Ett öga rött
One Eye Red
Komedie / Drama / Fantasy
Švédsko, 2007, 90 min
Hrají:
Youssef Skhayri, Hassan Brijany, Asmaa Houri, Evin Ahmad, Shebly Niavarani, Cecilia Ljung, Sofia Bach, Mikael Persbrandt, Bengt Magnusson, Annika Olsson, Fyr Thorvald Strömberg, Adam Pålsson, Tomas Tivemark, Birgitta Lekander, Anwar Albayati, Marcus von Plenker-Tind, Matilda Lindberg, Leila Haji, Nassos Kostopoulos, Joel Lundgren, Tina Berg, Lars-Erik Friberg
(další profese)
Lyncha
Na film jsem se těšila a nezklamal mě. Je plný barev a krásných obrazů. Maminka zemře a zanechá po sobě manžela a syna. Jeden je zarytý Švéd, ačkoli je imigrant, druhý se cítí jako imigrant, i když se ve Švédsku už narodil. Místo toho, aby se o sebe starali a pomáhali si, svádějí nesmyslné boje a snaží se druhého přesvědčit o svojí pravdě. Konfrontace obou těchto postojů je sice vážné téma, ale je podané velice vtipně a mile, odvyprávěné dospívajícím Halimem.(14.7.2008)
bassator
43rd KVIFF 2008 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.82/135(24.8.2009)
Leila75
Téma předurčené k parádní komedii,ale v tomto snímku se tak nestalo,chvílema se člověk zasmál,chvílema nudil a koukal na hodinky,zvlášť pak,když neměl ani kde sedět...(22.7.2008)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $1,040,529║(12.9.2010)
CISTICZ
vtipna delegace uvedla komedii ze swedska, zabyvajici se problemem hledani identity muslimu ve swedsku. Film je pekne zpracovan, uvidime, cim nas Daniel Wallentin priste prekvapi(7.7.2008)