Reklama

Reklama

Král a čtyři královny

  • USA The King and Four Queens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Král a čtyři královny byl prvním (a zároveň posledním) projektem produkční společnosti Clarka Gabla GABCO. Sám Gable zde vystupuje v roli uprchlého trestance Dana Kehoa, který se skrývá v opuštěném městě. Zde si krátí dlouhou chvíli s jedinými obyvateli města, Ma MacDadovou (Jo Van Fleet), hlavou rodiny McDadů, a čtyřmi manželkami (Eleanor Parker, Jean Willes, Barbara Nichols a Sara Shane) jejích synů-pistolníků. Tři z jejích čtyř synů jsou již po smrti a čtvrtý by se měl každou chvíli vrátit s kořistí z nedávného přepadení dostavníku. Jelikož nikdo neví, který z McDadů je naživu, všechny čtyři opuštěné manželky flirtují se zmateným Kehoem. Ten na oplátku na jejich návrhy reaguje pozitivně, neboť doufá, že se tak dostane ke zlatu. Atmosféra však začíná opravdu houstnout, když se ukáže, že jedna z manželek se pokouší podvést zbylé tři a odjet s Kehoem pryč. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

RHK 

všechny recenze uživatele

Westerny miluji (jen a pouze za to je ta 1 *), tenhle western mne ale příšerně nudil. Po 25 minutách spíše konverzační komedie než westernu jsem toto už na pohled laciné dílko vypnul a nedodíval jsem se. Snad jsem neudělal chybu... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

To, že ide o romantickú konverzačnú skorokomédiu, v ktorej sa strieľa iba do vzduchu a na klobúky, mi vôbec nevadilo. Škoda však, že sa geniálna úvodná zápletka so sexy vdovami po štyroch lúpežných bratoch a ich starej svokre kvočiacej na schovanom zlate časom rozgebrí do série tokacích dialógov a scenár stratí súdržnosť i ťah. Film tak od rozvláčnosti zachraňuje iba veľmi skromná minutáž. Navyše prešedivenému Clarkovi úloha štramáka s vyhrnutým golierom, ktorý hravo obhospodári štyri nadržané samičky, už veľmi nesedí. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zábavný western, ktorý sa nehraje na nič, nič svetoborného neponúka a predsa sa na neho dobre díva. Príbeh má slušnú zápletku a najsilnejší je v dialógoch. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Clark Gable vystupuje v roli uprchlého trestance, který se snaží dostat k ukrytému pokladu i ke čtyřem krásným mladým vdovám. Dobrodružství 50 %, Western 30 %, Mysterie 30 %, komedie 20 % ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Na zmatenosti tohoto nepovedeného westernu se pravděpodobně podepsal sám C.Gable, když coby producent vystříhal některé scény s Jo Van Fleetovou, aby ho náhodou svým hereckým výkonem neodsunula na vedlejší kolej. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Western - a zase s Clarkom Gableom. Striela sa len minimalne, ma vedla seba 4 zenske, z ktorych ziari pre mna sympaticka Barbara Nichols, ale aj Jo van Fleet bola vyborna. Komickych situacii fakt len minimum, skor dobrodruzny western. Dialogy na urovni, klulisy tiez. Spokojnost, dalsi kvalitny film s Clarkom Gableom za mnou : 70 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se na krasavice Eleanor, Barbaru, Saru atd., coz bylo celkem ok, ale jako komedie to proste neni dost vtipne. Spis vubec... Cili pokud westernova komedie s Eleanor, tak jedine Many Rivers to Cross. :-) Z nostalgie a se zavrenyma ocima hodnotim jako 3- ()

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Na western málo akčné, na komédiu príliš nudné, uťahané a ukecané a o nejakom dobrodružstve možno len snívať. Veľmi slabý, nudný film kde sa väčšinu času nič nedeje a len sa kecá, kecá a kecá ... ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Hodně nudný western, kde se celou dobu nic neděje, jen mluví. Žádné dobrodružství ani vtip nečekejte a ani Gable už není, co býval. ()

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Takový nijaký, nic moc se neděje, pořád se mluví, každou chvíli někdo jinej, pořád víceméně o ničem, dá se říct, že jedinej pohyb děje má na svědomí rotace země.. Hrůza.. to RHK: Já to dokoukal a ty jsi chybu neudělal :) ()

raininface 

všechny recenze uživatele

Žádný western, jenom nudná konverzačka. Stárnoucí Gable si jako obvykle hraje na kance, ale je už trochu trapný. Stejně jako ty čtyři kočky, žijící na zapadlém polorozpadlém ranči, které přesto vypadají jak z kosmetického salónu. ()

Reklama

Reklama