Reklama

Reklama

Sim Salabim

  • USA Presto
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Fantasy
USA, 2008, 5 min

Důstojnost. Vyrovnanost. Záhadnost. Nic jiného ani od skvělého jevištního kouzelníka Presta žijícího na přelomu století neočekáváme. Když ale Presto už poněkolikáté zapomene nakrmit svého králíčka z klobouku, začnou se dít vskutku velmi zábavné, záludné, ale i nebezpečné věci, které by nikdo nečekal! Sledujte čím dál vyhrocenější rošťárny úžasného Presta, jeho králíka Aleca, a staňte se svědky toho, co se stane na jevišti, když ego kouzelnické hvězdy vyprovokuje jeho zanedbávaného parťáka k důmyslné pomstě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (253)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Kouzelník chtěl diváky uchvátit tradičním kouskem tahání králíka z klobouku, ale hladový dvojitozubec, kterému byla před představením odepřena výstavní mrkev, začal stávkovat a zcela ledabyle odebral umělci důstojnost i psychiké zdraví. Noviny se sice po představení předháněly v superlativech, ale oslavovaný umělec už jen těžko sebere někdy odvahu k publikem očekávané repríze. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Dokonalé triky! Pixar vážně válí! A konkrétně tohle dílko u mě má další malé plusko za to, že je nejspíš prvním animákem, který jsem viděl v hospodě (nějaký týpci u vedlejšího stolu prostě vybalili notebook a tohle si tam pustili)... :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +králíček -moc se mi nelíbili titulky/// No teda, to je myslím poprvé co jsem v kině viděl před filmem předfilm :-) No upřímně, chvíli jsem si nebyl jistej jestli nesedím ve špatném kinosále. Protože animace jakoby vypůjčená z Rattatouille a taky trošku připomínající animaci z Walace and Gromit mi vůbec neevokovala příchod Wall-i. No nakonec jsem se dočkal. Nutno uznat, že tohle je zábavnější než film který následoval potom. Možná, že jsem se smýchy netrhal, ale i tak je to dobře vygradované a je to docela zábava. Kdyby jen předfilm byl před každým filmem./// Celkem 78%/// ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

A hladný zajačik nezámerne pomohol svojou neposlušnosťou a snahou o získanie mrkvy vytvoriť kúzelníkovi omnoho lepšiu show než akú mal pôvodne v pláne divákom predviesť. Podľa môjho skromného názoru jeden z najlepších krátkometrážnych animákov od Pixaru. Nápaditý, vtipný a doslova kúzelný. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzábavnějších kraťásků. Jen počkej, zajíci? Bugs Bunny? Nééééé, toto je pravý démon! Paráda, pobavil jsem se královsky! ;) Ke zhlédnutí/stáhnutí zde. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Pixarovský kraťas pro rok 2008. Presto vypráví příběh o stejnojmenném kouzelníkovi a jeho zajíci, kterého zapomněl před jedním vystoupením nakrmit. Zajícova pomsta, co následuje, je čistá groteska, kde jsou všechny gagy a vylomeniny založeny na jednoduchém nápadu - kouzelném klobouku. A funguje to skvěle. Mimika postaviček je doslova boží, což se dá říct i o celkovém zpracování, které se trochu podobá celovečernímu Rattatouille. Tohle pětiminutové inferno dává vzpomenout na ty nejnašlapanější grotesky od Looney Tones a já jsem si ho parádně užil. Presto můžete vidět v kině jako předfilm před nejnovější celovečerní pixarovkou Wall-E. 90% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jeden z nejlepších short animáků, který mě dokázal pobavit a zaujmout jak svou nápaditostí, tak originalitou. Všem vřele doporučuji. Před Vallim dobrý předkrm :-) 95% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Situační a mimický humor alá Pixar - na poli krátkometrážní grostesky prostě perfektní. Jeden další jednoduchý, ale geniální nápad vytěžený do maxima, jak to jen a pouze Pixar zvládá (opět). Roztomilá svině králíček a jeho pán - kouzelník, dokáží během pěti minut rozesmát tolikrát, co jiné filmy za celou svou stopáž. Animace je opět daleko před ostatními a není pochyb o tom, co si zrovna postavy "myslí" (a není to nic hezkého :). I takové "mickeymouseování" bylo použito naprosto přesně a neškodilo, jak to často dělá. Pixar prostě dokáže v počítači vykouzlit výkony, před kterými musí smeknout i většina normálních herců. ()

Reklama

Reklama