Reklama

Reklama

Arthur Russell: Riskantní kombinace

(festivalový název)
  • USA Wild Combination: A Portrait of Arthur Russell
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Citlivý životopis hudebního skladatele, hráče na čelo a průkopníka stylu disko, který v roce 1992 podlehl nemoci AIDS, je rovněž náčrtkem zmizelé newyorské „downtownové" scény. Arthur Russel, homosexuální kluk z Iowy se srdcem Newyorčana a tváří poďobanou akné, byl živoucím protikladem - konzervativní excentrik, milující a nevěrný, ctižádostivý, ale sebedestrukruktivní, génius a ztroskotanec. Umělec mísící jazz, rock, klasiku, minimalismus a funk byl posedlý tvorbou hudby, ale ne jejím dokončováním. Režisér Wolf kombinuje archivní záběry a rozhory s Russelovými spolupracovníky, jako Philip Glass a Allen Ginsberg, ve strhující studii komplikované osobnosti, která zároveň záchraňuje ztracené hudební dědictví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

molotov 

všechny recenze uživatele

Dokument o nesmírně zajímavém hudebníkovi Arthurovi Russelovi je poměrně tradiční, nijak experimentující, ale poctivý. Arthur Russel je objevován až nyní, šestnáct let po své smrti na AIDS (byl homosexuál). Byl nesmírně pruduktivní, natočil několik set kazet své hudby, podle řady osobností mluvících v dokumentu nezpochybnitelně geniální, ale taky naprosto pohroužený do své hudby a reálný svět mu nic neříkal. Díky tomuto dokumentu mám velkou chuť se o něm dozvědět a sehnat si nějakou jeho hudbu, takže dokument podle mě naprosto splnil svůj účel. ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - 2008: A MUSICAL ODYSSEY - 2008: Hudební odysea, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - ???/??? ()

Reklama

Reklama