Reklama

Reklama

Na pospas osudu

(festivalový název)
  • Nizozemsko Drift (více)

Obsahy(1)

Patnáctiletá Sammy má se svým o pět let starším bratrem Jakobem spíše partnerský než sourozenecký vztah. Jejich senilní otec skončil v sanatoriu a o matce nemají žádné zprávy, o domácnost se tedy stará Jakob, který kšeftuje se zkaženým masem. Mladík je na sestru majetnicky fixován, což Sammy špatně snáší: dávno už není onou malou holčičkou, za niž ji bratr považuje. S dívčinou probouzející se sexualitou se jejich konflikty vyhrocují. Sammy si na bezprostředním okolí – na bratrových kamarádech–motorkářích, na invalidním sousedovi i na svém spolužákovi – testuje, jak může využít své ženskosti. V případě otce její nejlepší kamarádky však dráždivé hrátky nezůstanou bez následků... Syrově natočené provokativní drama o dusivém sourozeneckém vztahu na hranici incestu získalo na Nizozemském filmovém festivalu Cenu poroty mladých a další ocenění na festivalech v Ženevě, Rouenu a v Lecce. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený příběh o těžkostech dospívání. Hlavní hrdinka Sammy si začíná uvědomovat, jaké zbraně jí příroda nadělila a začíná je postupně zkoušet na svém mužském okolí (bratr, otec nejlepší kamarádky, spolužák). Ale následky jejího jednání na sebe nenechají dlouho čekat. Syrové drama s otevřeným koncem a výtečnou Christel Oomen v hlavní roli. ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - FOCUS ON THE NETHERLANDS - Zaostřeno na Nizozemsko, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 2.14/265 ()

Reklama

Reklama