Reklama

Reklama

Film je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život. Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly. I navzdory tomu, že Henryho nedobrovolné cestování v čase je od sebe dělí, Clare se za každou cenu snaží vybudovat normální život se svou jedinou životní láskou. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (638)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

"Už to mám!!!", vykřikla nadšeně neúspěšná autorka argentinských telenovel a baculatou rukou smetla z opěradla křesla jednu ze svých šestnácti patologicky obézních koček. "Hlavní hrdina bude cestovat v čase! Do prdele s logikou, hlavně tam musí být láska!. Tak tohle bude trhák. Henry bude cestovat a cestovat a cestovat a cestovat, protože je mutant a Clare bude smutná a hodně plakat! Láska, která přesahuje hranice času! To je taková krása!!! ", rozvíjela nadšeně svoji myšlenku k "dokonalosti", zatímco se kolébala k počítači. Tlustým prstem nasměrovala myš k souboru "Rozervaná srdce", otevřela jej, ve dvouřádkovém seznamu postav přejmenovala Marii-Luisu a Rodrigua na anglické ekvivalenty, které ji v tu chvíli zněly nejromantičtěji, protože připomínaly některý z románů pannen Bronteových a začala freneticky ťukat do klávesnice. "Ježiš, to je tak smutný! ", prohlásila tklivě po dvou hodinách nejkýčovitějšího textu, jaký v životě napsala, setřela slzu stékající po tvarohovém obličeji a mohutně se vysmrkala do rukávu růžového županu s pelikány, ze kterého ji až nestydatě lezl její enormní pupík. ***** Z takového blábolu prostě musí být každá zasraná hospodyňka, RAPIDUS a SOCHOKING totálně perplex, že si přes slzy ani nevšimnou, jaká to byla hnusná, povrchní a nudná peachovina. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl romanťák, jak fusakle pro žirafu s odhalenou prdelkou Rachel jako velebonusem. Filmu rozhodně nemůžu upřít originalitu na poli sektoru pro romantické filmy, ale z toho nám zase pramení určitý legrační záamotky, ale co hlavně že Rachel je krásná i když začínám mít pocit, že pokud chlap neumí cestovat v čase, tak se u Rachel nečape. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zakletý v čase není takový žihadlo, za který jsem ho měl. Je to jako kdyby Rosamunde Pilcherová už nevěděla o čem psát, což je dost možný a rozhodla se hlavnímu hrdinovi naordinovat neexistující generační nemoc, že kvůli nějakým špatně fungujícím článkům v mozku cestuje v čase. A ve filmu to prosím hází na nějakou obyčejnou, vymyšlenou nemoc. Tak je potom ihned nový příběh na světě, hodí do toho sci-fi a hned je to o to zajímavější. To je jako když v Tak jde čas už nevěděli, o čem mají po desetitisícím díle a tak se rozhodli do příběhu zamotat nejdřív ďábla, který pozabíjel půlku rodiny a z tý rodiny se pak stali zombíci, kteří povraždili druhou půlku rodiny... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $63,414,846Tržby Celosvetovo $101,344,412Tržby za predaj DVD v USA $22,058,380 //počet predaných kusov 1,503,832║ Robert Schwentke mal pri podávaní príbehu zvoliť iný prístup, takto sme hodení hneď do ohňa a potom sa cítime rovanko ako utrápený cestovateľ Eric Bana, postupom času si ale človek v deji nájde svoje miesto a začne tú takzvanú rozháranosť vnímať ináč a vžiť sa do postáv. Určite by sa s tým ale dalo troška pohrať tak aby z toho bola ešte intenzívnejšia dráma než v konečnom výsledku je, herci fajn ale nie úplne využitý. A myslím si že pre Schwentkeho sú takéto zauzlené dejové línie a výstavba charakterov taká Španielska dedina, on na to nemá, čo potvrdil aj v Letovom pláne, akcia mi ako tak ide ale práca s postavami, hmmm. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Muž kvůli genetické poruše skáče v čase okolo zásadních míst/osob svého života a žena, která ho miluje a je mu manželkou v každém okamžiku. Jednoduché, ale zároveň velmi silné schéma. Příjemně civilní sci-fi romantický příběh, který má sílu a velmi dobré herce. Pár velmi zajímavých záběrů, kamerových toulek a jednoduchá příběhová osa potěší diváka. Je dobré vědět, že někdo umí spojit sci-fi a romantiku natolik šikovně, že obojího je ve filmu akorát a nic nepřebývá. Emoční síla samotného příběhu by možná mohla být hlubší, ale při zpětném zamyšlení je to jedna velká krása i tragédie zároveň, stejně jako každá velká a skutečná láska. PS: Rachel McAdams to hrozně sluší. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, ze kniha je opat raz lepsia ako filmove spracovanie, musim skonstatovat, ze Zena cestovatela v case je velmi solidne spracovane dielo po vsetkych strankach. Mna samozrejme najviac zaujal pribeh, hudba a hlavne herecke obsadenie, ktore sem sadlo ako prdel na serbel. Rachel a Eric standardne patria medzi mojich oblubencov a dufam, ze ich uvidim castejsie v podobnych zanroch, do ktorych sa nesmierne hodia. Co sa tyka pribehu, ten ja skutocne sladky az az, ale kedze mam vyhodu precitanej knizky, tak to beriem s rezervou a musim len pochvalit, ako sa s tym scenarista a reziser popasovali. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, udělat film o cestování v čase, když někdo nezachraňuje svět, nebo někoho a vůbec to není akční. Ta romantika funguje hlavně díky výborným hercům. Hlavně Rachel McAdams měla takovej hrozně přirozenej úsměv. Bohužel je to takové nedotažené. Vždycky se tam naznačí nějaký problém, nebo dramatická situace, ale vyřeší se za vteřinu, nebo vůbec. Stejně to má ale určité kouzlo a nenudil jsem se i když to bylo fakt divný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jsem cestovatel časem. Přišel jsem z budoucnosti a ještě se vrátím mnohokrát. Začalo to, když mi bylo šest..... Místo toho, aby navštěvoval cestovatel, navštíví cestovatele sličná Rachel McAdams, která toho ví víc než on a příběh velké lásky a muže zakletého v čase může začít. Ano, sci-fi, kde je tím hlavním a nejdůležitějším romantika. Řeší se tu obyčejné situace, jako potkávání sama sebe, nebo podvedení svým mladším já. A občas je to i úsměvné. Přesto jsem rád, že film dospěje do závěrečné třetiny, která je po úvodu tou nejzajímavější. A zábavnější. Jestli se dá za zábavu považovat slza v oku. Několik slz. Malá překvapení a dojemné okamžiky způsobují lehké pohlazení na duši, které mne ale nepřesvědčí dát hvězdy 4. Zato s povděkem kvituji fakt, že nahý člověk v křoví nemusí být uchylák, ale obyčejný cestovatel časem. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** Víte že? Film vznikl podle knihy Audrey Niffenger ,,Žena cestovatele časem“ a jako výkonný producent je pod ním podepsán Brad Pitt? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mychael Danna: 1. Es Ist Ein Ros [0:51] ,2. I'm You Henry [2:30] ,3. Meadow [3:19] ,4. How Does It Feel? [1:59] ,5. Diary [1:21] ,6. Train [1:43] ,7. I Don't Feel Alone Anymore [2:22] ,8. Love Will Tear Us Apart - Broken Social Scene [4:44] ,9. Married To Me [1:04] ,10. Home [1:36] ,11. Do You Know When? [2:09] ,12. Testing [1:04] ,13. Alba [2:33] ,14. I Never Had a Choice [2:58] ,15. Who Would Want That [2:29] ,16. I Left Him Sleeping [1:30] ,17. It's a Girl [2:58] ,18. Five Years [2:03] ,19. Try To Stay [1:40] ,20. New Year's Eve [1:55] ,21. No Tracks In The Snow [1:48] ,22. See You Again [5:42] ,23. Broken - Lifehouse [4:47], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Sice nevím, co Clare na Henrym tak viděla, hlavně když měl tu nejhorší vlastnost, co muž má a to kdykoliv a nečekaně zmizet a vrátit se, no prostě někdy :o) Ale nemůžu si pomoc, Rachel si umí vybírat, nejdřív si mě dokázala získat v Zápisníku lásky a teď v tomhle. Problém je v tom, že v Zápisníku lásky byl ještě k sežrání Gosling, tady žeru jenom ji, pánové prominou. Cestování vem čert, nejdřív jsem to chtěla pochopit a v horším případě ubírat hvězdy, ale kašlu na to, jediné za co beru hvězdu je to, že ty nudle na rukávě si musím vyprat sama!! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco sci-fi část mě zaskočila překvapivě výraznými logickými dírami, slepými dějovými uličkami a nedořešenou "mytologií" časových skoků, u romanticko-dramatické roviny jsem Schwentkemu zobal z ruky, Henrymu fandil a film pro sebe překřtil na Zakletý v lásce. Dlouho nikdo nebyl tak zbožňováníhodný jako Rachel McAdams coby Clare. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prijemny prekvapeni. Tema cestovani v case mam rad, ale tady neslouzi jako zaminka k nejakymu sci-fi a bere se spis jako takova nemoc a co to udela se vztahem hlavni dvojice. Takze je film prevazne romantika, ktera hodne hraje na city, ale zaroven takovou prijemnou formou a nesnazi se z cloveka nijak zdimat slzy. Proste takovej i pres dany tema prijemne civilni snimek, navic se skvelejma hercema, krome hlavni dvojky roztomily McAdams a paradniho Bana potesi i mala Hailey McCann, respektive jeji mladsi segra, ktery jsou si hodne podobny a hrajou obe prijemne. Je sice fakt, ze je film obcas dky tomu cestovani lehce zmatenej a sem tam se objevi i nejaka nelogicnost, ale to k tomu uz tak nak patri, takze ja jsem spokojenej. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byl letos můj zřejmě jeden z prvních sci-fi filmů, které jsem měla možnost vidět. Myslím si, že by vůbec nebylo na škodu nejdřív si přečíst knihu. Jinak se vám totiž může stát, tak jako mně, že se budete pohybovat v čase oproti Henrymu značně nepřehledně a nejistě. Film splnil má očekávání a navíc jsem byla spokojená, že té sladké romantiky tam až tolik nebylo a smutku a určité hořkosti přiměřeně k dané zápletce. Rachel Mc Adams byla jak jinak nejen krásná a Clare zahrála opravdu rozkošně. Eric Bana se ale nedal zahanbit a v závěru filmu ukázal, že v něm přece jenom něco charismatického dříme. Suma sumárum : Clare přece jen ti tak přelétavého manžela (i když nedobrovolně) vůbec nezávidím. Takže lepší trojka. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Poměrně pěkné..nápadité a lehce sci-fi, což se mi líbilo, ale chvilkama jsem se nudila. Přesto se mě film dotkl...trochu... Určitě se na něj podívám ještě jednou, abych byla více objektivní. Prozatím 3 hvězdy. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem přemýšlela a ptala se sama sebe: "Co mi ten film dal?" Příjemný filmový zážitek? Neřekla bych. Mohla jsem si ulevit a vyrotit kýble slz? Ne, nepodařilo se. Pobavila jsem se? Nevzpomínám si, že bych... Byla jsem napjatá? Žrala jsem to? Uchvátilo mě to po vizuální stránce? Ne, ne, ne. Nemůžu tvrdit, že je to špatný film, ale nic jsem si z něj neodnesla - žádný dojem, pocit, ani chuť se o něm bavit s přáteli. Nezaujaly mě ani herecké výkony. Jistě, film má zajímavý námět, ale prostě to provedení je tak suchopádné... nesedlo mi. Nebudu říkat, že je to ztráta času, když vím, že pro někoho to určitě bude silný filmový zážitek a pobyt v slzavém údolí. Pro mě to prostě bylo jen zkrácení čekání a to občas takové, že jsem koukala z okna. Lepší 2*. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Což o to, Zakletý v čase je kultivovaný slušně natočený film, který kombinuje milostný příběh se scifi tématikou, jenže abych pravdu řekl, nějak jsem se během jeho sledování nudil a i když mu nemůžu nic zásadního vytknout, jako scifi to je logicky nedotažené a celkově mi to přijde opravdu nevýrazné. Chybí výraznější zápletka a napětí. Je to ideální film pro romantický večer v kině, kdy se zamilovaný párek věnuje především sám sobě a film vnímá jen jako kulisu pro své setkání. Celkový dojem: 45 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nudista Eric Bana často jezdí na služební cesty a když už je doma, tak se s cute manželkou Rachel McAdams na sebe dívají spíše bezradně než zamilovaně. Ulepen vazkými melodramatickými motivy v neobvyklém rámci jsem pokorně sdílel jejich rozpačitost a neprobral by mě ani Marty McFly, kdyby přijel na skateboardu a máznul mě s ním po hlavě.. ()

Reklama

Reklama