Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé omyly mohou mít nečekané důsledky. Steve Fisk (Clark Gable), starosta městečka Puget, si na stranickém sjezdu v San Francisku spletl Clarissu Standish (Loretta Young), starostku Wenonah, s profesionální tanečnicí. Steve je drsný chlap, bývalý dokař, takže se mu tanečnice zdá trochu moc vzdělaná, ale líbí se mu natolik, že to snese.
Musí být ale opatrný, protože jeho nečestný politický protivník z radnice doma číhá na Fiskovu sebemenší chybu. Steve dvakrát neúmyslně dostane Clarissu do problémů, jednou po rvačce v čínské restauraci, podruhé po cestě na maškarní bál. Objeví se i fotografie, která údajně dokládá, že Clarissa byla zatčena pro opilství na veřejnosti. Další komplikace přinese skutečná tanečnice, Sheila (Marilyn Maxwell), klasická blondýna, protože Clarissa se domnívá, že právě o ni má Steve zájem. Název filmu odráží skutečnost, že Steve chce Clarisse symbolicky věnovat klíč od města, jehož je starostou. (Peabody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

Peabody

všechny recenze uživatele

Klasická komedie, kterou se King Clark Gable vrátil ke stylu svých úspěchů z konce třicátých let. S Lorettou Young vytvořili vynikající dvojici, mezi nimi to pěkně jiskří, stačilo vzpomenout, protože v době natáčení spolu měli dobře utajenou 15letou dceru. Detaily jsou v životopisu Loretty Young, kde ale chybí její aféra se Spencerem Tracym. On byl příliš velký katolík na to, aby se někdy rozvedl (Katherine Hepburn by mohla také vyprávět), ale zase ne tak velký katolík, aby si s mladou Lorettou (před Gablem) nezačal. Kdo má ale rád filmy z doby, kdy americké komedie nespočívaly na sérii vulgarit jako dnes, tak tohle mohu jen doporučit. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama