Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává v jednom italském hotýlku poblíž hranic se Švýcarskem, který ožije, když Italská vláda zavře hranice a zahájí letecký útok na Paříž, čímž se spustí 2 světová válka. Dříve poklidný hotel tak ožije různými lidmi, kteří se snaží překonat hranice a uprchnout z Itálie. (Zetwenka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Uz dlouho jsem nevidel Normu...a tu mam rad, ta ma svoje kouzlo. ;) Lehka usmevna spolecenska komedie, Gable za svihaka jako vzdy (zde jako jakysi vedouci/manager divci tanecni skupiny) a Norma za "ruskou slechticnu". Prijemnej komorni filmek. Potesila tez ucast moji oblibenkyne Virginie Grey. :) 4- ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Italské velvyslanectví začalo dělat nepříjemnosti a vyvíjet tlaky na přípravné natáčení. Od roku 1937 žádalo, aby se na film dohlíželo a dále aby byl odborný poradce v podobě italského konzula aj... Jednání trvalo přes 15 měsíců, bylo plné úprav, předělávek a ústupků.
    Nakonec v roce 1938 musí studio MGM ustoupit a nabídne R. Sherwoodovi 135 000 amerických dolarů za dodatečný honorář a přepracovaný scénář. (Zetwenka)
  • Benito Mussolini proti výslednému scénáři nic nenamítal, a tak projekt konečně 20. 5. 1938 získal souhlas italské vlády. (Zetwenka)
  • Po premiéře filmu napadali kritici v Newsweeku, New Republic a The North American review studio MGM, že tak vyhovělo Itálii za odstranění veškerého materiálu, který by mohl urážet Italy. Navzdory všem snahám v Evropě snímek nezaznamenal komerční úspěch – přestože film schválila italská vláda, cenzoři v Itálii ho zakázali. Totéž film potkalo ve Španělsku, Francii, Švýcarsku a Estonsku. (Zetwenka)

Reklama

Reklama