tak neuvěřitelně štval, že si to nezaslouží hvězdu ani jednu. A opovažte se někdo přede mnou vyslovit název toho shitu... ()

kulitschka 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem ostatní díly. A nechci. Jak dokáží z tak krásnýho snímku vytěžit tak málo je mi záhadou..možná je háček v nesympatických hercích, prázdných dialozích a totálně plytkých scénách. Teď nevím, jestli to soudit za tři jako pohádku pro děti nebo za dva jako pokus o film. Faunův labyrint a Alenka jsou taky o dětské představivosti, tak proč je tohle tak duté? ()

rhodos 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle třetí díl fantasy Letopisy Narnie se mi líbil nejméně, ať už pro jeho děj, který je dost zdlouhavý nebo pro herecké výkony, které ničím neoslní, pouze mne pobavil digitální myšák Ripčíp a princ Kaspian a pár dobrodružných momentů v celém filmu. Jak mne první díl této fantasy série nadchl a zaujal, tak další díly mají z mého pohledu pouze sestupnou kvalitu. A navíc přidané 3 D mne nijak nezaujalo. ()

cachanell 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti i dospělé. Fantazie, jednodušší a milá. Vše akorát výprava i gesta. Příběh. Bavila jsem se, více než u přechozích dílů . ()

JamesMalat 

všechny recenze uživatele

Ale ale ale už to přestaňte točit nbeo dám nakonec odpad, kromě příběhu, který byl stejně silně pozměněn víc nic než moc, nejhorší z nové trilogie Letopisi narnie 15 % ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Tuším je to o niečo slabšie ako prvé dva diely, ale to nemení nič na fakte, že je to príjemná rodinná fantasy kedy človek vníma aj niečo príjemné a zažehná každodenný stres. Chcelo by to akési svižnejšie tempo, určite by sa dalo z námetu vytrieskať viac. Ale rozhodne to stojí za pozretie, príjemní herci, ktorí vás nenudia, krásne prostredie a celkom podmanivá hudba. Čo viac si k fantasy priať? dávam tomu tak 65% ()

ambrobene 

všechny recenze uživatele

Dej dobrý, vidno, že filmy, ktoré sa robia podľa kníh, sú dobré, ak je aj kniha dobrá ;) Každopádne, čakal som viac prepracované bojové scény a hlavne krv. Vo filmoch takéhoto typu, si myslím, musí byť krv. Aj keby to mali byť iba zo 4 také scény. ()

alphatown 

všechny recenze uživatele

Přidal jsem hvězdičku,zřejmě další díl k mému neštěstí už nenatočí.Toto není komerční záležitost,tohle se nebude líbit každému.Za prvé je to pro děti,za druhé je to křesťanské podobenství,za třetí už než se to začalo natáčet byly zde pochybnosti a tlak o peníze.Někdo to bude milovat a někdo přímo nenávidět,jak je to i s vírou. ()

mafianis 

všechny recenze uživatele

Je to o niečom inom ako prvé 2 filmy o Narnii..a predsa je to skvelé. Andrew Adamson- aj ked prvé dva filmy zmákol geniálne- ponúkol žezlo Michaelovi Aptedovi- režisérovi megahitu Gorily v hmle- a ten sa majstrovsky a skúsene vrhol do Narnie- alebo skor do tej vodnej časti Narnie a vydáva sa s nami na plavnu až na samotný koniec sveta- čiže do slávnej a bájnej Aslanovej ríše. Režisér dobre zvláda prepojenie tej rozprávkovej časti príbehu- to jest Eustace, Lucy, Myšiak Ričipíp alebo Dufonožci na Koriakinovom ostrove, s tou temnejšou a dospelejšou častou príbehu- vojna v Anglicku, unos dedinčanov či záverečná bitka s morským hadom a stratené duše na temnom ostrove...s hercov ako vždy svoj štandart odviedli Georley a Skandar..ak som v Princovi chválil Bena Barnesa, tak v tomto filme ho proste velebím, lebo ukazuje že je herec, ktorý by si mohol zahrať v akemkolvek žánri. V neposlednom rade je tu malý Will ako Eustace- pamatajte s toho chlapca raz bude velký herec, a ak nie vo filme tak v divadle určite. No a ak som pri prvých dvoch filmoch uprednostnoval Slovenský dabing pri Rannom Putnikovi uprednostnujem zase ten český ()

mikla 

všechny recenze uživatele

Narnie sa chopil režisér hitu Gorily v hmle a dokázal natočit dobrý film podla predlohy Cliva Staplesa Lewisa s hudbou Davida Arnola a hlavnou hereckou postavou Benom Barnesom, ktorému rola Kaspiána sadla velmi dobre a Barnes sa v nej priam našiel. V roku 1945 je vojnou sužované Anglicko v napatej situácii. Súrodenci Pevensiovci bývajú u svojho strýka Harolda a znášajú dotieravého bratranca Eustacea. Vdaka čarovnému obrazu v ich izbe sa dostanú do čarovnej krajiny Narnia, v ktorej boli kedysi vladármi. Dostávajú sa na palubu lode Ranný putnik na ktorej sa plaví Král Narnie Kaspián, kapitánom je Lord Drinián a na palube sa plaví aj hovoriaci myšiak Ripičíp. Ulohou plavby je nájsť 7 stratených lordov a ich meče a zastaviť tak zlo. Na prvej zástavke na prvom ostrove sú zajatý otrokármi a na poslednú chvílu sú zachránený ostatnými členmi posádky. Lord Bern dáva Kaspiánovi prvý zo siedmich mečov a ten ho dáva na starosť Edmundovi. Na dalšom ostrove sa zapletú s neviditelnými tvormi, ktorých zaklial čarodejník Koriakin. Ten ich prichýli a ukáže im mapu vod po ktorých sa plavia. Vysvetlí im že zlo vychádza s temného ostrova a na jeho zastavenie potrebujú položit 7 mečov na stol leva Aslana na Ramanduovom ostrove. Po vyplávaní z ostrova ich postihne na mori strašná búrka a tak musia doplniť zásoby na takzvanom dračom ostrove, kde podla legendy prebývajú draci. Eustace si vezme kúsok s dračieho pokladu a sám sa stáva drakom. Nikto nepozná dovod ako ho odkliať. Na druhý den vyjde modrá hviezda, ktorá im ukáže cestu na Ramanduov ostrov. Kedže námorníkom dochádza sila, drak Eustace utiahne lod až k ostrovu. Na ostrove nájdu na Aslanovom stole zvyšné meče a aj ich majitelov, ktorý sú zakliaty kúzlom spánku. Ramanduova dcéra im oznámi že im chýba ešte jeden meč, ktorý sa nachádza na temnom ostrove. Kaspián sa zamiluje do Ramanduovej dcéry a je rozhodnutý sa k nej vrátiť len čo sa skončí jeho plavba. Na poslednom ostrove. Temnom ostrove ich čaká najvačia výzva ich života. Nájdu posldného lorda ale lod je napadnutá legendárnym morským hadom. Eustace je hadom zranený a odlieta naspat na Ramanduov ostrov. Tam sa zjaví legendárny lev Aslan a vráti chlapcovi ludskú podobu. Eustace položí posledný meč na stol a kúzlo začína miznúť. Edmund zabije hada a temnota z ostrovu mizne. Nájdu aj všetkých ludí, ktorý boli unesený na tento ostrov. Eustace sa vracia k výprave už ako chlapec a spolu s Kaspiánom, Edmundom, Lucy aj Ripičípom do Aslanovej ríše na konci sveta. Aslan oznámi Lucy a Edmundovi že už dospeli a ich misia v Narnii sa už končí. Eustaceova však nie, pretože ako povedal Aslan , Narnia ho bude potrebovať. Rozlučia sa s Kapiánom a Aslan ich privedie naspať do Cambridge. Eustace zdvihne čarovný obraz a zavesí si ho na stenu. Olutuje aký bol zlí a zo svojim bratrancom Edmundom a sesternicou Lucy uzavrie mier. Ked sa v Anglicku vojna skončí a oni sa vracaju spat do Londýna zísti ako velmi mu chýbajú.... ()

katikka 

všechny recenze uživatele

Taká zmes medzi Harrym Potterom, ktorý hľadá horcruxy a pirátmi karibiku, až na to že C.S. Lewis ju vymyslel o pár desaťročí skôr. Vizuálne pekná pohodová rozprávka_65% ()

Naty94 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě třetí Narnie zklamala. Andrew Adamson byl pro mě duší těchto filmů a bez něj to podle mě nedopadlo dobře. ()

Pollini 

všechny recenze uživatele

Pořád me štvou ti královští spratci. Otec řekne malé dceři, at zůstane doma a ona se propašuje na loď. Když se to provalí, otec ji obejme - ja bych ji střískala jak žito. A co dělají malé holčičky na lodi plné drsných námořníků na měsíce se plavící izolaci? Malá královna chce být stejně krásná, jako její sestra, až na to, ze její sestra je neuvěřitelně ošklivá! Princ Kaspian nemůže zapomenout na velkou královnu, ale hned jak vidí jinou sukni, už se ji ptá, jestli se ještě uvidí. Zdálo se mi to nebo bojující stromy vykradl z Pána prstenů? To se musel Tolkien snad prokecnout. Tohle není fantasy, ale pohádka, něco jako červená karkulka, tam se dějou divný veci. Nudila jsem se. ()

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama