Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 1

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (527)

nash. 

všechny recenze uživatele

Až na ten nesnesitelný závěr, který se zvrhl v těžkou náboženskou propagandu, to kupodivu bylo lepší než předchozí díl. Tajemství, hrozba, putování, dobrodružství plné nástrah a příšer, nechybí drak, poklad, mořský netvor ani víla. A všechno to funguje a baví tak, že jsem k cíli doplul aniž bych na okamžik pocítil mořskou nemoc nebo nudu. Trikově slušné, tempo ucházející, na druhou stranu, pokud jde o herce, pořád bylo něco špatně, protože nejlepší a nejživější postavou příběhu byl animovaný myšák. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda preto, že to nie je až tak príšerné ako naposledy a že tvorcovia nemôžu za to, že predloha nebude asi nestojí vôbec za nič. Potom nemôže fungovať ani film. Jedná sa o lobotomizovanú verziu PP a H, kde sme svedkami nepodarených verzií draka Šmaka ležiacom na poklade, dvoch Galadriel a neuveriteľne otravného myšiaka. Princ Kaspian pôsobí svojim neprítomným pohľadom a výzorom ako sfetovaný Dave Gahan ročník 93. Aspoň to nie je tak extrémne dlhé, ako rovnako nepodarená prvá časť. Filmová Narnia má tri časti a mám pocit, že nemá žiaden ucelený dramatický oblúk. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 9/10/// +akční závěrečná půlhodinka, několik hodně dobrých nápadů a celkové kvalitní technické zpracování -docela ztráta času, dost jsem se nudil, ať už u dialogů, slabých charakterů nebo nic neříkajícího příběhu (knihu jsem nečetl)/// Budu hodnotit zřejmě přísněji, než bych sám čekal. První díl mě svým fantasy příběhem a krásnou výpravou velmi potěšil, přesto že byl hodně dětský, tak se mi líbil. Druhý díl byl velkolepější a akčnější a už to nevypadalo tak dětinsky, a to jak obsahově tak i svojí technickou stránkou. Jenže už mě nebavil tolik jako první díl. Tento třetí jak plavba sama o sobě. Moc se nezaobírá tím co bylo a pluje si svojí cestou. Vy pokud se s ostatními nalodíte hned od začátku si užijete především dobrodružnou fantasy plavbu. Pro mnohé, kteří kouzlu Narnie nepodlehnou, to bude velká dlouhá mořská nemoc a vy se jen budete těšit až ten Jitřní poutník dopluje do konce./// Celkem 61%/// ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Po 20 minutách jsem si začal přát, aby celá posádka vplula do zeleného kouře a film skončil. Bohužel se tak nestalo, ale jedno pozitivum se alespoň našlo. Nejotravnější postava v dějinách kinematografie, bratranec Eustac, se proměnil v draka a jeho dementní ksicht tak na hodinu zmizel z obrazovky. Celému filmu chybí nějaký výraznější kladný hrdina, který by celý děj utáhl a komu bychom fandili. Děcka včetně Kaspiana žádné charisma nemají. Kapitolou sama pro sebe je pan režisér. Tak příšerné šermířské souboje jsem snad v žádném áčkovém filmu neviděl. Vůbec první polovina vyznívá neskutečně levně, že si připadáte, jak když koukáte na Nekonečný příběh 3. Druhá polovina už je lepší a zaslouží si alespoň 3 hvězdičky. Ještě k panu režisérovi - ty záběry ruční kamerou byly odporné a laciné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narnie je další sérií, na které si zatím dva režiséři vylámali zuby a tento výčet bude nejspíš pokračovat. Není to předlohou, která je v rámci dětské fantasy o několik stupínků výš, než opěvovaný Harry Potter a není to nakonec ani zpracováním, kterému snad chybí jen troška nadhledu. Zkrátka celé to troskotá na hercích, kteří jsou příšerní. Tentokrát sice chyběli dvě ze starších dětí, ale mladší sourozenecký pár to dokázal hravě zkonit i za ně. Přibyl sice talentovaný Will Poulter, který se v roli remcala snažil trošku pozdvihnout průměr, ale příliš šancí neměl. Takže bych doporučil pro příští díly vyměnit ústřední hrdiny. Pak by to třeba bylo koukatelné i pro širší publikum. 30% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Třetí díl ságy při rozpočtu 50 milionů amerických dolarů první víkend moc nezazářil, když vydělal „jen“ 24 milionů. Nakonec v Severní Americe utržil 104 miliony. Zbytek světa byl štědřejší a tak si snímek celosvětově přišel na 400,6 milionu dolarů. (pavlikv)
  • Filmování mělo začít už v roce 2008. Točit se mělo na Maltě, v Praze a na Islandu – nakonec se kamery rozjely až o rok později a celý snímek byl natočen v Austrálii a na Novém Zélandu. Tvůrci také chtěli využít vodní nádrž v Baja Studios v Mexiku, kde vznikl např. Titanic (1997), což ovšem bylo studiem zamítnuto s ohledem na aktuálně nedostatečnou bezpečnost v této zemi. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama