Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Špičkový scénář, výborná kamera, jen 3 herecké hvězdy a ani minuta nudy. Sly poněkud akčně pokulhává za svižným Antoniem, ale má to v popisu role, takže pro mě pořád jednička. Toníček využil všecky svoje klady - sexepíl, šmrnc a temperament ve stylu španělského bolera. U smyslné Julianne jsem docela tápala či má raději svou kočku nebo sousedku než chlapy, ale kdo se má vyznat v hackerech!? Nakonec prokázala ženskou intuici a pro kufr se vrátila, takže u mě dobrý. Nejlepší "Silvestrovská" hláška - Ostříhej se. ;-) ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Celkově jeden z nejlepších filmů Stalloneho tvorby. Zaujme jak dějem, tak i skvělými přestřelkami nebo herectvím Banderase a Stallona. Filmu prospělo to, že se odehrával na více pěkných místech a tím pádem nemůže nudit navíc Banderas jako totální rapl zabiják proti Stallonemu byl perfektní, kdyby tam Banderas nebyl, asi by se mi ten film tak nelíbil, ale když se to vezme kolem a kolem, jedná se o excelentní výtvor. /90% + FILM ROKU/ ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že zde Antonio Banderas divoce přehrává, ale to je opravdu jen mylný dojem vyvolaný tím, že akční veterán Richard Donner obsadil do hlavní role Sylvestra Stalloneho, který potvrzuje fakt, že mu pomalu hrozí důchod i svou pěknou vestičkou, kterou nosí každý druhý děda. Stallone zde totiž nasazuje zhruba tři výrazy a je tak ďábelským Banderasem odsunut do pozadí. U mě to dokonce došlo až tak daleko, že jsem vždycky fandil spíše fešákovi ze Španělska. K Julianne Moore můžu říct jen, že je to snad jediný film, kde mi přišla přitažlivá. Jinak jsou Nájemní vrazi celkem příjemně natočený film, kdy střih má slušnou kadenci, akce je napínavá a nápaditá a člověk se při dlouhé stopáži nezačne nudit. Takže jsou to celkem zasloužené 4* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších akčňáků, ve kterém se v polovině 90. let potkávají veteráni, jejichž doba končí (Sly, Donner) s nastupujícími dravými nováčky (Banderas, Wachovští) a šéfuje tomu věčný Joel Silver. Hra dvou koček o myš a téměř nonstop akční jízda podle přímočarého, ale v detailech neustále komplikovaného scénáře s noirovým feelingem má jen několik příjemně melancholických zastávek a eso v rukávu v podobě Banderasova famózně excentrického hereckého výkonu. A poprvé mi představila Julianne Moore. S těmi copánky byla vážně rozkošná. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kvalitních filmů se Sylvesterem Stallonem moc není, ale tento patří k těm nejlepším a zároveň je z nich i poslední (i když, kdoví jak dopadne jeho návrat v podobě Rockyho Balboa v roce 2007). Slyovo "herectví" tady se sice nevymyká jeho průměru, ale naopak výborný Banderas a i solidní Julianne Moore to bohatě vynahrazují . Scénář bratří Wachowských sice není dokonalý a ukazuje že tato autorská dvojice si ve svých začátcích nebyla příliš jistá, ale není ani vyloženě průměrný a tvoří dobrý základ pro Donnerovu tradičně výbornou režii. A i když lepších akčních thrillerů bych našel jistě bezpočet, i tento stojí za vidění a dá vzpomenout na hvězdu, která zářila na celou jednu generaci. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • S výjimkou hřbitovní scény, kdy na Miguela (Antonio Banderas) pálí svou služební zbraní jeden z osobních strážců, jsou veškeré výstřely potlačené tlumiči. (Conspi)
  • Autorem původní hudby byl Michael Kamen. Režisér Richard Donner měl ale pocit, že jeho hudba je příliš těžkopádná, ponurá a film zpomaluje. Řekl tedy Kamenovi, ať ji přepracuje, ale skladatel již neměl čas. Donner se tedy obrátil na Marka Mancinu, který složil svižnější hudbu. Dvě Kamenovy skladby ale ve filmu zůstaly. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy policisté převáží Miguela Baina (Antonio Banderas), který následně zlomí vaz policistovi za volantem, můžeme v následujících záběrech vidět, jak onen policista při nárazu do stojícího auta ožije a opětovně řídí. V dalším záběru se zdá být zase mrtvý a v dalším opět žije. (Lasmen)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama