Reklama

Reklama

Sim Salabim

  • USA Presto
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Fantasy
USA, 2008, 5 min

Důstojnost. Vyrovnanost. Záhadnost. Nic jiného ani od skvělého jevištního kouzelníka Presta žijícího na přelomu století neočekáváme. Když ale Presto už poněkolikáté zapomene nakrmit svého králíčka z klobouku, začnou se dít vskutku velmi zábavné, záludné, ale i nebezpečné věci, které by nikdo nečekal! Sledujte čím dál vyhrocenější rošťárny úžasného Presta, jeho králíka Aleca, a staňte se svědky toho, co se stane na jevišti, když ego kouzelnické hvězdy vyprovokuje jeho zanedbávaného parťáka k důmyslné pomstě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (253)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Vtipné, skvěle vypointované, pixarovsky roztomilé, z hlediska plynutí děje snad ale možná až příliš monotónní (jakmile se odhalí princip, veškerá originalita se vyčerpá - na druhou stanu, je to pořád groteska, kde si lidé občas vystačí deset minut i s obyčejným dortem). Každopádně, kdo hrál Portal nebo jeho 2d flashový remake, ten bude v sedmém nebi. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Krátká groteska o tvrdohlavém hladovém králíku, který sabotuje kouzelníkovo vystoupení tak dlouho (a velmi originálně), dokud nedostane svoji vytouženou mrkev... Přetéká to nápady, potenciál ukrytý v "příběhu" u Pixarů vytěžili až do samého dna. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No nevím, není to samozřejmě špatné (který pixarácký předfilm byl?), ale že bych se u téhle znouzectnosti vzniklé díky tomu, že se animátorský tým při vymýšlení něčeho kloudného opozdil s plněním úkolu dodat hotový kraťas kvůli pařbě silně návykového Portalu (chápu vás, chlapci a děvčata... Smrt GLADOS! Smrt GLADOS!), nějak zvlášť bavil, to se říct nedá. Prsty v pastičce na myši, no, tak to je humor, který jsme neviděli už hodně dlouho, přece jen se objevuje jenom v každé druhé kreslené grotesce od dob prvních dílů Looney Tunes nebo Toma A Jerryho.... 70% za poctivou řemeslnou produkci, a to jsem ještě mírný. Vožtomivošt bílého kválíčka mě opravdu nezviklá. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ač začátek připomíná pachtění majetnické veverky z Doby ledové, tenhle vyhladovělý králík bastardoidní povahy umí být při shánění potravy mnohem zákeřnější. Presto, situačními gagy nabitá groteska, se ještě nese v duchu Ratatouille a stejně jako u jiných pixarovských kraťasů si ani v tomto případě nedokážu představit, že by mohl být potenciál výchozí situace vytěžen do větší hloubky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Z dielne Pixar asi najzábavnejší krátkometrážny film čo som videl, kúzelníkov mám od filmu Dokonalý trik čoraz radšej, aj keď tento príbeh bol stvorený len čisto pre zábavu, má veľa čo ponúknuť, vrátane prvotriednej animácie. Kúzelník vs králik veru zabavili a moc. /95%/ __Tento krátkometrážny film "Presto" sa dá vzhliadnúť na DVD disku k rozprávke WALL-e. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dokonalé, ale v době, kdy jsem plesal nadšením nejvíce, dochází k efektu "přejedení". Ono totiž těch cca pět minut je příliš. Od jistého momentu se základní idea vyčerpá a pak se recykluje stejný vtip v několika variacích. Ovšem zábava je to parádní i nadále, o tom žádná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dost mozna nejvtipnejsi pixarovskej kratas o kouzelnikovi a hladovym kralikovy. Ma to svih, ma to napad a je to proste 5 minutova komedialni jizda se skvelym zaverem. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Docela kouzelné...trvalo to sice necelých 5 minut, ale měla jsem lepší pocit než kolikrát mívám po zhlédnutí dvou hodinového trháku. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jakože animované filmy moc nemusím, tak tento nový počin Pixaru se mi líbil velice. Však aby ne, ten roztomilý králiček musí chytit za srdce snad každého, jen škoda, že jak se později ukáže, dovede být zároveň i pěkná svině :) Styl animace je použit z Ratatouille a i když to zní celkem odvážně - námět je pravděpodobně inspirovaný počítačovou hrou Portal. Pixaři dokázali jednoduchý trik s "portálem" v klobouku vypointovat téměř do maxima a tím doslova sklidit potlesk všech přítomných v obecenstvu. 9/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelné množeství těch nejoriginálnějších nápadů, jaké si ani nedovedete představit, nabušené do pěti minut. V podstatě orgasmus!! ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Originální nápad vytěžený do mrtě. A pak se divte, že Pixar nemá konkurenci ani na poli krátkometrážních animovaných jednohubek. 80% ()

Reklama

Reklama