Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex je duchovním otcem ambiciózního plánu ukrást nevypátratelné miliony, shromážděné v podzemí Londýnské devizové banky a čekající na svou poslední cestu, spálení. Lucky, Matty, Terry, Chubby, Norman a Jay tvoří pochybný gang zlodějů. Aby si vytvořili alibi, zaregistrovali se k letu anglických fanoušků na mistrovství světa do Německa. Místo aby prošli odjezdovou halou, vyrazí na parkoviště, nacpou se do dodávky mířící do centrálního Londýna, kde se okázale vydají přepadnout banku, aniž by si chránili nějaký východ. Neočekávaný obrat událostí překazí celý plán a najednou drží uvnitř 12 rukojmích a policie už je obklíčila. Mají dvě a půl hodiny na dokončení své akce a 70 miliónů liber k ukradení! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Priemerne napínavý a slušný štandard vo svojej kategórii. Neviem prečo som čakala skôr komédiu - zo začiatku tak dialógy medzi postavami pôsobili - ale nakoniec to nebolo až také zlé ani ako klasický zlodejský triler. 2,5* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád zlodejské filmy, zvlášť keď sú dobre premyslené, jednoducho mať plán, ktorý počíta so všetkým. Vždy však príde niečo na čo nie sú zlodeji pripravený a o tom je náš film. S príchodom veliteľa zásahovej akcie je jasné, že je to mulo, ktorý to nezvládne. Na druhej strane som si nebol celkom istý osudom zlodejov, čo je skôr dobre. Film celkom slušne odsýpa, ale k takým veľkým filmom ako Heat, Mesto alebo Danyho jedenástka sa ani nepriblížil, takže iba priemer. 60%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tu pravou loupež provádíte až vy tady, když okrádáte Parise Leontiho o zasloužené body. Díky systému ČSFD ale i dvouhvězdičková záplava vystačí na skoro šedesát procent. To naštve, že? Co jsem viděl já – dobrou zábavu, a ať si tu plácá kdo chce co chce, zábavu originální. Až budu jednou chtět vyloupit banku, asi vám řeknu; vypadá to, že je tu spousta odborníků… (Filmfest Hurghada 2012, 50/67) ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Zatraceně slabý film. To nejzajímavější (způsob jak vykrást banku a dostat se pryč) co diváka na takových filmech zajímá je zde vymyšleno naprosto debilně a bez nápadu. SPOILER: Lupiči prostě příjdou do banky, vezmou peníze a projdou tunelem, který někdy předtím vykopali pod zemí. KONEC SPOILERU Atmosféra je nulová a napětí se jaksi vytratilo (ano, zde scénáristé zapomněli na nějaký motiv, ze kterého by to šlo vytěžit - zapomněli mimochodem na víc věcí). Chudokrevnost filmu vrcholí, když k bance přijede policie, která čítá cca 5 lidí a zajistí místo. To si pak divák říká, jestli to má opravdu brát vážně, nebo jde jen o nějaký sofistikovaný vtip... Anyway, diegeze končí s orámováním záběru a za touto neviditelnou bariérou už nic není. (Přesně víte, že kamerové podhledy při snímání policejního komisaře jsou použity jenom proto, aby filmaři nemuseli přiznat, že nemají komparz a těch policistů je tam opravdu jen pět.) Když k tomu přihodím ještě všeobecnou nezajímavost prostředí, postav, záběrů... pak vlastně ani není na ten film proč koukat. A srovnávání s Dannyho Parťáky mě vyloženě uráží. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl mnoho lepších filmů s tématikou bankovní loupeže. Ve filmu se zmiňují o filmu "Spojenec" od Spikea Leeho (který mimochodem za 2 roky natočí pokračování) a ano, to je jeden z příkladů ze shora zmiňovaných. Nebo také "Čistá práce" s Jasonem Stathamem. Tento film nemá nic, čím by vybočoval z hromady filmových loupeží. Ba naopak, má méně a to je komparzů na postu policejních jednotek a u mě utkvělý pocit, že jim to v té bance nějak až moc lehce prošlo. Ještě aby jim to tak snadno neprošlo, když těch pár policistů co tam byli, byly až tak pasivní, že i ten lékař proti nim vypadal jako RoboCop. 45% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Možná jsem na film neměl náladu, každopádně mě otrávil hned začátek - blbý kecy o fotbale, strašný přízvuk (anglický mám rád, ale tohle bylo MOC), někteří zloději vyloženě nesympatičtí idioti. Plán na vykradení banky ok, s tím spokojenost, ale co z toho, když jsem valnou část filmu přetáčel. Přesto nezapomenu na 1 vtipnou nar´ážku na MS ve fotbale v Německu: "Přijede snad víc Angličanů než v 45." # příběh 5 | hudba 1 | humor 1 | akce 3 | napětí 1 | pustil bych si znovu 3 ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Asi najslabší mnou videný film s "bankovou" tématikou. To, že peniažky pri natáčaní chýbali, tu priam kričí. Natáčalo sa v banke o veľkosti Horné Sŕnie zastávka, policajtov prišlo zasahovať asi päť atď. Moc sa ani nedozvieme prečo sa vykráda banka a navyše je film prelezený stupiditami typu: lupič v banke tancujúci s brokovnicou hip-hop, vyjednávanie cez okno dodávky zapichnutej v bankových dverách, 20 ročný doktor vyzlečený do trenírok podávajúci transfúziu, o celkovom štýle úniku nehovoriac. Lupiči v tých modrých kombinézach s pančuchami na hlavách vyzerali "ultra drsne" a celý film som ich viac - menej musel rozoznávať len podľa vzorky a farby pančuchy :( Keďže žánrové zaradenie komédia tu nevidím, tak zostáva len neveriacky krútiť hlavou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně sterilní film o vykradení banky, který se nemůže rozhodnout, zda chce být brán vážně, nebo jako komedie.   Přitom začátek vypadá zajímavě - využívá kulisu mistrovství světa ve fotbale v Německu. Jenže od chvíle, kdy se nijak sympatičtí lupiči nabourají do banky - tak nějak rádoby vtipně - se vše změní v naprosto nudnou konverzačku. Venku se objeví policajti, se kterými je nutné vyjednávat, ale nezdá se, že bych jich přijelo nějak moc - asi tak pět, řekl bych. Uvnitř se dvacet minut řeší Afroameričan s lufkou, který se chce postavit proti zlodějům, ale ani tento konflikt nikam nevede. A řekněme rozuzlení - tedy, jak se dostanou zloději z banky - je už vážně trochu mimo. Zkrátka - poměrně nezajímavý film o vykradení banky a útěku z ní - nezajímavé typy, žádné zvraty, před bankou pět poldů, jedno úmrtí, toť vše. A ani to MS ve fotbale pak už nehraje žádnou roli. Disk načne protipirát, trailery na filmy Iluze lásky, Svědkem zločinu, Láska a zvíře, Rolling Stones, další tři trailery najdete v menu, jinak žádné bonusy. Zvuk je v češtině v DD 5.1, originál stereo, ale český šestikanál zní ve výsledku hůř než anglické stereo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná bankovní krimi plná nudných pasáží a nelogičností. Jako klad hodnotím jen účast Geoffa Bella a Lea Gregoryho. 30% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ťažko stráviteľná krimi komédia, v ktorej nemá čo zaujať, celkovo film nemá na čom stáť a je to na ňom vidieť...podpriemerná TV krimi ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Laciné bezbarvé nezajímavé béčko. Nuda, ach nuda. Předvídatelný děj. Nevím, komu bych měl fandit. Všechno už tady bylo, a mnohem lépe zpracované. Dvě hvězdičky za to, že jsem se vydržel dívat až do konce...i když se tomu trochu divím. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ak by som sa na to vybral cez deň do kina a zaplatil vstupenku, potom by som mohol tvrdiť, že je to "lúpež za bieleho dňa". Totiž tento amatérsky kus, ktorému chýba v zátvorke "video film", je akýsi usoplený a chudobný bratranec filmu The Bank Job a s Dannyho jedenástkou určite nekope tú istú ligu. Scenár na papieri isto vyzeral dobre, no spracovanie je hrubé zrno. A herecké výkony? Tak to je iná bieda. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Dannyho parťáci, Čistá práce a možná i Pořádná rána ... to jsou synonyma krimifilmů, ke kterým se s mírným přimhouřením oka může přiřadit i tento! ... Loupežné filmy se mi prostě líbí a i zde navozená atmosféra svým způsobem fungovala! ... Hanba (ve filmu zmíněnému) Spojenci, který přes áčkové herecké obsazení nedokázal vytvořit to, co tento snímek, vycházející rovnou na DVD! ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Vtipně přiznaná podoba s filmem Spojenec. Ten má však propracovanější scénář, skvělou hudbu Terence Blancharda a je nakonec i vtipnější. Dávám 60 % hvězdiček. ()

sellsakul 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý film na tému Lúpež banky, veľa podobných filmov existuje (Spojenec, Ako vykradnúť banku, Banditi...) a všetky čo som zatiaľ videl, boli lepšie ako táto sračka...50% ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

O vyloupení bank je spousta filmů...možná až moc. Tohle jsou Dannyho parťáci v anglickym podání, na který jsem se chtěl podívat hlavně kvůli Leo Gregorymu. Nicméně jsem zkouknul devadesátiminutový Béčko. Časy tam moc neseděly, scénář snad psali na koleni, nedomyšlený detaily. Ale jelikož najít britskou gangsterku, kterou jsem ještě neviděl a za něco by stála je dost složitý, dám tomu 3 hvězdy. Zas tak strašný to nebylo. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Průměrná věc. Mám rád lupičské filmy, tento má vtip i napětí, ale nakonec to vyznívá tak nějak do ztracena. Každopádně v pestrobarevném regálu v půjčovně můžu doporučit v případě, že v TV běží jen televizní estrády a televarieté a všechny dosavadní bomby jste už viděli... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Když máte nápad na dokonalou loupež, můžete ji buďto provést anebo natočit film o tom, jak by asi probíhala. Tady ten nápad nebyl zase až tak špatný, ale kupa podivných věcí (hádky v "týmu, náhodné zranění, mladý tajtrlík tančící na hip-hop) + fakt, že ve filmu uvidíme jen 3 policisty a polonahého lékaře-modela zrovna nějaký pocit autentičnosti nenavozují...4.5/10 ()

Reklama

Reklama