Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trojice protínajících se železničních tratí s trojicí nádraží – Kings Cross, Euston a St. Pancras – mění londýnskou čtvrť Somers Town v ostrov. Na něm se setkávají Tommo a Marek, dva dospívající chlapci, kteří jsou trosečníky ve svých rodinných vztazích. Najdou v sociální tragikomedii režiséra Shanea Meadowse společně nový smysl života? (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (21)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Povrchní vyumělkovaná historka provázená tklivými tóny, která chce být něčím víc než ve skutečnosti je, tím že se zabalí do originálního černobílého hávu. Ve skutečnosti se jedná o nevýrazný snímek popisující příhody asociálního rezatého adolescenta, který opouští sever Anglie a vydává se za lepším "londýnským" životem. Při svých toulkách Londýnem poznává jiného spratka patřícího mezi imigranstkou menšinu z Polska, jehož dělnický otec je nepřekvapivě vykreslen jako násoska, který když už vede se svým synem rozhovor, tak se týká buď nově nabitých anglických vulgárních slovíček nebo sexu. Když otec nechlastá, tak tvrdě maká na místním vlakovém nádraží a mezitím už oba spratci pokračují ve svých toulkách po Londýnské periferii. Společné toulky si okoření platonickou láskou k nádherné francouzké slečně, která je sice zhruba o deset let starší než oba výrostci, ale jejich sympatie opětuje a díky tomu se divák dočká vzrušující jízdy po místních ulicích a parcích v kolečkovém křesle. Pařížský závěr považuji za vtip. Takhle nesnesitelně dlouhých šedesát minut už jsem dlouho nezažil. Festivalovka, která má prakticky nulovou výpovědní hodnotu a anglických teenegerech na straně jedné a přistěhovalcích na druhé a to se o to pravděpodobně snažila. Film o ničem. Jediná věc, která mě při sledování napadala byla ta, že podobné spratky řezat a řezat :o) ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, pohodové, ale mohlo to být mnohem lepší, jak ukázala podobně koncipovaná mexická Kachní sezona, které jsem dal plný počet. Tady je to spíš 3,5 hvězdy. Skvělý Thomas Turgoose, který je svým výzorem přímo ztělesněním klasického anglického týpka:) Škoda, že celkově to zůstalo tak na půli cesty. ()

Reklama

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Film si mne získál především svou metráží, při níž dokonale stačil postihnout problematiku polského "alko-gastarbajterství" a domorodou "sprakovitost" pihtejch ušatejch předadolescentů, co pijou Carlsbergy a fandí Weynovy Roonymu. Je rozhodně dobře, že si tyhle dvě sociální skupiny padly do noty, aspoň na tu hodinku. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

British Sink Cinema šmrncnuté Jarmuschom. Turgoose je fakt herecký talent. Somers town lavíruje medzi drsnosťou britských sociálnych drám a poetičnosťou nezávislej dlhozáberovej čiernobielej kinematografie. Príbeh dvoch outsiderov v Londýne odkrýva mizériu života či už domáceho obyvateľstva alebo emigrantov z východnej Európy bez samoúčelnej snahy byť depresívny. Naopak film zachytáva ich trápenia veľmi triezvo, bez zbytočného dramatizovania a vlastne hovorí, že aj ten mizerný život tesne nad dnom spoločnosti je sem-tam sranda. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Absolútna šupa, klenot, záplata na ubolenú dušu! Thomas Turgoose zosobňuje presne to, čo ja na Anglánoch osobne najviac milujem: stopercentné zaujatie sa totálnymi chujovinami a na druhej strane úplné matie v guloch dôležitých existenčných záležitostí! Ten chalanisko oblečený v župane bol stelesnením zenového Majstra! Už dlho som nevidel takýto super mini mega film. Veľké dík posielam preto kolegovi hygienikovi , ktorý ma dnes nasmeroval tým správnym smerom! ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama