Reklama

Reklama

Rodina Collinsových bojuje s podivným prokletím, které je po celé generace pronásleduje. Rozhodnou se přestěhovat z Anglie do Ameriky, kde chtějí začít nový život. O dvacet let později je jejich syn Barnabas mocným mužem, který vystavěl velké město a vybudoval panství Collinwood. Jeho báječný život končí v okamžiku, kdy zlomil srdce krásné čarodějce Angelique. Ta proklela jeho rod, zabila Barnabasovu lásku a jeho samotného proměnila v upíra. Poté jej nechala zaživa pohřbít v rakvi, kde byl uvězněn téměř dvě stě let. Když se konečně probudí, najde venku velmi odlišný svět roku 1972 a ve svém kdysi velkolepém sídle poslední zbytky rodu Collinsových. Barnabas je odhodlán vrátit své rodině zašlou slávu, kterou však maří při každé příležitosti jeho bývalá milenka. (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 353)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pro mě čistá ukázka, co je v Hollywoodu poslední roky čím dál víc špatně. A je mi líto Burtona, kterého jsem dosud měl rád hodně, kam až klesl. Měl jsem úplně stejný pocit jako kdysi z Lemony Snicketa -- naprostá režisérská bezradnost, co to žánrově vypráví. Proč je vedení gagů jako v komedii a předkládá nám věci, které nejsou ani trochu legrační? Nikoli jen formou, ale ani obsahem. Ale problém je ještě horší. Pokud dostanete na talíř směs několika věcí, které už jednou před recyklací prošly zažívacím ústrojím, tak ani spousty digitálních dochucovadel a luxusních hereckých voňavek neskryjí, že na něm máte ho...... dně hnusnou věc. O to hůř, že některé ingredience už před původním pozřením nebyly nějak slavné (hupírská romantika "kousneš mě, a já budu nesmrtelná, ale přijdu o duši", heršvec, to už někde bylo, ne? ... modří duchové s rozevlátými vlasy poletující po zámku... a vůbec tehle zámek s americkou rodinkou, depresivní dcerou a morbidním synkem, to je taky nějak... atd... no jako kdyby to aspoň byla parodie na způsob Vřískotu, dejme tomu, ale ani tahle rovina nebyla zvládnutá... btw. já vím, že tyhle věci "vznikly" po původním seriálu, ale podobnost je trochu moc přesná). Shrnuto, a to jsem ani nemusel argumentovat takovými podružnostmi jako logika děje a důvod umístění do 70. let (ani jeden pořádný vtip nebo odkaz nebo dějově funkční detail). 3/4 času pokleslá čelist, jestli se mi to nezdá. Ach jo, ach jo, upřímná slza v oku. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ta Burtonova stylizace mi začíná vadit. Režírovat umí, ale všechno vypadá tak odtažitě. Depp hraje výborně, Eva Green démonicky krásná a zbytek rodiny drží standard. Atmosféra je hodně slušná, ale TEMNÉ STÍNY nevyužívají svůj potenciál, tam kde mají šlápnout na plyn se pro dobro velké rodiné legrace krotíme. Hudba let 70-tých skvělá, ale na Elfmana, který byl zase jednou ve formě nemá. "Milovat znamená se nikdy neomlouvat..." Nicméně, vězte, že je mi upřímně líto, že vás teď musím všechny zabít. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(3x kino) Temné stíny, verze 2012, jsou naprostá lahoda. Přirozený vývoj spolupráce Burton/Elfman/Depp je na vlně oblíbeného fandomu, který započal v roce 1966, pokračoval jako daytime soapka pět let, načež navázaly dva filmy. Během dalších let došlo na několik nevydařených návratů, pouze revival série z roku 1991 se skutečně podařila. A nyní je tedy Barnabáš zpět a opět může ke svému příběhu připoutat novou generaci diváků. Krátký prolog z druhé poloviny 18. století je nádherně přímočarý a dekadentní, miluju tu výpravu a atmosféru. Ale co čert nechtěl, Barnabáš zpět v roce 1972 je ještě lepší než kdy dřív. Skvělý střet s post květinovou generací, dokonalé střety s Angelique (nenávistné i láskyplné), která se zatím z čarodějnice stala v několika generacích váženou občankou města. Johnny Depp si svého upíra maximálně užívá, Eva Green je maximální požitkářka v každém směru, Michelle Pfeiffer je stále velice sexy, kombinuje to nejlepší ze své Seliny Kyle a Lamie, Helena Bonham Carter má na to předvést upírku zase někdy příště, zatím to byla dokonalá studie násosky s titulem a syndromem Bathory, z dalších určitě potěšil Christopher Lee v maličké roli a fanoušky Alice Cooper. Speciální místo pak mají camea původních herců ze seriálu. Sedmdesátá léta jsou tu přesně taková, jaká si zaslouží být zaznamenána. Kombinace gothické komedie je žánr, který mi chyběl a přišel právě na čas. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Burton se při natáčení téhle parodie na gotické horory zřejmě dobře bavil, já při jejím sledování moc ne. Scénář se rozpadá (postavy na dlouho mizí) a chybí mu drajv, vizuál je umělý a deppovské šaškování mě nebere. Eva Green samozřejmě sexy, ale víc mě zaujala Michelle Pfeiffer, která bohužel neměla co hrát. Zlatá Ospalá díra. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je hrozná smůla, že ve chvíli, kdy většině diváků došla s Timem Burtonem trpělivost, přišly právě Dark Shadows. Mistra podivína mám totiž rád a příběh Barnabase Collinse mi přijde lepší než rychle vyprchávající Alenka i burtonovštější než hodně vydařený Sweeney Todd. Na Collinwoodu se totiž děje spousta vylomenin, u kterých žasnu nad režisérovou fantazií nebo se jen těžko bráním smíchu. Johnny Depp funguje jako netypický hlavní hrdina bez mrknutí oka a zbytek filmu si pro sebe i na menším prostoru krade pubertální princezna Chloe Moretz. Na vlnách Elfmanova soundtracku jsem tak doplul až na 90% s menší rezervou pro odstup a další projekci, která o pár let později potvrdila, že na rozbouřených útesech tehdy uvízla vzácně nedoceněná podívaná. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (48)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Reklama

Reklama