Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 3

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (527)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ke třem hvězdám táhne hlavně skutečnost, že závěr Jitřního poutníka je mnohem lepší, než celý třetí díl Pirátů z Karibiku. Stačí se prolámat několika dětinskými scénami (přeci jen JE to pohádka), vtipnými dialogy a pár zdařilými akčními scénami, a posledních dvacet minut zákonitě musí pohladit náročného diváka po duši. Má to totiž koule, je to hrůzostrašné (nikdy bych nečekal, že podobné přídavné jméno v souvislosti s filmovou Narnií použiji), a dalo mi to vzpomenout na nejoblíbenější hororovou pecku na PC: Dead Space... I dabing již mnozí trefně popsali: přestal jsem ho vnímat, nerušil... nevadil! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když pominu to, že tu z obvyklý čtverky zůstali jen ta malá holka a Edmund, největší vopruz minulých dílů a opravdu geniálně je tu doplnil odpornej malej parazit, kterej je ještě větší vopruz než Edmund za oba předchozí díly dohromady, tak to v podstatě zůstane průměrnej fantasy snímek, kterej toho nemůže moc nabídnout a za celou stopáž neproběhne ani jediná zajímavější scéna, která by stála za zmínku a místo toho jsem byl nucenej sledovat, jak se napravuje pocit méněcennosti. ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho zlého, aniž bych musel přihlížet k tomu, jak se tvůrci ztrapňují adaptačními nápady pro ztvárnění těch asi sedmi stran, které jsem z předlohy přečetl, nebo k dalšímu vstupnímu obohacení látky o netušené motivy (tentokrát Edmund snažící se narukovat do armády). Utěšuje mě vědomí, že za nějakých dvacet let bude tento film jasným "must see" pro každého milovníka béčkového fantasy. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí předchozích dvou dílů jsem toho moc od třetího neočekával. A to se také stalo. Třetí díl se nese v klidném pohádkovém duchu bez složitých zápletek. Nečetl jsem předlohu, takže nedokážu posoudit věrnost filmové adaptace, ale příběh me bohužel ničím nezaujal a ani ničím přijemně nepřekvapil. Věřím, že pokud bych byl desetiletý capart, tak určitě budu z Plavby Jitřního poutníka nadšen a nejpíš pro tento druh obecenstva byl film vytvořen. Třetí Narnie si určitě zaslouží plus za efekty, drak se mi obzvlášť líbil. Krom toho nic dechberoucího, jen taková rodinná oddechovka. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak až Jiří Poutník Mně přesvědčil že tahle akce není k zahozeni předešle díly mohly byt o dost lepší ale co už na takové domácí posezení a podívaní určitě stačí, tenhle díl byl pro mně výborný pár obludek nějaké akce dobré ale pořad k tomu něco chybělo přesto spokojeny. A pokud chcou točit i další díly doporučil bych pokračovat v čem skončily. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Architekt Barry Robison chtěl vzdát hold všem, kteří pracovali na titulní lodi, a tak po dohodě s producenty a režisérem nechal pod nápis na vrcholu stěžně vepsat jejich jména. (pavlikv)
  • Ve staré verzi knižního překladu se loď jmenuje „Cestovatel do úsvitu“. (Karlosik_4)
  • Mezi filmem a knihou lze najít několik rozdílů. Ve filmu například dostane posádka za úkol položit sedm mečů na Aslanův (Liam Neeson) stůl, aby porazili zelenou mlhu. V knize se však tyto meče vůbec nevyskytují. (Lokitre)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama