Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná vila na ostrově na Francouzské riviéře ve vrcholném létě. V době Philippovy nepřítomnosti se v jeho domě objeví podivný cizinec, údajně jménem Boris. Říká, že přijel navštívit svého starého přítele ze školy. Rychle se zde zabydlí, až příliš rychle. Všechny okouzlí či jimi jen manipuluje? Pouze bratranec André-Pierre odolá jeho šarmu. Ale proč Philipp stále otálí s příjezdem? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Blbější než zazobanci v tomhle filmu je snad už jen karkulka, která nedokázala rozeznat vlka od babičky. Opravdu mě chování těch zbohatlíku štvalo, to přece nebylo normální. Navíc kdyby do mýho domu přišel cizinec a mlsně se koukal na mou manželku, tak mu urvu koule a narvu mu je do uší. Pravda, manželka v tomhle filmu byla tak pitomá, že v klidu může kandidovat na Miss ČR a řečnit o světovým míru. Samotný příběh rozehrál spousty otázek, ale nedal příliš odpovědí. Ovšem nemyslím si, že to byl záměr, spíš podezírám autory z neschopnosti zápletku dotáhnout. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Obecně lze konstatovat, že k vysokému hodnocení mi u LETNÍCH filmů stačí, aby děj nebyl vyloženě špatný. Pojďme si to shrnout: první záběr přes bazén na dva odhalené hrudníky (Anne Caillon, Laura Smet), přichází tajemný Boris. Dialogy jsou to jediné, co filmu můžu vytknout, i když to nemá být komedie, některé scény hraničí s trapností a dost atmosféry se možná ztratilo v překladu, anebo se tvůrcům nepovedla. Od začátku cítíme, že s Filipem něco není v pořádku. Své tajemství má otec, obě dcery, Andreé-Pierre (který vůbec není bratranec jak nám tvrdí text distributora, ale je manžel starší z dcer, Vanessy) a samozřejmě Boris (jehož představitel Nicolas Cazalé je ze všech herecky nejlepší). TOP lokality francouzského jihu, výborný soundtrack (tu vážnou hudbu si zjistím). Ke scénáři a reakci kolegů jenom tolik: "Proč třeba chybí na Philippově školní fotce, když tvrdí, že byli spolužáci?" - třeba to, že Boris tvrdil, že nebyli spolužáci, jenom spolu bydleli na intru. Že to všechno možná bude nakonec jinak, o tom žádná. Snesitelný dabing Magic Boxu. A několik možných rozuzlení na konci? Asi si nevybrali to nejlepší, ale překvapení to bylo až do konce. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Film plyne pomalým tempem, jak se na horké líné letní dny sluší, ale nuda není. Nudné povalování s drinkem u bazénu a procházky nádhernou přírodou a zahradami v okolí přepychové vily na ostrově u francouzského pobřeží (ježíši, já bych se nudila!!!) totiž naruší nezvaný host, charismatický Boris. Každého (skoro) okouzlí, s každým (skoro) to umí, ale něco na něm nehraje. Proč třeba chybí na Philippově školní fotce, když tvrdí, že byli spolužáci? A proč na osobní otázky odpovídá tak všeobecně? Něco je zkrátka ve vzduchu... A přiznám se, že jsem v tom vzduchu čekala něco trochu jiného, než co tam nakonec bylo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Režisér obou filmů s Gomézem a Tavaresem se rozhodl světu dokázat, že má na víc, než gangsterské komedie. Ale moc se mu to nepovedlo. Je to celé artisticky chtěné, okoukané z podobných jiných francouzských snímků, a celkově vlastně úplně pitomoučké. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Zvláštní jak se z nechtěně odložené fotky může stát dokonale napínavá zápletka. A takových momentů poskytuje tenhle zajímavý příběh víc, k tomu bonusově zajímavá kamera, originální střih a samozřejmě kouzelná Riviéra. Výborně hrající Nicolas Cazalé a Jacques Dutronc o třídu převyšují všechny ostatní včetně kdysi hvězdné Marthe Keller, jejíž jméno ovšem bylo paradoxně to, co mě k tomuhle filmu přivedlo. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Francouzské drama čerpá z atraktivních exteriérů i interiérů, které bohužel slouží jako záplaty v děravém scénáři předstírajícím rodinné drama s prvky záhady. Před fiaskem film zachraňuje jen vcelku zajímavé obsazení. (Kristýna Pleskotová, Ci 10/2008) ()

Reklama

Reklama