Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex je duchovním otcem ambiciózního plánu ukrást nevypátratelné miliony, shromážděné v podzemí Londýnské devizové banky a čekající na svou poslední cestu, spálení. Lucky, Matty, Terry, Chubby, Norman a Jay tvoří pochybný gang zlodějů. Aby si vytvořili alibi, zaregistrovali se k letu anglických fanoušků na mistrovství světa do Německa. Místo aby prošli odjezdovou halou, vyrazí na parkoviště, nacpou se do dodávky mířící do centrálního Londýna, kde se okázale vydají přepadnout banku, aniž by si chránili nějaký východ. Neočekávaný obrat událostí překazí celý plán a najednou drží uvnitř 12 rukojmích a policie už je obklíčila. Mají dvě a půl hodiny na dokončení své akce a 70 miliónů liber k ukradení! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Žádná velká kinematografie, nic objevného scénáristicky, žádná nová myšlenka. Nicméně to stejně hodnotím vysoko, neboť je to slušně natočená, britsky svižná a syrová, jednoduchá "bankovní loupež". Pěkné dialogy, vtipná ostrovní angličtina. Hodinu a půl jsem se dobře bavil. A v dnešní záplavě překomplikovaných a překombinovaných filmů velmi osvěžující! ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Zatraceně slabý film. To nejzajímavější (způsob jak vykrást banku a dostat se pryč) co diváka na takových filmech zajímá je zde vymyšleno naprosto debilně a bez nápadu. SPOILER: Lupiči prostě příjdou do banky, vezmou peníze a projdou tunelem, který někdy předtím vykopali pod zemí. KONEC SPOILERU Atmosféra je nulová a napětí se jaksi vytratilo (ano, zde scénáristé zapomněli na nějaký motiv, ze kterého by to šlo vytěžit - zapomněli mimochodem na víc věcí). Chudokrevnost filmu vrcholí, když k bance přijede policie, která čítá cca 5 lidí a zajistí místo. To si pak divák říká, jestli to má opravdu brát vážně, nebo jde jen o nějaký sofistikovaný vtip... Anyway, diegeze končí s orámováním záběru a za touto neviditelnou bariérou už nic není. (Přesně víte, že kamerové podhledy při snímání policejního komisaře jsou použity jenom proto, aby filmaři nemuseli přiznat, že nemají komparz a těch policistů je tam opravdu jen pět.) Když k tomu přihodím ještě všeobecnou nezajímavost prostředí, postav, záběrů... pak vlastně ani není na ten film proč koukat. A srovnávání s Dannyho Parťáky mě vyloženě uráží. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně sterilní film o vykradení banky, který se nemůže rozhodnout, zda chce být brán vážně, nebo jako komedie.   Přitom začátek vypadá zajímavě - využívá kulisu mistrovství světa ve fotbale v Německu. Jenže od chvíle, kdy se nijak sympatičtí lupiči nabourají do banky - tak nějak rádoby vtipně - se vše změní v naprosto nudnou konverzačku. Venku se objeví policajti, se kterými je nutné vyjednávat, ale nezdá se, že bych jich přijelo nějak moc - asi tak pět, řekl bych. Uvnitř se dvacet minut řeší Afroameričan s lufkou, který se chce postavit proti zlodějům, ale ani tento konflikt nikam nevede. A řekněme rozuzlení - tedy, jak se dostanou zloději z banky - je už vážně trochu mimo. Zkrátka - poměrně nezajímavý film o vykradení banky a útěku z ní - nezajímavé typy, žádné zvraty, před bankou pět poldů, jedno úmrtí, toť vše. A ani to MS ve fotbale pak už nehraje žádnou roli. Disk načne protipirát, trailery na filmy Iluze lásky, Svědkem zločinu, Láska a zvíře, Rolling Stones, další tři trailery najdete v menu, jinak žádné bonusy. Zvuk je v češtině v DD 5.1, originál stereo, ale český šestikanál zní ve výsledku hůř než anglické stereo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tu pravou loupež provádíte až vy tady, když okrádáte Parise Leontiho o zasloužené body. Díky systému ČSFD ale i dvouhvězdičková záplava vystačí na skoro šedesát procent. To naštve, že? Co jsem viděl já – dobrou zábavu, a ať si tu plácá kdo chce co chce, zábavu originální. Až budu jednou chtět vyloupit banku, asi vám řeknu; vypadá to, že je tu spousta odborníků… (Filmfest Hurghada 2012, 50/67) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl mnoho lepších filmů s tématikou bankovní loupeže. Ve filmu se zmiňují o filmu "Spojenec" od Spikea Leeho (který mimochodem za 2 roky natočí pokračování) a ano, to je jeden z příkladů ze shora zmiňovaných. Nebo také "Čistá práce" s Jasonem Stathamem. Tento film nemá nic, čím by vybočoval z hromady filmových loupeží. Ba naopak, má méně a to je komparzů na postu policejních jednotek a u mě utkvělý pocit, že jim to v té bance nějak až moc lehce prošlo. Ještě aby jim to tak snadno neprošlo, když těch pár policistů co tam byli, byly až tak pasivní, že i ten lékař proti nim vypadal jako RoboCop. 45% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama